Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Hatsinanpuisto täydentää Leppävaaran keskusta-aluetta

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi Perkkaa II B (Hatsinanpuisto), asemakaavan muutoksen. Asia etenee valtuuston päätettäväksi. Kaavamuutoksella mahdollistetaan monipuoliset toiminnat, sujuva liikenne ja eriluonteiset virkistysalueet osana Leppävaaran keskusta-aluetta hyvien joukkoliikenneyhteyksien varrella. Asemakaavan muutoksen tavoitteena on Leppävaaran keskustan tiivistyminen laadukkaalla ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoisella rakentamisella ja monipuolisilla toiminnoilla. Suunnittelualue sijaitsee Perkkaalla Perkkaantien, rautatien, Kehä I:n ja Perkkaanpuronkujan rajaamalla alueella.

Asemakaavan muutoksessa alueelle sijoitetaan pääasiassa yksityisiä kaupallisia- ja liikuntapalveluja. Kaavamuutosalueelle osoitettu korkea rakentaminen nivoo kaupunkikuvallisesti yhteen kauppakeskus Sellon, aseman seudun ja tulevan Vermon asuinalueen. Alue on toiminnallisesti ja kaupunkirakenteellisesti monipuolinen. Kaava-alueen länsiosaan, lähimmäs Sellon kauppakeskusta osoitetaan korttelialueet toimistorakentamiselle sekä liikekeskukselle ja hotellille. Alueen itäpää lähimpänä Vermon rakentuvaa asuinaluetta osoitetaan korkeatasoiselle kerrostaloasumiselle. Alueelle tavoitellaan arkkitehtonista kokonaisotetta siten, että rakennukset ovat ilmeeltään erilaisia toiminnoista riippuen. Korkeampien toimistorakennusten ja asuinrakennusten väliin jää matalampi liikekeskus.

Monikonpuro sijoittuu lännessä Hatsinanpuistoon, jossa puro voi virrata osin alkuperäisessä uomassaan. Monikonpuro rakennetaan Perkkaatien varteen osaksi kaupunkimiljöötä ainoastaan uusien katujen välisellä alueella. Suunnittelualueen itäosassa Monikonpuro jatkaa kulkuaan nykyisellä sijainnillaan Perkkaanpuronpuistossa.

Hatsinanpuistossa on useita jalankulun ja pyöräilyn reittejä. Pohjois-eteläsuuntainen pyöräilyn laatureitti rakennetaan alikulkujen välille. Myös yhteydet Sellon ja uuden liikekeskuksen välille rakennetaan korkeatasoisiksi. Perkkaantien katualueen pohjoisosassa on varauduttu Raide-Jokerin ja sen pysäkkiparin rakentamiseen. Raide-Jokerin pysäkin yhteyteen on suunniteltu liityntäpaikkoja polkupyörille.

Asia 3 Kaupunginhallituksen ja sen jaostojen vaali päätettiin nimitäydennyksin.

Asia 4 Valtuustoaloite lasten ja nuorten sähköisestä aloitepalvelusta palautettiin uudelleen valmisteltavaksi.

Asia 11 Valtuustokysymys HSL:n vyöhykemallin B-vyöhykkeen laajentamisesta koko Kehä III:n sisäpuoliselle alueelle ja asia 12 Valtuustokysymys HSL:n liikennesuunnittelun periaatteista ja perussopimuksesta jätettiin pöydälle.

Kaupunginhallitus sai selvityksen koulutulokkaiden oppilaaksiotosta 2019 Sepon kouluun. Esitysmateriaali liitteenä.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Liitteet

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme