Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 15.4.2019

Jaa

Espoon kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Raide-Jokerin karsitun hankesuunnitelman laajuus-, kustannusarvio- ja aikataulutarkennukset sekä Raide-Jokerin varikon toteuttamisen Helsingin Roihupeltoon.

Espoo osallistuu varikon infran kustannuksiin 7,1 miljoonalla eurolla.

Kaupunginhallitus edellyttää, että hankkeessa toteutetaan riippumattoman ulkopuolisen tahon toimesta kustannusauditonti tarvittavin väliajoin. Tällä varmistetaan se, että hankkeen toteutusvaiheessa tehtävät työt ja hankinnat kilpailutetaan mahdollisimman laajasti ja hankkeen toteutus etenee tilaajan kannalta kustannustehokkaasti ja laadukkaasti. Kaupunginhallitukselle raportoidaan säännöllisesti hankkeen etenemisestä. Kaupunginhallitus korostaa keskinopeuden merkitystä keskeisenä laatukriteerinä, johon tulee kiinnittää erityistä huomioita myös toteutusvaiheessa.

Raide-Jokerin hankesuunnitelman kustannusarvio on noussut siten, että pikaraitiotien infrastruktuurin kokonaiskustannusarvio on yhteensä 386 miljoonaa euroa. Espoon maksettavaksi jäävä osuus on 92,5 miljoonaa euroa. Espoon osuuden kustannusnousu 17 % eli 16 miljoonaa euroa.

Hankkeen rajausta on tarkennettu Espoossa kustannusten nousun hillitsemiseksi. Kaupunginhallitus ei esittänyt uusia karsintoja.

Tarkennetun aikataulun mukaan Raide-Jokerin liikennöinnin on arvioitu alkavan kesäkuussa 2024. Raideliikenne tulee kasvattamaan alueen vetovoimaa asuntojen ja työpaikkojen sijoittumiseen.

Kaupunginhallitus päätti muista asioista esitysten mukaisesti.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoo Visual Festival on uusi kolmipäiväinen visuaalisen taiteen tapahtuma upeassa Träskändan puistossa ja kartanossa23.8.2019 08:00:00 EESTTiedote

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Befolkningen i Esbo ökar i rekordtakt, skatteinkomstutvecklingen är osäker22.8.2019 15:19:15 EESTTiedote

Stadsstyrelsen behandlar stadens andra delårsrapport måndag 26.8. Enligt den ökar befolkningen i Esbo snabbt. Under de senaste 12 månaderna har invånarantalet ökat med 6 000 personer, medan den normala ökningen är cirka 4 000–5 000 nya invånare per år. Från början av 2019 är ökningen redan 3 260 personer. Arbetslöshetsgraden är 8,4 procent, det vill säga 0,3 procentenheter mindre än ett år tidigare.

Espoon väestö kasvaa ennätystahtia, verotulojen kehityksessä epävarmuutta22.8.2019 15:15:39 EESTTiedote

Kaupunginhallitus käsittelee kaupungin 2. osavuosikatsausta maanantaina 26.8. Sen mukaan Espoon väestö kasvaa nopeasti. Viimeisen 12 kuukauden aikana asukasmäärä on kasvanut 6 000 henkilöllä, kun normaali vuosikasvu on noin 4 000 - 5 000 uutta asukasta. Vuoden 2019 alusta lukien kasvua on jo 3 260 henkilöä. Työttömyysaste on 8,4 % eli 0,3 prosenttiyksikköä parempi kuin vuotta aikaisemmin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme