Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 14.8.2017

Jaa

Siikajärven kyläyhteisön edustajat ovat esittäneet Kirkkonummen kuntaan kuuluvan Siikajärvenkylän läntisen osan siirtoa osaksi Espoon kaupunkia. Kaupunginhallitus päätti ehdottaa valtuustolle lausuntoa, jonka mukaan muutos on Siikajärven alueen kehittymisen ja sen asukkaiden kannalta kuntarakennelain tavoitteiden mukainen. Espoon kaupunki ei näe estettä siirrolle. Ennen päätöksen tekemistä siirrettävän alueen rajausta tulisi muuttaa siten, että kuntaraja noudattaa olemassa olevaa kiinteistöjaotusta.

Kaupunginhallitus päätti muutetussa muodossa varhaiskasvatuksen asiakasmaksuja koskevasta lausunnosta. Espoo korostaa, että yksityistä varhaiskasvatusta halutaan enenevässä määrin kehittää kunnan järjestämän varhaiskasvatuksen rinnalla kilpailukykyisesti. Esityksellä ei tule rajoittaa perheiden valinnanvapautta päivähoidon osalta. Asiaan kohdistuvista haasteista huolimatta Espoon kaupunki pitää kannatettavina hallituksen esitysluonnokseen sisältyviä kannustinloukkuja purkavia, naisten työmarkkina-asemaa parantavia, pienituloisten perheiden taloudellisia toimintaedellytyksiä tukevia, syrjäytymistä ehkäiseviä ja kansantalouden kannalta ensiarvoisen työllisyysasteen nostamisen mahdollistavia elementtejä. Varhaiskasvatusmaksun alentamisessa on kuitenkin tärkeää estää sen negatiiiviset vaikutukset kuntatatalouteen. Espoo korostaa, että varhaiskasvatusmaksujen alenemisen kompensointi kunnille valtionosuusjärjestelmän kautta ei ole taloudellisesti kestävä ratkaisu. Esimerkiksi kiinteistöverotulojen on jatkossakin oltava kunnan tuloja, eikä niitä tule kytkeä varhaiskasvatusmaksukertymän rahoittamiseen.

Kaupunginhallitus päätti osaltaan Suvelan, Maarinniityn, Nihtisillan ja Juvanmalmin asemakaavamuutoksista.

Luonnonsuojelualueiden perustaminen Espoon keskuspuistoon jätettiin pöydälle seuraavaan kokoukseen.

Kaupunginhallitus myös nimesi edustajia ja asetti toimielimiä.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme