Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus käsitteli kuntalaisten ja valtuutettujen aloitteita

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus käsitteli 28.9. kokouksessaan helsinkiläisten tammi–kesäkuussa 2020 tekemiä aloitteita sekä useita valtuutettujen jättämiä aloitteita.

Helsinkiläiset voivat kuntalain mukaisesti tehdä kaupungin toimintaa koskevia aloitteita. Kaupunginvaltuustolle annetaan vähintään vuosittain tieto kuntalaisten tekemistä, valtuuston toimialaan kuuluvista aloitteista.

Tammi–kesäkuussa 2020 helsinkiläiset tekivät kaksi aloitetta, jotka molemmat liittyvät kaupunkiympäristön toimialaan. Toisessa toivotaan eläkeläisten huomiointia kaavamuutoksissa ja tilojen suunnittelussa. Toisessa ehdotetaan Lauttasaaren eteläpuolella olevan Ulko-Hattu -nimisen saaren suojelua sekä Vattuniemen ja Särkiniemen merenrantaniittyjen rauhoittamista liikkumiselta.

Kunnan asukkaiden aloitteet etenevät seuraavaksi valtuuston käsittelyyn.

Kaupunginhallitus käsitteli myös useita valtuutettujen tekemiä aloitteita, joista osasta lopullisen päätöksen tekee kaupunginvaltuusto. Aloitteissa esitettiin muun muassa ulkoiluvaatetuksen tarjoamista päiväkotien työntekijöille, joukkoliikenteen käytön kasvattamista sekä oppilaille ja opettajille tarjottavaa mielenterveyden ensiapukoulutusta.

Helsinkiläisnuorten tammi–kesäkuussa 2020 tekemät aloitteet kaupunginhallitus päätti jättää viikoksi pöydälle.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme