Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä

Jaa

Kaupunginhallitus päätti useista kaava-asioista sekä valtuustoaloitteista ja -kysymyksistä.

Kaitaa – Iivisniemen osayleiskaava eteni valtuustoon. Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että asemakaavoituksessa selvitetään lautakunnan tarkentavien päätösten toteuttaminen. Osayleiskaava-alue on osa laajempaa Finnoo - Kaitaa visiota sekä tulevaa Länsimetron jatketta Matinkylästä länteen. Alueelle sijoittuu metrolinja ja -asema. Aluetta on tarkoitus kehittää kaupunkimaiseksi, yhdyskuntarakennetta eheyttäväksi ja joukkoliikenteeseen tukeutuvaksi asunto- ja työpaikka-alueeksi. Suunnitelma mahdollistaa toteutuessaan yhteensä noin 9 500 asukasta ja 1 100 työpaikkaa koko kaava-alueelle sekä metroaseman ja Iivisniemen ostoskeskuksen ympäristön kehittämisen tiiviiksi ja palvelutasoltaan monipuoliseksi paikalliskeskukseksi.

Matinmetsän asemakaavan muutos muuttaa Matinkylän liikekiinteistön tontin asuinkerrostalojen tontiksi, jolle tulee rakentaa liike-, toimisto-, palvelu- ja asukkaiden yhteistilaa.  

Henttaalla uusi asuinkerrostalokortteli liittyy kiinteästi jo voimassa olevaan Suurpelto III -asemakaavaan, joka yhdistää kaupunkirakenteellisesti Lillhemtin ja Suurpellon keskuksen. Kortteli muodostaa sisääntulon tälle uudelle, myös Henttaanlaaksoksi kutsutulle alueelle.

Keilaniemessä asemakaavan muutoksen tavoitteena on mahdollistaa olemassa olevan toimistotalon laajentaminen osoitteessa Miestentie 1.

Kaupunginhallitus hyväksyi Espoon kaupungin uuden tietoturva- ja tietosuojapolitiikan.

Kaupunginhallitus päätti perustaa yhteensä 108 uutta virkaa ja tointa sekä 106 virkaa ja toimea koskevaa muutosta ja lakkautusta.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme