Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Espoo-tarina etenee valtuuston päätettäväksi

Jaa

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy valtuustokauden tavoitteet ja Espoo-tarinan. Valtuusto käsittelee Espoo-tarinaa kokouksessaan 25.10.2021.

Espoo-tarina konkretisoidaan strategian muotoon. Strategiaperusta sisältää vision, arvot ja toimintaperiaatteet sekä valtuustokauden tavoitteet. Espoo-tarina on kaupungin toimintaa ja kehittämistä ohjaava strategia, jota toteutetaan vuosittain asetettavilla tulostavoitteilla, toimialatasoisilla tarinoilla ja tulosyksikkötasoisilla tavoitteilla sekä poikkihallinnollisilla kehitysohjelmilla. Espoo-tarina ohjaa kehyksen ja taloussuunnitelman valmistelua sekä talousarvioon liittyvien tulostavoitteiden laadintaa.

Aiheesta tarkemmin: Espoo haluaa olla jatkossakin Euroopan kestävin kaupunki

Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava uudelleen valtuustoon

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy 29.11.2017 päivätyn ja Uudenmaan ELY-keskuksen oikaisukehotuksen johdosta 5.10.2021 ja 8.10.2021 muutetun Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan. Uudenmaan ELY-keskus teki kesällä oikaisukehotuksen Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan hyväksymispäätöksestä. Sen vuoksi Espoon valtuuston on tehtävä uusi päätös yleiskaavasta, muuten edellisen valtuuston kesäkuun alussa tekemä yleiskaavapäätös raukeaa. Valtuuston on tarkoitus päättää asiasta marraskuussa.

Muutoksia on tehty kaavamääräyksiin ja kehittämissuosituksiin. Kaavaselostusta on myös täydennetty oikaisukehotuksen johdosta. Lisäksi kaavaselostuksessa on kuvattu kaavaratkaisua aiempaa perusteellisemmin valituksissa esiin nostetuista teemoista. Kaavakarttaan tai kaavakartan liitekarttoihin ei ole tehty muutoksia valtuuston päätöksen jälkeen.

Aiheesta tarkemmin: Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaava uudelleen valtuustoon 

Ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen johtajaksi Pasi Timo

Kaupunginhallitus valitsi kaupunkiympäristön toimialan ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen tulosyksikön ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen johtajan vakinaiseen virkaan Pasi Timon. Virka on ollut haettavana 5.5.2021 - 19.5.2021. Virkaa haki määräaikaan mennessä 10 henkilöä.

Aiheesta tarkemmin: Pasi Timo on valittu ympäristö- ja rakennusvalvontakeskuksen johtajaksi 

Asia 4 Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden lautamiehen eronpyyntö ja täydennysvaali jätettiin pöydälle.

Asiat 12 Vuoden 2022 talousarvion sekä vuosien 2023-2024 taloussuunnitelman kehys sekä 13 Tuloveroprosentin ja kiinteistöveroprosenttien määrääminen vuodelle 2022 jätettiin pöydälle ja käsiteltäväksi kaupunginhallituksen ylimääräisessä kokouksessa maanantaina 18.10.2021 klo 13.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Kuudesluokkalaisten itsenäisyysjuhla järjestetään jälleen videotervehdyksenä – juhlan teemana kouluyhteisön vahvistaminen18.10.2021 12:32:27 EEST | Tiedote

Kuudesluokkalaisten perinteistä itsenäisyysjuhlaa vietetään viime vuoden tapaan virtuaalisesti. 104-vuotiasta Suomea juhlistetaan kaupungin yhteisellä videotervehdyksellä, jonka kuudesluokkalaiset katsovat omissa kouluissaan. Juhlassa nähdään myös oppilaiden tuotoksia sekä kuullaan heidän ajatuksiaan kouluyhteisöstä ja ryhmään kuulumisen tunteesta.

Sjätteklassisternas självständighetsfest ordnas virtuellt även i år, med temana gemenskap och samhörighet18.10.2021 12:32:26 EEST | Tiedote

I likhet med förra året firar sjätteklassisterna i Esbo Finlands självständighet virtuellt även i år. Det 104-åriga Finland firas med stadens gemensamma videohälsning, som sjätteklassisterna tar del av i sina egna skolor. Under festen får vi också ta del av elevarbeten och höra elevernas tankar om skolgemenskapens betydelse och vikten av samhörighet.

Tiedote Kasvun ja oppimisen lautakunnan kokouksesta 13.10.202113.10.2021 21:23:24 EEST | Tiedote

Lautakunta palautti valmisteluun perusopetuksen iltapäivätoiminnan uudet järjestämisperiaatteet Kasvun ja oppimisen lautakunta päätti yksimielisesti palauttaa perusopetuksen iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteet valmisteluun. Lautakunta esitti, että iltapäivätoiminnan järjestämisperiaatteiden valmistelussa huomioidaan se, että myös yritykset voivat osallistua avustettuun toimintaan, kuten Vantaalla ja Helsingissä. Iltapäivätoiminnan välipalat esitettiin hankittavan Espoon ruokapalvelujen kautta. Lautakunta katsoi, että palveluntuottajan tulisi voida valita palveluntuottajaksi myös muun kuin Espoo Catering, mikäli välipala pystytään muulla tavoin järjestämään laadukkaasti. Ostopalveluiden osuutta oli esityksen mukaan tarkoitus lisätä. Lautakunta haluaa varmistaa, etteivät ostopalvelun korit muodostu liian suuriksi, vaan mahdollisimman monella palveluntuottajalla on mahdollisuus tuottaa palvelua. Palveluntuottajilla tulisi myös olla mahdollisuus laskuttaa niin sanottu vanhempien osuu

De bostadslösas natt 17.10 ställer frågan om den bostadslösa blivit utslagen eller själv ställt sig utanför13.10.2021 10:15:22 EEST | Tiedote

Temat för De bostadslösas natt i år är Utanför – utslagen vs. exkluderad. Temat Utanför lyfter fram de orsaker till bostadslöshet som beror på samhällets strukturer. Medborgarrörelsen för De bostadslösas natt kräver åtgärder för att bekämpa utslagning och bostadslöshet på bostadsmarknaden. Enligt Finansierings- och utvecklingscentralen för boendet ARA:s statistik fanns det i Esbo i fjol sammanlagt 523 bostadslösa personer.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme