Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 16.12.2019

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi Westendinportin asemakaavan muutoksen, joka mahdollistaa asuntorakentamisen ja palveluiden sijoittumisen Westendin uimarannan viereen. Asuinrakennus on enimmillään 5-kerroksinen eli kolme kerrosta matalampi kuin aikaisemmat nähtävillä olleet vaihtoehdot ja merkittävästi matalampi kuin vahvistetun asemakaavan mahdollistamat 18 kerrosta. Palvelurakennukseen sijoittuu spa, kuntosali ja ravintola-kahvila. Uimaranta säilyy jatkossakin kaupunkilaisten käytettävissä olevana avoimena ja kokonaan julkisena tilana.

Lisäksi kaupunginhallitus kehottaa teknistä toimialaa suunnittelemaan ja valmistelemaan uimarannan käyttöä parantavat toimenpiteet yhteistyössä palvelu- ja kylpylätilojen toteuttajien kanssa siten, että ranta-alueelle saadaan korkealaatuinen, yleiseen käyttöön avoin uimaranta tarpeellisine palveluineen ja uimakoppeineen eikä rantaraitin käytettävyys heikkene. Yleisessä käytössä olevien pysäköintipaikkojen käytettävyydestä on huolehdittava esim. pysäköintiajan rajoittamisella.

Kaupunginhallitus päätti perustaa 236 uutta virkaa ja tointa sekä yhteensä 92 virkoja ja toimia koskevaa muutosta. Lisäksi lakkautetaan yhdeksän avointa toimea. Uudet virat ja toimet kohdentuvat pääsääntöisesti sivistystoimeen sekä sosiaali- ja terveystoimeen.

Nuorisovaltuuston edustajalle myönnettiin läsnäolo-oikeus kaupunginhallituksen kokouksiin.

Kaupunginhallitus kuuli selostukset Pohjois-Tapiolan ja Sepon koulun tilanteesta sekä Viherlaakson terveysasemasta ja katsauksen Uudenmaan, pääkaupunkiseudun tai Helsingin alueen sote-erillisratkaisun valmistelutilanteesta.

Muut asiat päätettiin esitetyssä muodossa.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon valtuusto hyväksyi kriittisen sote-lausunnon15.9.2020 08:19:37 EESTTiedote

Valtuusto päätti 14.9. lausunnosta, jonka mukaan esitetyn sote-uudistuksen taloudelliset vaikutukset Espoon kaupungille ovat kestämättömiä. Esitys leikkaa suoraan ja perusteettomasti kaupungin rahoitusta ja muuttaa rahoituksen rakennetta vahingollisesti. Tulojen puolitus, velkojen jääminen kaupungille, omaisuuden vastikkeeton siirto ja verorahoituksen korvautuminen valtionosuuksilla heikentävät kaupungin investointikykyä. Investointitarve ei sen sijaan juurikaan vähene.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme