Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 21.9.2020

Jaa

Kaupunginhallitus päätti käynnistää Espoon kulttuurikeskuksen peruskorjauksen ja laajennuksen hankesuunnittelun.

Hankesuunnitteluvaiheessa tarkennetaan edelleen Tapiolan Kulttuurikeskuksen, Kulttuuriaukion ja niiden ympäristön arkkitehtuurikilpailun voittaneen ehdotuksen sekä sen jatkokehitysvaiheen suunnitelmaa. Kaupunginhallitus kehottaa sivistystoimea sekä teknistä- ja ympäristötoimea selvittämään hankesuunnittelun rinnalla yhteistyössä Kulttuurikeskuksessa nyt toimivien tahojen kanssa näiden toiminnan vaatimat tilatarpeet peruskorjauksen aikana ja sen jälkeen ja laatimaan selvityksen, miten nämä tarpeet on huomioitu tai ratkaistu.

Kaupunginhallitus päätti hyväksyä Turun Tunnin Juna Oy:n osakkaiden välillä tehdyn sopimuksen, jolla edistetään yhtiön perustamisen täytäntöönpanoa. Valtuusto päätti 27.4.2020, että Espoon kaupunki lähtee osakkaaksi Helsingin ja Turun välisen raideyhteyden suunnittelusta vastaavaan Turun Tunnin Juna Oy nimiseen hankeyhtiöön. Nyt tehtävällä sopimuksella on tarkoitus varmistaa, että hanke on aloitettavissa marraskuun loppuun mennessä huolimatta siitä, että Vihdin kunnan ja Salon kaupungin tekemistä päätöksistä on valitettu hallinto-oikeuteen.

Vastaukset valtuustoaloitteeseen Karhusaaren käytöstä ja valtuustokysymykseen yleisten pysäköintipaikkojen lisäämisestä palautettiin.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote opetus- ja varhaiskasvatuslautakunnan kokouksesta 28.10.202028.10.2020 21:12:53 EETTiedote

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta hyväksyi kokouksessaan suomenkielisten lukioiden aloituspaikkamäärät lukuvuodeksi 2021-2022. Aloituspaikkoja varataan aikaisempia vuosia enemmän niin määrällisesti kuin suhteessa peruskoulun päättävän ikäluokan kokoon. Lautakunta päätti lisäksi, että Keski-Espoon oppilasalue ja Pohjois-Espoon oppilasalue yhdistetään 1.1.2021 lukien. Oppilasalueen nimeksi tulee Keski- ja Pohjois-Espoon oppilasalue.

Työtä yhdessä 2020 -tapahtuma luotasi kuntien uutta roolia työllisyydenhoitajana: Ensi vuonna yhä useampi työtön saa työnhakupalvelunsa TE-toimiston sijaan kunnalta23.10.2020 08:25:05 EESTTiedote

Helsinki, Espoo ja Vantaa järjestivät 21.10.2020 verkkotapahtuman Työtä yhdessä 2020, jossa nostettiin esiin työllisyydenhoidon ajankohtaisia teemoja. Tapahtuma oli kolmen suuren kaupungin lähtölaukaus tammikuussa 2021 käynnistyville työllisyyden kuntakokeiluille. Työvoimapalvelujen uudistaminen on mitä ajankohtaisin aihe suomalaisen työelämän ollessa murroksessa digitalisaation, globalisaation ja koronapandemian vuoksi. Tapahtuman pääpuhujia olivat työministeri Tuula Haatainen ja teknologiavaikuttaja Taneli Tikka. Päivän kestävän livelähetyksen juonsi André Noël Chaker. Kuntatalolta lähetettyyn tapahtumaan osallistui työministerin, kuntapäättäjien ja yritysten edustajien ohella yli 2500 osallistujaa verkkovälitteisesti eri puolilta Suomea. Puheenvuorot löytyvät Kunta-TV:n sivuilta tallenteina viikolla 44/2020.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme