Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 17.6.2019

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi äänin 13-2 Tapiolan urheilupuiston jalkapallostadionin muodostaman hankekokonaisuuden alustavat luonnossuunnitelmat jatkokehittämisen lähtökohdaksi. Hankekokonaisuus käsittää pysäköintilaitoksen, jalkapallostadionin, palvelukorttelin ja asuinkorttelin.

Kaupunginhallitukselle tuodaan esitys hankekokonaisuuden toteuttamismalliksi vuoden 2019 loppuun mennessä. Kaupunki käynnistää pysäköintilaitoksen toteutukseen tähtäävän suunnittelun ja kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta käynnistämään hankekokonaisuuden edellyttämän asemakaavanmuutoksen laadinnan. Osana valmistelua laaditaan suunnitelma kiinteistöyhtiön pääomarakenteesta ja arvio stadionin tulevasta käyttöasteesta ja käyttötaloudesta. Lisäksi arvioidaan, mitä toiminnallisia ja taloudellisia synergiahyötyjä hankkeella olisi kaupungin ja muiden tahojen tuottamien liikuntapalveluiden kanssa. Jatkovalmistelu sisältää mm. seuraavaa: maankäytön tulot sekä stadionin rakennuskustannukset, stadionin käyttömenot ja –tulot sekä toimintojen operointi ja siitä kaupungille mahdollisesti aiheutuvat kulut.

Kaupunginhallitus päätti, että johtamisen ja talousohjauksen tietojärjestelmäkokonaisuuden hankinnassa edetään julkisella kilpailutusvaihtoehdolla, johon myös Kuntien Tiera Oy voi osallistua. Julkisen hankinnan suunnittelu käynnistetään elokuussa 2019. Teknologia- ja laajuusmuutoksista johtuen kaupunki käynnistää välittömästi toimenpiteet Kuntien Tiera Oy:n kanssa tehdyn Tiera ERP –palvelun käyttöönoton valmistelua ja käyttövaltuuksien ja käyttöönottomaksun maksamista koskevan sopimuksen purkamiseksi. Apulaisoikeuskasleri on 13.6.2019 antanut päätöksen Espoon kaupungin Tiera-hankintaan liittyvässä esteellisyysasiassa. Päätöksen mukaan selvityksistä ei ilmene, että rahoitusjohtaja Ari Konttas olisi ollut hallintolaissa tarkoitetun esteellisyyden aiheuttavalla tavalla läsnä ohjausryhmän 8.6.2016 pidetyssä kokouksessa käsiteltäessä Kuntien Tiera Oy:tä koskevia asioita, joten apulaisoikeuskanslerilla ei ole aihetta puuttua hänen menettelyynsä.

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä Tapiolan keskuksen asemakaavan muutoksen, jonka tavoitteena on saada vajaakäyttöinen suojeltu liike- ja toimistorakennus aktiiviseen käyttöön mahdollistamalla myös asuminen. Länsituulenaukio muutetaan pysäköintialueesta aktiiviseksi, vehreäksi kaupunkiaukioksi ja asukaspuistoksi, jolla oleskellaan ja viihdytään. Keskustan tonttien yhteyksiä parannetaan. Alueella sijaitseva pysäköintilaitos pysyy toistaiseksi ennallaan.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy Vanbronniityn asemakaavan muutoksen. Tavoitteena on muuttaa Suurpellon eteläosan rakentumaton toimistorakennusten kortteli asuinkerrostalojen korttelialueeksi. Rakennusten ilmeellä korostetaan korttelin sijaintia Suurpellon eteläisen sisääntulon yhteydessä.

Kaupunginhallitus päätti tukea Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy:tä Espoon Karaportissa sijaitsevien väistötilojen vuokranmaksussa seitsemän vuokravuoden ajalta, jotta Metropolia AMK voisi edelleen tuottaa opetusta myös Espoossa. Metropolia AMK:n vuokrasopimus Espoon kaupungin omistamassa kiinteistössä Vanha maantiellä päättyi 18.4.2019 yhteisestä sopimuksesta kiinteistön huonon kunnon vuoksi.  

Valtuustoaloite liha- ja maitotuotteiden kulutuksen puolittamiseksi vuoteen 2025 mennessä ja valtuustokysymys Otaniemen urheiluhallin pysäköintipaikoista palautettiin.  Esittelijä poisti  listalta asian 22.

Muut asiat päätettiin esityksen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme