Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus hyväksyi yleiskaavan toteuttamisohjelman

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi toteuttamisohjelman, joka on yleiskaavan jatkosuunnittelua ajoittava ohjelma. Toteuttamisohjelma aikatauluttaa asemakaavoitusta ja liikenteen suunnittelua siten, että kaavoitukselle asetetut määrälliset tavoitteet sekä muun muassa liikenteen kehittämiselle asetetut tavoitteet voidaan toteuttaa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin uuden yleiskaavan syksyllä 2016.

Helsingin hallinto-oikeus kumosi helmikuussa 2018 joitakin osia yleiskaavasta ja kaupunki on hakenut korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa päätökseen. Tällä hetkellä hallinto-oikeuden kumoamat osat yleiskaavasta eivät sisälly toteuttamissuunnitelman aikataulutuksen ensimmäiseen vaiheeseen.  Yleiskaavan toteuttamisohjelman päivittäminen on tarkoitus rytmittää valtuustokausiin ja kaupunkistrategian aikatauluun ja sitä päivitetään nelivuotiskausittain. Koko yleiskaavan oletetaan olevan lainvoimainen siinä vaiheessa, kun toteuttamisohjelmaa päivitetään seuraavan kerran.

Toteuttamisohjelman ensimmäinen aikajakso kattaa tulevat noin 15 vuotta. Toisen vaiheen, eli keskipitkän aikavälin suunnittelu kattaa vuodet 2030-40. Kolmas vaihe, eli pitkän aikavälin suunnittelu, ulottuu vuodesta 2040 eteenpäin. Toteuttamisohjelmaa tarkistetaan valtuustokausittain kaupunkistrategian valmistelun yhteydessä.

Uudisrakennus päiväkodille Pohjois-Haagaan

Kaupunginhallitus hyväksyi päiväkoti Aadan ja leikkipuisto Idan uudisrakennuksen hankesuunnitelman Pohjois-Haagaan. Uudisrakennus korvaa huonokuntoisissa vuokratiloissa toimivan päiväkoti Ellan sekä leikkipuisto Pohjois-Haagan leikkipuistorakennuksen ja välinevaraston tilat.

Päiväkodin tilat suunnitellaan 157 lapselle. Leikkipuistotilojen mitoituksena käytetään 50 käyttäjää. Uudishankkeen myötä alueelle saadaan ajanmukaiset ja viihtyisät päiväkoti- ja leikkipuistotilat, joissa voidaan järjestää monipuolista toimintaa.

Hankkeen investointikustannukset ovat 7 250 000 euroa joulukuun 2017 kustannustasossa. Suunniteltu valmistumisaika on joulukuu 2019.

Kokouksessaan 4.6.2018 kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle Pihlajiston ala-asteen perusparannusta sekä Kallion lukion perusparannusta ja laajennusta koskevien hankesuunnitelmien hyväksymistä. Myös esitys ulkokuntalaisilta ja Suomen ulkopuolelta tulevilta perittävästä terveyskeskusmaksusta luopumisesta tullaan käsittelemään kaupunginvaltuustossa 13.6.2018. Esitys Sörnäistentunnelin asemakaavan muuttamisesta päätettiin jättää pöydälle kahdeksi viikoksi.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Päätöstiedote

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme