Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallituksessa Korkeasaaren eläintarhan säätiöittäminen ja suuri määrä aloitteita

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti ehdottaa kaupunginvaltuustolle, että Korkeasaaren eläintarhan toiminta siirretään säätiön hoidettavaksi 1.1.2018 alkaen. Ehdotuksessa todetaan, että uuden säätiön toiminnalle asetettavat tavoitteet eivät poikkea eläintarhan toiminnan nykyisistä tavoitteista.

Säätiömalli mahdollistaisi eläintarhalle kuitenkin nykyistä itsenäisemmän aseman ja sopisi näin ollen hyvin Korkeasaaren toiminnan luonteeseen eläinsuojelu- ja virkistyskohteena. Säätiön tarkoitus ei ole tuottaa voittoa. Siirtyminen säätiömalliin ei vaikuttaisi henkilöstön asemaan, sillä työntekijät siirtyisivät uuden työnantajan palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. 

Kaupunginhallituksen esityslistalla oli myös 40 aloitetta. Kaupunginvaltuutetut ja valtuustoryhmät voivat jättää valtuuston kokousten aikana puheenjohtajalle aloitteita kaupungin yhteisistä asioista. Aloite, joka on saanut vähintään 15 valtuutetun allekirjoitukset, on esitettävä kaupunginvaltuustolle kahdeksan kuukauden kuluessa. Valtuusto käsittelee aloitteita neljä kertaa vuodessa ja nyt kaupunginhallituksen listalla olleet aloitteet, pöydälle jätettyjä lukuun ottamatta, tullaan käsittelemään kaupunginvaltuustossa 27.9.2017.

Kaikki kaupunginhallituksen 11.9.2017 pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi 

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginvaltuuston päätökset14.2.2018 21:57Tiedote

Helsingin keskushallinto uudistaa organisaatiotaan, jotta se pystyisi paremmin vastaamaan kaupunkistrategian tavoitteisiin. Kaupunginkanslian toimintoja ajatellen näitä yleisiä strategian tavoitteita ovat esimerkiksi päätöksentekomallien ja palveluprosessien tehostaminen sekä byrokratian keventäminen. Strategian painotusten ja tavoitteiden pohjalta kansliassa on erityisen perusteltua arvioida muun muassa viestinnän organisointia ja tietohallinnon roolia digitalisaatiokehityksessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme