Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 13.5.2019

Jaa

Kaupunginhallitus kehotti kaupunginjohtajaa selvittämään Länsi-Uudenmaan sosiaali- ja terveyspalvelujen yhteistä kuntapohjaista ratkaisua. Länsi-Uudenmaan valtuustojen puheenjohtajat, kaupungin- ja kunnanhallitusten puheenjohtajat sekä kaupungin- ja kunnanjohtajat ovat todenneet yksimielisesti, että Espoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Vihti, Karkkila, Lohja, Siuntio, Inkoo, Raasepori ja Hanko haluavat käynnistää yhteisen valmistelun sotepalvelujen järjestämiseksi kuntapohjaisesti.

Länsi-Uudenmaan ratkaisu olisi osa Uudenmaan kuntapohjaista kokonaisratkaisua. Valmistelussa huomioidaan tulevat valtakunnalliset linjaukset. Seuraavassa vaiheessa määritellään yksityiskohtaisemmin vaihtoehdot yhteisen sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisen hallinnointimalliksi ja tiekartaksi hankkeen etenemiseksi. Samalla jatketaan tavoitteiden määrittelyä ja ratkaisun hyötyjen ja riskien arviointia. Selvitystyötä ohjaavat alueen kaupungin- ja kunnanjohtajat.

Länsi-Uudenmaan yhteinen ratkaisu mahdollistaisi alueen palveluketjujen paremman koordinoinnin HUS:n kanssa. Ruotsinkielisten palvelujen järjestäjänä Länsi-Uusimaa olisi maan suurin. Yhteistyön kautta voitaisiin vastata Länsi-Uudenmaan yhteisiin haasteisiin, kuten vieraskielisen väestön palvelujen järjestämiseen ja palvelujen digitalisaation edistämiseen. Alueen kunnilla on hyvät kokemukset yhteistyöstä Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen toiminnassa. Lisäksi Länsi-Uudenmaan soteyhteistyötä on tehty jo mm. sosiaali- ja kriisipäivystyksessä sekä kuljetuspalvelujen – ja vanhusten pitkäaikaishoidon kilpailutuksessa.

Uudenmaan kaikilla 26 kunnalla sekä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri HUS:lla on yhteinen näkemys sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistamisen jatkamisesta alueella.  Sen mukaan uudistamista tulee jatkaa kuntapohjaisesti, vapaaehtoisuuteen pohjautuen. Kuntien johdon neuvotteluissa esille on tullut malli, jossa Uusimaa jaettaisiin viiteen alueeseen, jotka vastaavat perustason sosiaali- ja terveyspalveluiden järjestämisestä. Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin kuntayhtymä (HUS) toimii jo koko Uudenmaan alueella vastaten erikoissairaanhoidon palveluiden järjestämisestä ja on tärkeässä roolissa uudistettaessa palveluja ja palveluketjuja.

Kaupunginhallitus päätti nuorisovaltuustovaalien järjestämisestä syksyllä 2019. Vaaleissa valitaan 40 valtuutettua äänimäärän mukaisessa järjestyksessä. Nuorisovaltuustovaaleissa ehdokaskelpoisia ja äänioikeutettuja ovat vaalivuonna 13–18 vuotta täyttävät nuoret, joiden kotipaikka on Espoo. Äänestys tapahtuu yläkouluissa ja toisen asteen oppilaitoksissa. Niille, jotka eivät opiskele oppilaitoksissa, järjestetään erillinen äänestyspaikka. Espoon sivistystoimi tukee nuorisovaltuustovaalien järjestämistä kytkemällä toimintaan mukaan koulujen oppilaskunnat ja niiden ohjaavat opettajat. Omnian opiskelijoille järjestetään enemmän tiedotusta ja pyritään aktivoimaan myös ammatillisen koulutuksen opiskelijat mukaan. Koulujen ulkopuolella olevat nuoret pyritään tavoittamaan ohjaamon ja muun nuorisotoimen avulla. Tavoitteena on lisätä nuorten aktiivisuutta.

Kaupunginhallitus hyväksyi Kalkkipellonmäen asemakaavan muutoksen Leppävaarassa. Tällä mahdollistetaan päivittäistavarankaupan sijoittuminen Turuntien ja Mäkkylän puistotien risteyksen tuntumaan.

Kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen Espoon kaupungin, SRV Rakennus Oy:n sekä NCC Property Development Oy:n välillä Keilaniemen pysäköintilaitoksen toteuttamisesta. Sopimus liittyy Keilaniemen metroaseman yhteyteen kaavoitettuihin neljään asuintornitaloon ja toimistorakennukseen. Tonttien pysäköintipaikkojen lisäksi rakennetaan 180 metron liityntäpysäköintipaikkaa, joista vastaa kaupunki. Kaupunginhallitus kehotti teknistä ja ympäristötoimea laatimaan Keilaniemen ja Otaniemen alueen pysäköinnin järjestelyistä pääosin maanalaiseen pysäköintiin perustuvan kokonaissuunnitelman, johon sopimuksen tarkoittama järjestely liittyy.

Kaupunginhallitus hyväksyi Espoon julkisen taiteen periaatteet. Espoossa halutaan toteuttaa sekä väliaikaisia taideteoksia ja taidetapahtumia että pysyviksi jääviä julkisia taideteoksia. Tavoitteena on eri taidelajeja ja -tyylejä kattavasti esittelevä kaupunki, joka kiinnostaa sekä asukkaita että matkailijoita.  Kaupunginjohtaja nimeää työryhmän, joka valmistelee taiteen alueelliset tavoitteet ja antaa toimeksiannot alueellisten taideohjelmien laatimiseksi. Alueellisissa taideohjelmissa määritellään kunkin alueen teosten sijoittelun ja hankinnan periaatteet sekä suositukset toteuttamistavasta.Teosten rahoitukseen käytetään useita erilaisia rahoitustapoja.

Kaupunginhallitus hyväksyi Espoon kaupungin sosiaali- ja potilasasiamiehen sekä vammaisasiamiehen selvitykset vuodelta 2018 sekä vastauksia valtuustokysymyksiin ja -aloitteisiin. Valtuuston puheenjohtajisto valitaan kesäkuun valtuustossa.

Lausunto Uudenmaan liitolle Uusimaa-kaavan 2050 Helsingin seudun vaihekaavan ehdotusvaiheen aineistosta jätettiin pöydälle seuraavaan kokoukseen. 

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme