Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 18.1.2021

Jaa

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi esitykset Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan ehdotusvaiheen hyväksymiskäsittelyn kokonaisaikataulusta sekä toteuttamisohjelmasta, sekä kehottaa kaupunkisuunnittelukeskusta ja kaupunkisuunnittelulautakuntaa valmistelemaan hyväksymiskäsittelyn etenemisen esitetyn kokonaisaikataulun mukaisesti. Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava esitetään valtuustolle hyväksyttäväksi toukokuussa 2021.

Kaupunginhallitus päätti merkitä tiedoksi saamansa informaation metron kapasiteetin ja luotettavuuden lisäämisen yleissuunnitelmasta.
Aiheesta tarkemmin: Metron matkustajamäärät kasvavat – kapasiteetin nostamiseen on selvitetty keinoja

Kaupunginhallitus päätti palauttaa Kotiseudun ulkoilupolut 2021–2030 -ohjelman valmisteltavaksi siten, että ohjelmaan tehdään valtuuston päättämän määrärahatason perusteella välttämättömät priorisoinnit ja luontoarvot huomioidaan mahdollisimman hyvin. Samalla arvioidaan esille nousseet yleisohjeita koskevat huolet luontoarvojen huomioon ottamisesta ja latupohjan leveydestä pääreiteillä ja lyhyillä yhteysladuilla sekä valtuuston talousarvion 2021 pöytäkirjamerkintä (“Kotiseudun ulkoilupolut määrärahoista karsitaan ensisijaisesti keskuspuiston uusista reittipohjista luontoarvojen kannalta merkittävissä kohteissa.”). Priorisoinnissa ja muissa tarkistuksissa painotetaan saavutettavan reitistön toimivuutta ja otetaan huomioon ainakin seuraavat mahdolliset tarkistukset: arvioidaan Keskuspuisto Saarniraivion kohde, arvioidaan Hepokorven Datakeskuksen ratkaisun avulla tulevan uuden yhteyden kanssa yhteystarve ja/tai yhteysmuoto kohteessa Tollinmäki-Bemböle, kokonaan poistoa arvioidaan luontoarvojen vuoksi Riilahden ja Glimsinjoen kohteita, ja mahdollisuuksien mukaan aikaistetaan Lippajärven, Pitkäjärven ja Soukansalmen rantapolkuja/reittejä suunnitellen ja toteuttaen ne tapauskohtaisesti luontoarvoja vaalien. Jatkovalmistelussa kuullaan erityisesti liikuntalautakuntaa ja ympäristölautakuntaa. Arviointien perusteella tarkistettava ohjelma tuodaan kaupunginhallituksen ohjeellisena hyväksyttäväksi.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Esboborna berättade aktivt om sina önskemål för stadens framtid4.3.2021 17:33:43 EETTiedote

I fjol höstas utfördes flera enkäter under rubriken Mitt Esbo. Med hjälp av dem samlade staden in information om vad invånarna tänker om Esbo – vad som är bra och vad staden borde satsa på i framtiden. Enkäterna samlade in över 10 000 svar och speciellt aktivt svarade unga skolelever och studerande. Svaren utnyttjas för att uppdatera stadens strategi, Berättelsen om Esbo, och för att utveckla stadsmiljön.

Espoolaiset kertoivat ahkerasti toiveitaan kaupungin tulevaisuudesta4.3.2021 17:33:00 EETTiedote

Viime syksynä toteutetuilla Mun Espoo -kyselyillä kerättiin asukkaiden ajatuksia Espoosta: mitkä asiat ovat hyvin ja mihin tulisi panostaa tulevaisuudessa. Kyselyt keräsivät yhteensä yli 10 000 vastausta ja erityisesti nuoret koululaiset ja opiskelijat ovat päässeet laajasti kertomaan ajatuksistaan. Vastauksia hyödynnetään kaupungin strategian, Espoo-tarinan, päivityksessä ja kaupunkiympäristön kehittämisessä.

Yrittäjien ja yritysten tapahtumat kokoava kalenteri saa jatkoa 3.3.2021 08:43:07 EETTiedote

Espoossa on testattu uutta digitaalista tapahtumakalenteria, joka kokoaa yhteen yrityksille, yrittäjille ja yrittäjyyttä suunnitteleville suunnattujen tapahtumien ja koulutusten tiedot. Kokeilu on onnistunut niin hyvin, että kalenterin käyttö jatkuu ainakin kesäkuun 2021 loppuun saakka. Tavoitteena on, että laajenee pysyväksi, koko pääkaupunkiseudun yrittäjätapahtumat kattavaksi kalenteriksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme