Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus: Medialukion sisäilmaongelmat korjataan

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Helsingin Medialukion julkisivun ja vesikaton uusimista ja ilmanvaihdon muutostöitä koskevan hankesuunnitelman. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa jo kuluvana keväänä ja töiden valmistumisaika on kahden vuoden kuluttua vuonna 2020. Helsingin Tapanilassa sijaitseva Medialukio on Helsingin suurin lukio, jossa opiskelee noin 860 oppilasta.

Suunnitellun perusparannushankkeen tavoitteena on parantaa rakennuksen sisäilman laatua ja energiatehokkuutta. Hankkeen yhteydessä korjataan julkisivut, vesikatto ja ikkunat kiinteistön vanhoissa osissa. Samalla tehdään ilmanvaihdon muutostyö, jolla sisäilman laatu ja energian säästö saadaan nykyvaatimusten tasolle. Hanke mahdollistaa lukiossa myös  oppilasmäärän kasvun sadalla oppilaalla.

Lukiorakennus on valmistunut vuonna 1964 ja sitä on laajennettu vuosina 1967, 1981 ja 2004. Uusimmassa osassa ei korjauksia tarvitse tehdä.

Helsingin Medialukiossa suoritetuissa kuntotutkimuksissa todettiin ulkoseinärakenteiden eristeissä mikrobikasvustoa. Tämä on aiheuttanut oireilua koululaisten ja henkilökunnan keskuudessa erityisesti rakennuksen vanhoissa osissa, joissa ilmavaihdon on todettu olevan puutteellinen. Ilmanvaihtoa on vuosien varrella yritetty parantaa useaan otteeseen.

Hankesuunnitelman enimmäishinta on 8,31 miljoonaa euroa. Työt tehdään sääsuojattuna viidessä vaiheessa, niin että korjaustyöt aloitetaan jo poissa käytössä olevasta rakennuksen osasta. Työt pyritään suunnittelemaan ja toteuttamaan siten, että opiskelutyölle tulee mahdollisimman vähän haittaa.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 23.4.2018 myös suuren määrän valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita käsiteltäväksi kaupunginvaltuustossa.

Kaupunginhallituksen kokouksen kaikki päätökset on julkaistu päätöstiedotteessa.

Kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran 26.4.2018 aamukoulukokoukseen. Maanantaina 30.4. kaupunginhallitus ei pidä kokousta.  

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Helsinki Startup Day – maailman yhteisöllisimmän startup-ekosysteemin uusin tapahtuma18.5.2018 07:55Tiedote

Helsingin startup-kenttä on Startup Genomen selvityksen mukaan maailman yhteisöllisin. Tänä kesänä kasvuyritysyhteisö saa uuden tapahtuman, kaikille avoimen Helsinki Startup Dayn, joka järjestetään Helsingin kaupungintalolla 29. toukokuuta. Tapahtuman toteuttaa kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsinki yhteistyössä Finnish Business Angel Networkin (FiBAN) kanssa. Muut kumppanit ovat xEdu, Start North ja Talsinki-projekti. Runsasohjelmaisen tapahtuman ilmoittautumisaika jatkuu 22. toukokuuta asti, ja osallistujia on tällä hetkellä jo yli 500.

Helsinki valittu vuoden 2018 pyöräilykunnaksi – sujuvan liikkumisen suunnannäyttäjä17.5.2018 13:03Tiedote

Helsinki on valittu tänään vuoden 2018 pyöräilykunnaksi. Tunnustuksen myönsi Pyöräilykuntien verkosto, jonka valintaperusteena oli pyöräliikenteen hyväksi Helsingissä tehty kunnianhimoinen ja tuloksekas työ. Verkoston mukaan Helsinki on osoittanut olevansa pääkaupungin arvolle sopiva pyöräilyn suunnannäyttäjä Suomessa. Palkinnon vastaanotti kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme