Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 2.10.2017

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi poikkihallinnollisten kehitysohjelmien hyötytavoitteet valtuuston päätettäviksi. Poikkihallinnolliset kehitysohjelmat ovat alustoja, joissa kehitetään kokeillen ja pilotoiden innovatiivisia ratkaisuja Espoo-tarinan mukaisesti yhdessä kumppanien kanssa. Hyötytavoitteilla kuvataan ohjelman tavoitetila.

Poikkihallinnollisia kehitysohjelmia on neljä.
Osallistuva Espoo -ohjelmalla edistetään asukkaiden, yritysten ja yhteisöjen osallistumista.
Innostava elinvoimainen Espoo -ohjelma edistää kansainvälisesti vetovoimaisten, Espoon elinkeinorakennetta monipuolistavien yritysten syntymistä sekä työllisyyden paranemista.
Kestävä Espoo -ohjelma toteuttaa Espoon tavoitetta olla pysyvästi Euroopan kestävin kaupunki sekä hiilineutraali vuoteen 2030 mennessä.
Hyvinvoiva Espoo -ohjelma vahvistaa espoolaisten mahdollisuuksia edistää terveyttä ja hyvinvointia sekä ehkäisee alueiden eriytymiskehitystä lisäämällä yhteisöllisyyttä ja osallisuutta.

Kaupunginhallitus hyväksyi Puustellinkallion asemakaavamuutoksen Leppävaarassa. Kaavasta päättää valtuusto. Asemakaavan muutos mahdollistaa lisää asuinkerrostaloja Leppävaaran aluekeskuksen läheisyyteen hyvien joukkoliikenneyhteyksien varteen. Kaavamuutoksessa mahdollistetaan päiväkoti, joka tulee palvelemaan laajempaa aluetta.

Vastaukseen Laaksolahden jäähallin purkamista koskevaan valtuustoaloitteeseen tehtiin seuraava lisäys. Urheilupuiston alueen kehittämistä jatketaan teknisen ja ympäristötoimen ja liikuntapalveluiden yhteistyönä niin, että haetaan mahdollisuutta lisätä urheiluun liittyviä palveluita ja tiloja. Liikuntatilojen rakentamisen ja rannan kunnostamisen rahoittamiseksi selvitetään mahdollisuutta sijoittaa myös vähäisessä määrin asuntorakentamista alueelle.

Kaupunginhallitus hyväksyi Espoon kaupungin ja Liikenneviraston välisen aiesopimuksen Kehä I:n parantamisesta. Kehä I:n pullonkaulojen poistoa on tehty jo pitkään valtion ja kaupunkien yhteistyönä. Seuraavaksi on tarkoitus parantaa Laajalahden kohtaa.

Lausunnon antaminen Kehä I:n tiesuunnitelmasta välillä Kalevalantie – Turunväylä jäi pöydälle.

Vastaus valtuustoaloitteeseen nuorisovaltuustoaloitteiden tuomisesta valtuuston käsittelyyn palautettiin valmisteluun.

Suomenkielisen esiopetuksen järjestäminen sivistystoimen varhaiskasvatuksen tulosyksikössä jätettiin pöydälle.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme