Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallituksen päätöksiä

Jaa

Kaupunginhallitus päätti, että Espoo hakee työllisyyskokeiluun. Lopullisen päätöksen kokeiluun osallistumisesta tekee kaupunginhallitus lausuessaan tulevasta kokeilulaista.

Kokeilun kohderyhmään kuuluu Espoossa noin 14 000 työnhakijaa. Kokeilun asiakasvolyymi on merkittävä osa Espoon TE-toimiston asiakkuuksista. Tavoitteena on parantaa erityisesti pidempään työttömänä olleiden ja heikossa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työmarkkinoille sekä tuoda uusia ratkaisuja osaavan työvoiman saatavuuteen.

Syksyn 2019 budjettiriihessä hallitus päätti käynnistää työllisyyskokeilut, joissa kokeillaan kuntien laajempaa vastuuta ja valmistaudutaan pysyviin ratkaisuihin. Kokeilujen on tarkoitus käynnistyä keväällä 2020 ja kestää vuoden 2022 loppuun.  Koska kyse on kunnan lakisääteisten tehtävien kasvattamisesta ja asian sekä periaatteellinen että käytännöllinen merkitys on suuri, Espoo edellyttää riittävien vaikutusmahdollisuuksien turvaamista kokeiluun hakeneille kunnille valmisteltaessa lakia ja siihen liittyviä teknisiä määrittelyjä ja laskentaperusteita.

Kaupunginhallitus päätti ostaa Senaatti-kiinteistöiltä maa-alueet Otaniemestä ja Laajalahdesta Raide-Jokerin toteuttamiseksi Hankittavaksi esitetty alue sijoittuu pääasiallisesti Kehä I:n itäreunan sekä Laajalahden ja Elfvikin luonnonsuojelualueiden väliin. 12,89 hehtaarin suuruinen maa-alue on merkittävin Raide-Jokerin toteuttamiseksi tehtävä maanhankinta, joka mahdollistaa radan rakentamisen noin kahden kilometrin matkalla Otaniemen kampukselta pohjoiseen.

Kaupunginhallitus päätti palauttaa pysäköinnin toimenpideohjelman 2019 - 2022 uudelleen valmisteltavaksi.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Läsåret i Esbos grundskolor och gymnasier inleds med närundervisning12.8.2020 10:01:36 EESTTiedote

Finskspråkiga grundskolor och alla gymnasier i Esbo inleder läsåret på torsdag 13.8. Eleverna i de svenskspråkiga grundskolorna börjar skolarbetet nästa veckas tisdag 18.8. Undervisningen inleds i form av närundervisning. Skolorna och gymnasierna följer Utbildningsstyrelses anvisningar om ordnande av utbildning. Utbildningsstyrelsen och övriga myndigheter uppdaterar sina anvisningar kontinuerligt. Vi följer coronavirussituationen och uppdaterar Esbo stads anvisningar enligt behov. Vårdnadshavare och studerande får mer information från skolan eller gymnasiet via Wilma.

Lukuvuosi alkaa lähiopetuksena Espoon peruskouluissa ja lukioissa12.8.2020 09:36:03 EESTTiedote

Lukuvuosi käynnistyy lähiopetuksena suomenkielisissä peruskouluissa ja kaikissa lukioissa 13.8. ja ruotsinkielisissä kouluissa 18.8. Kouluissa ja lukioissa noudatetaan Opetushallituksen määräyksiä opetuksen järjestämisestä. Opetushallituksen ja muiden viranomaisten ohjeita päivitetään jatkuvasti, kun koronatilanne muuttuu. Seuraamme tilannetta ja päivitämme kaupungin ohjeita tarpeen mukaan. Huoltajat ja opiskelijat saavat lisää tietoa koululta tai lukiolta Wilman kautta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme