Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 27.11.2017

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi pääkaupunkiseudun yhteistyösopimuksen vuosille 2017 - 2021.

Kaupunginhallitus hyväksyi vuoden 2018 talousarvion ja taloussuunnitelman valtuuston päätettäväksi.

Kaupunginhallitus hyväksyi vuoden 2017 kolmannen osavuosikatsauksen ja siitä johtuvat määrärahasiirrot.

Työllisyyspalvelujen siirrosta konserniesikuntaan ja konsernipalvelujen organisaatiouudistuksesta aiheutuvat tarkistukset hallintosääntöön hyväksyttiin. Tarkistusten on tarkoitus tulla voimaan valtuuston käsittelyn jälkeen 1.1.2018.

Kaupunginhallitus hyväksyi Uusikummun koulun hankesuunnitelman. Kyseessä on Outokummulle 1960-luvulla rakennettu toimistorakennuskompleksi, josta uusi omistaja Keskinäinen eläkevakuutusyhtiö Varma on tarjonnut osia Espoon kaupungille peruskorjattavaksi kouluksi. Kohde sijaitsee keskeisellä paikalla Niittykummussa. Koulun pihaksi suunnitellaan rakennusten välille jäävä vaihtelevamaastoinen alue, johon hyvällä pihasuunnittelulla saadaan mielenkiintoinen, monia aktiviteetteja sisältävä kokonaisuus. Aluksi koulu toimii Jousenkaaren koulun väistötilana.

Kaupunginhallitus hyväksyi joukon asemakaavoja ja asemakaavojen muutoksia: Palokärki Leppävaarassa, Kaskihaka Latokaskessa, Kulmakorpi Kolmperässä sekä Lippajärvi. Lahdenpohjan asemakaava Otaniemen ja Laajalahden alueella jäi pöydälle.

Lausuntoon Helsingin seudun MAL 2019 -suunnitelman vaikutustenarvioinnin arviointiohjelmaluonnoksesta päätettiin lisäys, jonka mukaan Espoon kaupunki katsoo, että arvioitiohjelmaluonnoksessa ja sen mittareissa tulisi ottaa esitettyä enemmän huomioon liikenteen käyttäjälähtöisyyttä (MaaS) sekä liityntäliikenteen sähköbusseihin perustuvaa järjestelmää. Samoin tulisi ennakkoluulottomammin kirjata junayhteyksien olennaisen nopeuttamisen mahdollisuus yhtenäisen työssäkäyntialueen muodostamiseksi myös maakuntaa laajemmalle alueelle, kuten Turkuun, Tamperelle ja jopa Tallinnaan ja Pietariin.

Espoon lausunto luonnoksesta sosiaali- ja terveydenhuollon valinnanvapauslainsäädännöksi jätettiin yksimielisesti pöydälle.

Pöydälle jätettiin myös Espoon kaavoitusohjelma 2018-2021.

Muut asiat päätettiin esityksen mukaisesti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme