Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus hyväksyi yleiskaavan toteuttamisohjelman

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi toteuttamisohjelman, joka on yleiskaavan jatkosuunnittelua ajoittava ohjelma. Toteuttamisohjelma aikatauluttaa asemakaavoitusta ja liikenteen suunnittelua siten, että kaavoitukselle asetetut määrälliset tavoitteet sekä muun muassa liikenteen kehittämiselle asetetut tavoitteet voidaan toteuttaa. Kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin uuden yleiskaavan syksyllä 2016.

Helsingin hallinto-oikeus kumosi helmikuussa 2018 joitakin osia yleiskaavasta ja kaupunki on hakenut korkeimmalta hallinto-oikeudelta valituslupaa päätökseen. Tällä hetkellä hallinto-oikeuden kumoamat osat yleiskaavasta eivät sisälly toteuttamissuunnitelman aikataulutuksen ensimmäiseen vaiheeseen.  Yleiskaavan toteuttamisohjelman päivittäminen on tarkoitus rytmittää valtuustokausiin ja kaupunkistrategian aikatauluun ja sitä päivitetään nelivuotiskausittain. Koko yleiskaavan oletetaan olevan lainvoimainen siinä vaiheessa, kun toteuttamisohjelmaa päivitetään seuraavan kerran.

Toteuttamisohjelman ensimmäinen aikajakso kattaa tulevat noin 15 vuotta. Toisen vaiheen, eli keskipitkän aikavälin suunnittelu kattaa vuodet 2030-40. Kolmas vaihe, eli pitkän aikavälin suunnittelu, ulottuu vuodesta 2040 eteenpäin. Toteuttamisohjelmaa tarkistetaan valtuustokausittain kaupunkistrategian valmistelun yhteydessä.

Uudisrakennus päiväkodille Pohjois-Haagaan

Kaupunginhallitus hyväksyi päiväkoti Aadan ja leikkipuisto Idan uudisrakennuksen hankesuunnitelman Pohjois-Haagaan. Uudisrakennus korvaa huonokuntoisissa vuokratiloissa toimivan päiväkoti Ellan sekä leikkipuisto Pohjois-Haagan leikkipuistorakennuksen ja välinevaraston tilat.

Päiväkodin tilat suunnitellaan 157 lapselle. Leikkipuistotilojen mitoituksena käytetään 50 käyttäjää. Uudishankkeen myötä alueelle saadaan ajanmukaiset ja viihtyisät päiväkoti- ja leikkipuistotilat, joissa voidaan järjestää monipuolista toimintaa.

Hankkeen investointikustannukset ovat 7 250 000 euroa joulukuun 2017 kustannustasossa. Suunniteltu valmistumisaika on joulukuu 2019.

Kokouksessaan 4.6.2018 kaupunginhallitus päätti esittää kaupunginvaltuustolle Pihlajiston ala-asteen perusparannusta sekä Kallion lukion perusparannusta ja laajennusta koskevien hankesuunnitelmien hyväksymistä. Myös esitys ulkokuntalaisilta ja Suomen ulkopuolelta tulevilta perittävästä terveyskeskusmaksusta luopumisesta tullaan käsittelemään kaupunginvaltuustossa 13.6.2018. Esitys Sörnäistentunnelin asemakaavan muuttamisesta päätettiin jättää pöydälle kahdeksi viikoksi.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Päätöstiedote

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Asuntotuotantoa mahdollistava asemakaavavaranto on kasvanut pääkaupunkiseudulla20.6.2018 14:09Tiedote

Asemakaavavaranto, joka mahdollistaa asuntotuotannon, on kasvanut pääkaupunkiseudulla 2010-luvulla. Vuoden 2018 alussa voimassa olleissa seudun asemakaavoissa oli käyttämätöntä rakennusoikeutta hieman yli 7,7 miljoonaa kerrosneliömetriä. Määrä oli 1,2 miljoonaa enemmän kuin vuonna 2011. Vuoden 2017 aikana varannon kasvua kertyi pääkaupunkiseudulla yli 200 000 kerrosneliömetriä. Pääkaupunkiseudun reipas asuntotuotantovauhti ei siis ainakaan vielä ole kääntänyt asuntovarannon määrää laskuun.

Työnteko edistää maahanmuuttajien hyvinvointia ja kulttuurista oppimista – työnteon esteitä tulisi pyrkiä purkamaan20.6.2018 12:05Tiedote

Maahanmuuttajien on Suomessa usein vaikeampi työllistyä kuin kantaväestön. Työnteko edistää kuitenkin merkittävästi uuteen maahan sopeutumista ja lisää maahanmuuttajien hyvinvointia. Helsingin kaupunginkanslian tuoreessa haastattelututkimuksessa on selvitetty eri kulttuuritaustoista saapuneiden maahanmuuttajien taloudellista sopeutumista Suomeen sekä työnteon merkitystä heidän hyvinvoinnilleen. Lisäksi tutkimuksessa on tarkasteltu haastateltujen maahanmuuttajien työllisyyspolkuja ja uuteen maahan sopeutumista laajemminkin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme