Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus hyväksyi Elielinaukion ja Asema-aukion kehittämisen aiesopimuksen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi 8.3. kokouksessaan Elielinaukion ja Asema-aukion kehittämistä koskevan aiesopimuksen. Aiesopimuksen tarkoituksena on varmistaa sopijapuolten yhteinen näkemys hankkeen tärkeimmistä reunaehdoista, joiden täyttyessä hanketta voidaan kehittää edelleen.

Elielinaukion kehittämisen tarkoituksena on tiivistää Elielinaukion ja Asema-aukion alueen kaupunkirakennetta ja synnyttää täydennysrakentamalla vetovoimainen ja elävä osa keskustaa, johon sijoittuu työpaikkoja, majoituspalveluita, kauppaa, vapaa-ajan toimintoja sekä kohtaamispaikkoja.

Aiesopimuksen sopijaosapuolet ovat Helsingin kaupunki ja Elielinaukion kehitys Oy, jonka muodostavat alueen kiinteistönomistajat Ilmarinen, OP-Vuokratuotto, VR-Yhtymä, SOK, Exilion sekä kiinteistökehittämiseen ja -sijoittamiseen erikoistunut Evata Partners.

Helsinki on varannut Elielinaukion ja Asema-aukion alueen ideasuunnittelua varten keväästä 2017 alkaen. Varausta on jatkettu vuoden 2023 loppuun.

Helsinki liittyy Urban20-verkostoon

Helsinki on päättänyt liittyä Urban20-verkoston osallistujakaupungiksi. Urban20 (U20) -verkosto on Buenos Airesin aloitteesta vuonna 2018 käynnistynyt verkosto, jonka tavoitteena on nostaa kaupungeille tärkeitä globaaleja teemoja maailman keskeisten maiden muodostaman G20-ryhmän asialistalle.

Helsinki on osallistunut U20-verkoston toimintaan sen perustamisesta lähtien ja muun muassa ollut mukana verkoston pormestarien huippukokouksissa. Jäsenyys helpottaa Helsingin osallistumista ja vahvistaa kaupungin vaikutusmahdollisuuksia keskeisessä kaupunkiagendaa edistävässä globaalissa verkostossa.

U20-verkoston jäsenyyteen ei liity jäsenmaksua. 

Päätös Helsingin luonnontiedelukiolle vuokrattavista tiloista etenee valtuustoon

Kaupunginhallitus hyväksyi omalta osaltaan tilojen vuokraamisen Helsingin luonnontiedelukion käyttöön Helsingin yliopiston Kumpulan kampukselta. 20 vuoden vuokra-ajalta kokonaisvuokra on yhteensä 39 433 800 euroa.

Päätös koskee kolmea vuokrasopimusta: 1) vuokrasopimus lukion käyttöön toteutettavasta uudisrakennuksesta osoitteessa Pietari Kalmin katu 5, 2) sopimus yliopiston opetustilojen tuntiperusteisesta käytöstä ja 3) sopimus yliopiston liikuntatilojen tuntiperusteisesta käytöstä. Vuokrattavat tilat omistaa Helsingin Yliopistokiinteistöt Oy. 

Vuokrattavilla tiloilla korvataan Helsingin luonnontiedelukion nykyiset vuokratilat osoitteessa Mäkelänkatu 84. Luonnontiedelukio tarvitsee isommat tilat opiskelijamäärän kasvaessa. Lisäksi nykyiset tilat eivät kaikilta osin täytä lukion opetussuunnitelman toiminnalle asettamia vaatimuksia.

Tavoitteena on, että uudisrakennus on valmis vuoden 2023 toukokuun loppuun mennessä ja että lukio-opetus voi alkaa kampuksella saman vuoden elokuussa.

Lopullisen päätöksen tilojen vuokraamisesta tekee kaupunginvaltuusto.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

MEDIAKUTSU: Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän tiedotustilaisuus 15. huhtikuuta kello 16.3014.4.2021 16:55:50 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoo tiedotustilaisuudessa epidemiatilanteesta ja linjauksistaan liittyen voimassa oleviin rajoituksiin ja suosituksiin sekä kaupunkien kannasta valtakunnalliseen koronaepidemian exit-strategiaan. Koronakoordinaatioryhmään kuuluvat Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupungit, THL, HUS ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto. Tiedotustilaisuus järjestetään torstaina 15. huhtikuuta kello 16.30–17.30.

C21-kaupunginjohtajat: Kaupungit ovat Suomen kasvun kivijalka – puoliväliriihessä on vahvistettava kaupunkien edellytyksiä kestävään ja pitkäjänteiseen kasvuun12.4.2021 12:00:00 EEST | Tiedote

C21-kaupunginjohtajat edellyttävät, että hallitus tekee huhtikuun puoliväliriihen yhteydessä päätöksiä, jotka vahvistavat kuntatalouden pitkän aikavälin kestävyyttä ja turvaavat kaupunkien kyvyn investoida koronakriisin jälkeiseen kasvuun. Kaupungit ovat keskeisessä asemassa niin koronakriisin hoidossa kuin siitä elpymisessä ja uuden talouskasvun luomisessa, ja niiden toimintaedellytyksiä on vahvistettava ja potentiaali tunnistettava.

Kiertotalouden palvelut löytyvät nyt pääkaupunkiseudun palvelukartalta12.4.2021 11:56:19 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun palvelukartalta löytyy nyt uusi palvelukokonaisuus nimeltä Kiertotalouden palvelut. Palvelukokonaisuuteen on koottu alkuvaiheessa pääasiassa Helsingissä toimivia kierto- ja jakamistalouden palveluja, mutta jatkossa kaikki pääkaupunkiseudun kiertotaloustoimijat ovat tervetulleita mukaan. Tavoitteena on helpottaa palvelujen löytämistä ja edistää kiertotaloutta asukkaiden arjessa.

Uudelle arkkitehtuuri- ja designmuseolle kerätty Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä rahoituspohja – yksityistä rahoitusta tähän mennessä vähintään 24 miljoonaa euroa8.4.2021 15:10:00 EEST | Tiedote

Jane ja Aatos Erkon säätiö, Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden ovat ehdollisesti sitoutuneet uuden Helsingin Eteläsatamaan suunnitellun arkkitehtuuri- ja designmuseon pääomittamiseen yhteensä vähintään 24 miljoonalla eurolla. Kokonaisuus on Suomen oloissa poikkeuksellisen merkittävä.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamista8.4.2021 13:01:36 EEST | Tiedote

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä suositteli kokouksessaan 8.4.2021, että Etelä-Suomen aluehallintovirasto tekisi päätöksen tartuntatautilain väliaikaisen 58 g §:n toimeenpanon jatkamisesta alueella kahdeksi viikoksi eteenpäin 28.4.2021 saakka kuitenkin niin, että edelleen muuten suljettavaksi määrättyjä yksityisiä ja julkisia tiloja voidaan käyttää vuonna 2008 syntyneiden ja sitä nuorempien lasten ohjattuun harrastustoimintaan sekä lakisääteisten palvelujen toteuttamiseen. Päätös tilojen sulkemisesta ei koskisi ammattiurheilemista eikä yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme