Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 18.6.2018

Jaa

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä Länsikorkeen asemakaavan muutoksen Tapiolassa. Länsikorkee on osa Tapiolan arvokkainta ja alkuperäisintä miljöötä ja samalla valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä. Länsikorkeen tornitalot, ns. Taskumatit, ovat tärkeä osa Tapiolan silhuettia.

Alueella on paikallistettu liito-oravien ydinalue. Espoon kaupunki omistaa kadut, puistot ja päiväkodin korttelin. Muut korttelit ovat asunto-osakeyhtiöiden ja osakeyhtiöiden omistuksessa.

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on säilyttää Länsikorkeen kaupunkirakenne ja suojella alueella olevat kulttuurihistoriallisesti, rakennustaiteellisesti ja kaupunkikuvallisesti arvokkaat rakennukset. Kaavatasolla osoitetaan kortteleiden katuyhteydet sekä autopaikkojen ja jäteastioiden sijoittelu. Uusia rakennuspaikkoja ei esitetä kaavassa. Rakennussuojelu kohdistetaan kaikkiin rakennuksiin lukuun ottamatta päiväkoti Metsolan rakennusta ja alueella olevia erillispientaloja. Rakennusten suojelumääräys koskee julkisivuja ja vesikattoa.

Kaupunginhallituksen päätöksen mukaan rakennusten kunnostukseen annetaan lisää liikkumavaraa kuitenkin siten, että suojeluun liittyvät kaupunkikuvan, ympäristön sekä maiseman ominaispiirteet säilyvät kaupunginmuseon ja rakennusvalvonnan ohjauksessa.

Kaava säilyttää pientalojen kohdalla nykyiset kerrosluvut, rakennusoikeuden ja rakennusalan. Päiväkodin tontille saa rakentaa uuden kaksikerroksisen päiväkodin. Keskeiset kaupunkikuvallisesti arvokkaat katu-, kortteli ja puistokokonaisuudet sekä liito-oravien ydinalue suojellaan. Asemakaavan muutos käsitellään vielä valtuustossa.

Kaupunginhallitus päättää ottaa käsiteltäväkseen opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan 13.6.2018 tekemän päätöksen perusopetuksen iltapäivätoimintaa koskevista avustuksista. Kaupunginhallitus päätti, että sopimukset tehdään vanhoilla sopimusehdoilla siten, että niissä huomioidaan opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan 13.12.2017 ja 14.2.2018 päättämät periaatteet sekä EU:n tietosuoja-asetuksen edellyttämät muutokset.

Kaupunginhallitus päätti myös useista valtuustoaloitteista ja muistakin esityslistalla olevista asioista esityksen mukaisesti.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuusi suurinta kaupunkia: tulevaisuuden kestävää kaupunkipolitiikkaa tulee tehdä kuntien ja kaupunkien väliset erot tunnistaen21.2.2019 09:00:00Tiedote

Suomen kuusi suurinta kaupunkia ovat laatineet yhteiset hallitusohjelmatavoitteet. Tulevalla hallituskaudella kaupunkien erityiset haasteet ja mahdollisuudet, joiden ratkaisemisessa suuret kaupungit ovat avainasemassa, tulee nostaa kansallisen kaupunkipolitiikan keskiöön. Kaupunkipolitiikassa tarvitaan kuuden suurimman kaupungin ja valtion tasavertaista kumppanuutta ja vuorovaikutusta.

Finlands finaste bussterminal och Havsvindsvägen öppnas i Hagalund15.2.2019 16:00:59Tiedote

Kommunikationerna och uträttandet av ärenden blir avsevärt lättare i Hagalund från och med den 4 mars, när bussterminalen för anslutningstrafik tas i bruk och Havsvindsvägen som löper genom Hagalund öppnas för trafiken. Bussterminalen och Havsvindsvägen öppnar många flaskhalsar i trafiken och gör kommunikationerna smidigare. Havsvindsvägen har varit stängd för trafiken sedan våren 2013.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme