Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 15.4.2019

Jaa

Espoon kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Raide-Jokerin karsitun hankesuunnitelman laajuus-, kustannusarvio- ja aikataulutarkennukset sekä Raide-Jokerin varikon toteuttamisen Helsingin Roihupeltoon.

Espoo osallistuu varikon infran kustannuksiin 7,1 miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallitus edellyttää, että hankkeessa toteutetaan riippumattoman ulkopuolisen tahon toimesta kustannusauditonti tarvittavin väliajoin. Tällä varmistetaan se, että hankkeen toteutusvaiheessa tehtävät työt ja hankinnat kilpailutetaan mahdollisimman laajasti ja hankkeen toteutus etenee tilaajan kannalta kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Kaupunginhallitukselle raportoidaan säännöllisesti hankkeen etenemisestä. Kaupunginhallitus korostaa keskinopeuden merkitystä keskeisenä laatukriteerinä, johon tulee kiinnittää erityistä huomioita myös toteutusvaiheessa.

Raide-Jokerin hankesuunnitelman kustannusarvio on noussut siten, että pikaraitiotien infrastruktuurin kokonaiskustannusarvio on yhteensä 386 miljoonaa euroa. Espoon maksettavaksi jäävä osuus on 92,5 miljoonaa euroa. Espoon osuuden kustannusnousu 17 % eli 16 miljoonaa euroa.

Hankkeen rajausta on tarkennettu Espoossa kustannusten nousun hillitsemiseksi. Kaupunginhallitus ei esittänyt uusia karsintoja.

Tarkennetun aikataulun mukaan Raide-Jokerin liikennöinnin on arvioitu alkavan kesäkuussa 2024. Raideliikenne tulee kasvattamaan alueen vetovoimaa asuntojen ja työpaikkojen sijoittumiseen.

Kaupunginhallitus päätti muista asioista esitysten mukaisesti.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Konsernijaoston päätöksiä 20.5.201920.5.2019 09:50:55 EESTTiedote

Konsernijaosto merkitsi tiedoksi tammi - maaliskuun 2019 konserniraportin. Merkittävimpien tytäryhtiöiden liikevaihto kasvoi edellisestä vuodesta kaikilla muilla paitsi Omnialla, jolla se pysyi samalla tasolla. Espoon Asuntojen tuloksen ennustetaan olevan talousarviota parempi. Länsimetrolla ja Espoon Sairaalalla tuloksen ennustetaan olevan talousarvion mukainen ja Cateringilla sekä Omnialla hieman talousarviota heikompi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme