Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 29.8.2022

Jaa

Kaupunginhallitus käsitteli vastaukset kahteen valtuustoaloitteeseen. Vastaukset etenevät valtuuston käsittelyyn.

Valtuustoaloitteeseen venäläisten ystävyyskaupunkien suhteiden purkamisesta todetaan, että Espoo on 3.3.2022 katkaissut ystävyyskaupunkisuhteet Hatsinan ja Sotsin kaupunkien kanssa.

Valtuustoaloitteen hybridi- ja sähköautojen latauspisteiden lisäämiseksi kaupungin julkisten tilojen yhteyteen vastauksessa todetaan, että toimivaksi on todettu toimintamalli, jossa kaupunki vastaa infran rakentamisesta ja latausoperaattori on vastaa latauspalvelusta, eli latauslaitteista, niiden operoinnista ja huollosta. Espoo selvittää parhaillaan sähköautojen latauspisteiden toteuttamismallia yleisillä katualueilla ja julkisten tai puolijulkisten kiinteistöjen alueilla. Tavoitteena on ensisijaisesti pyrkiä hyödyntämään latauksen järjestämisessä markkinoilla olevia palveluntarjoajia ja -tuottajia. Lisäksi kaupunki selvittää latauspisteiden lisäämisen mahdollisuutta kaupungin omissa tuotantotiloissa, jotta voidaan mahdollistaa kaupungin omien tuotantoautojen latausmahdollisuus työpäivien aikana.

Kaupunginhallitus päätti perustaa Kiinteistö Oy Finnoonsillan Parkki -nimisen osakeyhtiönyhdessä Sato-Pysäköinti Oy:n, Skanska Talonrakennus Oy:n ja Espoon Asunnot Oy:n kanssa. Pysäköintiyhtiön on tarkoitus toteuttaa pysäköintilaitos Hannukseen Finnoon alueelle.

Lisäksi kaupunginhallitus kuuli selostukset suun terveydenhuollosta, Ukrainan ja Suomessa olevien ukrainalaisten tilanteesta ja sekä Henttaan tilannekatsauksen.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoon kaupunki valmistautuu myymään kolme paloasemakiinteistöä24.11.2022 16:26:00 EET | Tiedote

Espoo valmistautuu myymään Keskuspaloaseman sekä Leppävaaran ja Mikkelän paloasemat kiinteistöineen ja rakennuksineen Erikoissijoitusrahasto LähiTapiola Sijoituskiinteistöjen perustamille ja kokonaan omistamille tytäryhtiöille. Kaupan valmistelun taustalla on sote-uudistus, jonka myötä pelastustoiminta siirtyy vuoden vaihteessa hyvinvointialueille. Kaupunginhallitus sekä tila- ja asuntojaosto käsittelevät asiaa kokouksissaan 28.11.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme