Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Elokuun kuukausiraportti 2022

Jaa

Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi vuoden 2022 elokuun kuukausiraportin. Vuoden 2022 talouden arvioidaan toteutuvan huomattavasti talousarviossa oletettua paremmin.

Venäjän hyökkäyssodasta huolimatta työllisyys on parantunut ja ansiotulot kasvaneet palkkaratkaisujen myötä. Kunnallisvero on kehittynyt parantuneiden ansiotulojen myötä ja yhteisöveron tuottoarviota on koko maan tasolla nostettu lähes miljardilla eurolla. Talouden kehitykseen sisältyy kuitenkin suurta epävarmuutta eikä muun muassa inflaation vaikutus näy vielä kaupungin heinäkuun toteumassa.

Vuodesta 2023 kaupunkien rahoitusmalli muuttuu Hyvinvointialueiden käynnistyessä. Sote- ja pelastustoimen uudistuksen rahoitusmalli tulee hidastamaan Espoon verorahoituksen kasvua ja vuoden 2022 ennustetut hyvinvoinnin ja terveyden toimialan menojen ylitykset tulevat pienentämään Espoon ja muiden kuntien valtionosuutta tuleville vuosille. Taloudellisesti kestävä Espoo -tuottavuus- ja sopeutusohjelman toteuttaminen on välttämätöntä kaupungin ja konsernin talouden kestävän tasapainon saavuttamiseksi ja sote-uudistuksen tuomiin muutoksiin sopeutumiseksi. 

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan vastauksia valtuustoaloitteeseen sähköautojen latausverkoston riittävyydestä Espoossa sekä valtuustokysymyksiin Espoon neuvolapalveluiden toiminnasta, Luona Oy:n toiminnasta Espoon Nihtisillan vastaanottokeskuksessa sekä priorisoinneista lunastushankkeissa. Lisäksi kaupunginhallitus pyytää valmistelemaan selostuksen Turuntien alueen maanhankinnoista 3.10. järjestettävään seuraavaan kaupunginhallituksen kokoukseen.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tiedote kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 21.9.202222.9.2022 08:43:11 EEST | Tiedote

Kasvun ja oppimisen lautakunta antoi lausunnon Tilapalvelut-liikelaitoksen esityksestä talousarvioksi ja taloussuunnitelmaksi vuosille 2023–2031 investointien osalta. Lisäksi lautakunta teki vuoden 2023 talousarviota sekä vuosien 2023–2025 taloussuunnitelmaa koskevan esityksen kaupunginjohtajan talousarvioehdotuksen valmistelua varten. Kasvun ja oppimisen lautakunta hyväksyi tarveselvityksen Hösmärinpuiston kouluosan muuttamisesta päiväkodiksi ja päätti Viherlaakson lukion taidelinjan muuttamisesta kuvataidelinjaksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme