Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 26.3.2018

Jaa

Espoo kannattaa HUS-kuntayhtymän kiinteistöomaisuuden myyntiä aiemmin päätettyä laajemmin, todetaan vastauksessa HUS:n kyselyyn kiinteistöomistuksista sote- ja maakuntauudistuksessa.

Kaupunginhallituksen mukaan tarpeellista kiinteistöomaisuutta voidaan kuitenkin myydä vain tahoille, joiden kanssa voidaan tehdä kiinteistöjen takaisinvuokraussopimus, jotta kaikki tarvittavat kiinteistöt pysyvät HUS:n käytössä järkevillä vuokraehdoilla. Kiinteistökannan myynti tulee kohdistaa vapaille markkinoille siten, että myös kunnat voivat olla ostajia. Kiinteistöjen myyntituotot tulisi palauttaa jäsenkunnille esimerkiksi peruspääoman tai ylijäämän palautuksen yhteydessä. Espoon aikaisemmissa lausunnoissa on korotettu sitä, että kuntien ja kuntayhtymien omaisuutta ei tule siirtää vastikkeetta maakuntiin.

Kaupunginhallitus päätti, että Espoo ilmoittautuu osalliseksi sosiaali- ja terveysministeriön rahoittamaan Uudenmaan valinnanvapauspilotin hankehakemukseen ja toteaa, että Espoon pilottien toimintamallit tai toteutuksen periaatteet tuodaan lautakunnan päätettäväksi, mikäli Uudenmaan valinnanvapauspilotti toteutuu.

Kaupunginhallitus allekirjoitti kaupungin vuoden 2017 tilinpäätöksen. Tilikauden tulos oli 86,5 miljoonaa euroa ja vuosikate 230,9 miljoonaa euroa. Kaupungin verotulot kasvoivat edellisestä vuodesta 3 prosenttia yhteensä 1 490,2 miljoonaan euroon vuonna 2017. Espoo sai valtionosuuksia yhteensä 36,4 miljoonaa euroa ja maksoi verotuloihin perustuvaa valtionosuuden tasausta muille kunnille 172,2 miljoonaa euroa.

Kaupungin nettoinvestoinnit olivat yhteensä 266 miljoonaa euroa vuonna 2017. Investoinneista rahoitettiin tulorahoituksella 86,7 prosenttia ja loput kassavaroilla. Lainakanta pieneni 28 miljoonalla eurolla ja oli vuoden lopussa 686 miljoonaa (ilman konsernitilin saldoa). Espoon taloutta on tarkasteltava konsernitasolla, sillä suuri osa kaupungin investoinneista tehdään konsernin tytäryhtiöissä. Yhtiömuodossa investoitiin yhteensä noin 290 miljoonaa euroa mm. länsimetroon ja toimitiloihin. Investoinnit kasvattivat konsernin lainakannan 3 430 miljoonaan euroon, mikä on 12 280 euroa/asukas.

Kaupunginhallitus ei näe estettä sille, että Siikajärven kylän läntinen osa, joka nyt on Kirkkonummen kuntaan kuuluva alue, siirretään Espoon kaupunkiin. Ennen päätöksen tekemistä siirrettävän alueen rajausta tulisi muuttaa siten, että kuntaraja noudattaa olemassa olevaa kiinteistöjaotusta. Kirkkonummen Siikajärven kyläyhteisön edustajat ovat esittäneet liitosta.

Kaupunginhallitus jätti pöydälle Esport Arena Oy:n ja Espoon kaupungin välisen rahoitussopimuksen muuttamisen.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Pakankylän siirtolapuutarhan asemakaavan hyväksymistä Röylässä. Asemakaavan tavoitteena on mahdollistaa siirtolapuutarha-alueen rakentaminen Pakankylän kartanomäen ja pellon väliin. Kaupunginhallitus kehottaa teknisen ja ympäristötoimen toimialaa laatimaan selvityksen Espoon siirtolapuutarhahankkeiden nykytilasta sekä niiden kehittämistarpeesta ja toteutusedellytyksistä siten, että soveltuvia alueita voidaan asemakaavoittaa jo lähivuosina. Tarvittava selvitys tuodaan kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaoston käsittelyyn kuluvan vuoden syyskaudella.

Kaupunginhallitus hyväksyi Ahertajankulma II:n ja Maarinaukion asemakaavamuutokset ja sopimukset.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme