Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä 9.4.2018

Jaa

Uusimaa-kaavan 2050 valmisteluun pitää sisällyttää myös Tallinnan suunnan ja Euroopan yhteyden edistäminen siten, että Espoon Keilaniemen kautta kulkeva vaihtoehto on mukana tarkastelussa. Myös Länsiradan kehittämiseen tarvitaan vahvempaa tukea, todetaan kaupunginhallituksen hyväksymässä lausunnossa.

Kaupunginhallitus päätti antaa Uudenmaan liitolle lausunnon Uusimaa-kaava 2050 -valmisteluaineistosta. Kaava kokoaa yhteen keskeiset Uudenmaan maakunnan maankäytön ylikunnalliset teemat. Kaavassa on tarkoitus ottaa kantaa myös alueen suurten liikennehankkeiden toteutusjärjestykseen. Kaupunginhallituksen hyväksymässä lausunnossa korostetaan, että Länsiradan kasvusuunta on Suomen elinvoimaisuudelle tärkeä ja sen lähiliikenteen raideyhteyden toteutumiseen tarvitaan maakuntakaavoitukselta vahvempaa tukea. Valmisteluun pitää sisällyttää myös Tallinnan suunnan ja Euroopan yhteyden edistäminen siten, että Espoon Keilaniemen kautta kulkeva vaihtoehto on mukana tarkastelussa.

Kaupunginhallitus päätti, että Espoon kaupunki liittyy Finnish Center for Artificial Intelligence (FCAI) -ekosysteemin jäseneksi. FCAI on Aalto-yliopiston ja Helsingin yliopiston tekoälytutkimusta varten perustettu kotimainen ekosysteemi, joka tehostaa ja laajentaa tekoälytutkimusta tuomalla yhteen yliopistot, yritykset ja julkisen sektorin.

Kaupunginhallitus hyväksyi Espoo-tarinaa toteuttavat strategiset ICT-linjaukset. Espoon tavoitteena on olla digitaalisten palvelujen ja älykkään kaupungin ykköskaupunki. Digitalisoinnilla tehostetaan ja uudistetaan prosesseja ja palveluja sekä tehdään niistä asiakkaiden ja käyttäjien kannalta toimivia.

Kaupunginhallitus hyväksyi Espoo-tarinaa toteuttavien palvelujen järjestämiseen liittyvien hankintojen strategiset linjaukset esittelijän täydentämässä muodossa.

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle kaupungin omavelkaisten takausten myöntämistä Leppävaaran jalkapallohallin yhteyteen rakennettavaa huoltorakennusta varten otettavalle lainalle sekä Kauniaisten Urheilupuiston (Freedom Fund Arena) laajennusta varten otettavalle lainalle.

Kaupunginhallitus palautti valmisteltaviksi vastaukset valtuustoaloitteeseen liityntäliikenteen aiheuttamien ongelmien ratkaisemiseksi sekä valtuustokysymykseen Länsimetron ongelmista ja niiden ratkaisusta.   

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Upeat valoteokset loistavat Espoossa lokakuun viimeisenä viikonloppuna17.10.2018 14:44Tiedote

Espoossa nautitaan jälleen upeasta valotaiteesta, kun Tapiolan keskuksen ympäristöön levittäytyy näyttäviä teoksia lokakuun viimeisenä viikonloppuna. Taiteilijoiden Alexander Reichsteinin, Timo A. Aallon, Lotta-Pia Kallion, Teemu Salosen ja Jarkko Lievosen teokset tuovat esiin valotaiteen monimuotoisuuden ja erilaiset esitystavat modernissa kaupunkiympäristössä. Mukana myös valokontti, jossa pääsee itse toteuttamaan oman valotaideteoksen.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme