Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus: Medialukion sisäilmaongelmat korjataan

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin Medialukion julkisivun ja vesikaton uusimista ja ilmanvaihdon muutostöitä koskevan hankesuunnitelman. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa jo kuluvana keväänä ja töiden valmistumisaika on kahden vuoden kuluttua vuonna 2020. Helsingin Tapanilassa sijaitseva Medialukio on Helsingin suurin lukio, jossa opiskelee noin 860 oppilasta.

Suunnitellun perusparannushankkeen tavoitteena on parantaa rakennuksen sisäilman laatua ja energiatehokkuutta. Hankkeen yhteydessä korjataan julkisivut, vesikatto ja ikkunat kiinteistön vanhoissa osissa. Samalla tehdään ilmanvaihdon muutostyö, jolla sisäilman laatu ja energian säästö saadaan nykyvaatimusten tasolle. Hanke mahdollistaa lukiossa myös  oppilasmäärän kasvun sadalla oppilaalla.

Lukiorakennus on valmistunut vuonna 1964 ja sitä on laajennettu vuosina 1967, 1981 ja 2004. Uusimmassa osassa ei korjauksia tarvitse tehdä.

Helsingin Medialukiossa suoritetuissa kuntotutkimuksissa todettiin ulkoseinärakenteiden eristeissä mikrobikasvustoa. Tämä on aiheuttanut oireilua koululaisten ja henkilökunnan keskuudessa erityisesti rakennuksen vanhoissa osissa, joissa ilmavaihdon on todettu olevan puutteellinen. Ilmanvaihtoa on vuosien varrella yritetty parantaa useaan otteeseen.

Hankesuunnitelman enimmäishinta on 8,31 miljoonaa euroa. Työt tehdään sääsuojattuna viidessä vaiheessa, niin että korjaustyöt aloitetaan jo poissa käytössä olevasta rakennuksen osasta. Työt pyritään suunnittelemaan ja toteuttamaan siten, että opiskelutyölle tulee mahdollisimman vähän haittaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 23.4.2018 myös suuren määrän valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita käsiteltäväksi kaupunginvaltuustossa.

Kaupunginhallituksen kokouksen kaikki päätökset on julkaistu päätöstiedotteessa.

Kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran 26.4.2018 aamukoulukokoukseen. Maanantaina 30.4. kaupunginhallitus ei pidä kokousta.  

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin uusille asuinalueille tulee muovinkeräysjärjestelmät21.6.2018 10:05Tiedote

Jätkäsaaressa, Kalasatamassa ja Kruunuvuorenrannassa alkaa alueellinen kiinteistökohtainen muovinkeräys ensi syksynä. Muovipakkausten keräysmahdollisuus on ollut erityisesti toivottua alueen asukaspalautteessa. Alueiden jätteenkeräysjärjestelmiin tehdään muutoksia, jotka mahdollistavat muovinkeräyksen etupainotteisesti velvoittavaan lainsäädäntöön nähden. Muovipakkausten erilliskeräys ei ole vielä velvoitteena HSY:n jätehuoltomääräyksissä eikä EU:n jätedirektiivissä, mutta esimerkiksi EU tullee edellyttämään muovipakkausten kierrätysasteen nostoa lähivuosina.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme