Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 5.6.2017

Jaa

Kaupunginhallitus päätti viimeisessä kokouksessaan Espoon kaupunginteatterin tilojen sijoittamisesta kulttuurikeskuksen yhteyteen Tapiolassa.

Kaupunginhallitus päätti vierailuteatterina toimivan Espoon kaupunginteatterin tilojen sijoittamisesta kulttuurikeskuksen yhteyteen osana kulttuurikeskuksen peruskorjaushanketta. Hanke toteutetaan vaiheittain niin, että kulttuurikeskuksen toiminta voi peruskorjaus- ja laajennustyön ajan kohtuullisesti jatkua ilman pitempiä katkoksia. Hankesuunnitelma, johon sisältyvät myös suunnittelu- ja rakentamisaikataulu sekä rahoitusohjelma, tuodaan kaupunginhallituksen käsittelyyn vuoden 2018 loppuun mennessä. Kaupunginhallitus kehottaa kulttuurilautakuntaa tarveselvityksen laatimisen yhteydessä ottamaan kantaa myös teatterin toiminnalliseen konseptiin vierailuteatterina. Valmistelu on tehty ja sitä jatketaan hyvässä yhteistyössä ja vuorovaikutuksessa teknisen ja ympäristötoimen sekä sivistystoimen ja kulttuuripuolen sidosryhmien kanssa.

Kaupunginhallitus hyväksyi kaupungin, Länsimetro Oy:n, TA-Asunnot Oy:n, Kassiopeia Finland Oy:n sekä Lujatalo Oy:n  yhteistoimintasopimuksen, joka sisältää pääperiaatteet Länsimetron Matinkylän metroaseman läntisen sisäänkäynnin sekä Tynnyripuiston korttelin ja siihen liittyvien rakennusten ja rakennelmien toteutuksesta, kustannusvastuista ja aikatauluista. Tontille rakennetaan hotelli ja asuntohotelleja, asuntoja sekä näiden yhteyteen liiketiloja, Suunnitellun hankkeen laajuus on noin 16 121 kerrosneliömetriä.

Kaupunginhallitus päätti kolmesta lausunnosta: lausunto hallituksen esitykseen Kuntien takauskeskuksesta annetun lain muuttamiseksi, lausunto hallituksen esitysluonnoksesta eduskunnalle maakuntauudistuksen täytäntöönpanoa sekä valtion lupa-, ohjaus- ja valvontatehtävien uudelleenorganisointia koskevaksi lainsäädännöksi sekä lausunto luonnoksista laeiksi julkisista rekrytointi- ja osaamispalveluista, alueiden kehittämisen ja kasvupalveluiden rahoittamisesta ym. sekä laiksi kotoutumisen edistämisestä.

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto siirtää Logistiikka-tulosyksikön auto- ja konepalvelujen korjaamotoiminnan liikkeenluovutuksena kilpailutuksen perusteella valittavalle sopimustoimittajalle.

Vastauksena valtuustoaloitteeseen päätettiin, että kaupungintalon valoteos voidaan toteuttaa Espoon Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmana, osana Valovuosi-hanketta.

Virastokeskuksen kehittäminen ja Espoon kaupungintalon tilaratkaisu jätettiin pöydälle.

Yhteyshenkilöt

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markus Torkki, p. 040 527 5931

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme