Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Kolme uutta luonnonsuojelualuetta Espooseen

Jaa

Lisäksi kaupunginhallitus käsitteli mm. metron kapasiteetin kehittämisen hankesuunnitelmaa.

Kaupunginhallitus päätti esittää Uudenmaan elinkeino- liikenne- ja ympäristökeskukselle kolmen uuden luonnonsuojelualueen perustamista. Rauhoitettavaksi esitetään kolmea Espoon kaupungin mailla sijaitsevaa arvokasta luontokohdetta: Perusmäen kaupunginosan eteläpuolella sijaitsevia metsäisiä alueita (Liselottin luonnonsuojelualue ja Niipperinpellon rinnelehdon luonnonsuojelualue) ja Espoon ja Kirkkonummen rajalla sijaitsevaa keidassuota (Soidensuon luonnonsuojelualue).

Metron kapasiteettihanke vastaa kasvaviin liikennemääriin

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto hyväksyy metron kapasiteetin ja luotettavuuden kehittämisen hankesuunnitelman Espoon osalta ja päättää, että hankkeen toteutusvastuu siirretään Länsimetro Oy:lle ja investointi rahoitetaan Länsimetro Oy:n kautta. Hankeen investointi on sovitettu kaupungin hyväksyttyyn investointiohjelmaan Länsimetron investointeihin.

Hankkeessa uudistetaan metron junien kulunvalvontajärjestelmä liikennöinnin luotettavuuden turvaavalla ja tulevaisuuden kapasiteettitarpeet tyydyttävällä, kokonaistaloudellisesti kustannustehokkaalla, korkeamman automaatiotason tarjoavalla järjestelmällä. Näin varmistetaan sekä metrojärjestelmän toimintavarmuus että kyky vastata mahdolliseen nopeasti kasvavaan kysyntään. Uudistus mahdollistaa metron vuorovälien lyhentämisen ja 25 % kapasiteetin noston.

Lisäksi kaupunginhallitus toteaa, että hanke omalta osaltaan luo edellytyksiä sille Espoon tavoitteelle, että tulevaisuudessa jokainen metrovuoro voidaan teknisesti ajaa Kivenlahteen/Kivenlahdesta.

Asia 5 (Espoonlahden keskus (Lokirinne), asemakaavan muutoksen sekä maankäyttösopimuksen ja esisopimuksen hyväksyminen) jätettiin pöydälle.

Asia 8 (Valtuustoaloite Espoon koulujen, päiväkotien ja virastotalojen parkkipaikkojen hyödyntämiseksi viikonloppuisin) palautettiin valmisteluun siten, että valmistelun aikana selvitetään, missä kohteissa pysäköintialueiden käyttöä voitaisiin laajentaa mainitut haasteet huomioiden.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme