Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus asetti nuorisoneuvoston vuodeksi 2019

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus asetti vuodeksi 2019 tehtäväänsä Helsingin nuorisoneuvoston. Neuvoston tehtävänä on edistää ja tukea nuorten äänen kuulumista, nuorten osallisuutta ja nuorten toiminnan vaikuttavuutta kaupungissa ja kaupungin eri toimialojen toiminnan suunnittelussa, toteuttamisessa ja seurannassa.

Vaaleilla valitussa neuvostossa on 30 jäsentä. Äänestys järjestettiin kouluissa 12.–23.11. ja nuorisotaloilla 26.–30.11. Äänestämään pääsivät 13-17 -vuotiaat helsinkiläisnuoret. Vaalien järjestämisestä vastasi kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala. 

Nuorisovaaleissa annettiin tänä vuonna yhteensä 9 493 ääntä ja äänestysprosentti oli  35,74. Vuonna 2017 äänestysprosentti oli 39,9.

Äänestyksen toteutukseen osallistuivat sekä kaupungin koulut että yksityiset koulut ja oppilaitokset. Kaikista Helsingin kouluista ja oppilaitoksista mukana äänestyksissä oli 95 prosenttia. Koululla järjestettiin pääsääntöisesti yksi äänestyspäivä ja tämän lisäksi oli mahdollista käydä äänestämässä nuorisotaloilla.

Kaupunginhallituksen kokouksessa 17.12. käsiteltiin myös muun muassa vuoden 2019 talousarvion noudattamisohjeita sekä määrärahan myöntämistä projektialueiden puistojen rakentamista varten.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset 17.12. ovat luettavissa päätöstiedotteessa. Kaikki kaupunginhallituksen päätösasiakirjat löytyvät täältä.

Kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran 7.1.2019.

Maisa Hopeakunnas
tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 09 310 27821
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Korkeaa osaamista vaativat alat hyötyvät yritysten välisistä lyhyistä etäisyyksistä26.6.2019 09:21:56 EESTTiedote

Taloudellinen toiminta, jossa osaamisella on suuri merkitys, on alueellisesti hyvin keskittynyttä. Myös yrityksiä itseään niiden läheinen sijainti hyödyttää, sillä lyhyemmät etäisyydet edistävät tutkimuksen mukaan yritysten välisen työvoiman liikkuvuuden kautta tapahtuvaa verkostoitumista. Lisäksi siihen ovat yhteydessä myös muut organisatoriset läheisyysmuodot, kuten yritysten henkilöstön koulutustausta. Asiat selviävät Helsingin kaupunginkanslian tuoreesta tutkimuksesta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme