Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus myönsi määrärahan maahanmuuttajien työllistymisen nopeutumiseksi

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus myönsi yhteensä lähes 1,5 miljoonan euron määrärahan maahanmuuttajien työmarkkina-aseman parantamiseen. Tavoitteena on työllistymisen nopeutuminen. Määräraha kohdentuu niille helsinkiläisille maahanmuuttajille, joiden kotouttamisprosessia ja asemaa työmarkkinoilla voidaan edistää nopeilla räätälöidyillä toimilla.

Määrärahaa osoitetaan muun muassa kaupunginkanslian elinkeino-osastolla toteutettavaan työkokeilua, palkkatyötä ja kielikoulutusta yhdistävään TKP-toimintamalliin sekä Stadin osaamiskeskuksen nopean työllistymisen väylän ja yritysyhteistyön vahvistamiseen ja maahanmuuttajille neuvoja ja viranomaispalveluja tarjoavan International House Helsinki -toimintamallin jatkumiseen. International House Helsinki on toiminut joulukuusta 2017 alkaen. Yhteensä kaupunginkanslian toteuttamia toimenpiteitä varten myönnettiin lähes miljoona euroa.

Kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle osoitetun 377 100 euron määrärahan turvin on mahdollista jatkaa KOTIVA-toimintaa, joka tarjoaa suomen- tai ruotsinkielen opetusta kotona lapsiaan hoitaville vanhemmille. Kielenopetusta voidaan tarjota vuoden aikana 180 vanhemmalle ja ohjelmassa on 14 lastenhoidolla tuettua eritasoista kurssia. Lastenhoito järjestetään kurssien aikana Helsingin leikkipuistojen ja alihankkijajärjestöjen avulla. Yhteensä kasvatuksen ja koulutuksen toimialalle myönnettiin lähes puolen miljoonan euron määräraha. 

Yksityiskohtaisempia tietoja määrärahalle suunnitelluista toimenpiteistä löytyy kaupunginhallituksen esityslistalta (asiakohta 27).

Sopimus kaupunkitutkimusyhteistyöstä Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa

Kaupunginhallitus hyväksyi sopimuksen kaupunkitutkimusyhteistyöstä Helsingin yliopistossa ja Aalto-yliopistossa. Sopimuskausi on 2018–2023. Helsingin yliopiston Kaupunkitutkimusinstituutti aloittaa toimintansa kuluvana vuonna ja se toimii yhteistyössä Aalto-yliopiston monitieteellisen Living+-yhteistyöalustan kanssa. Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien rahoitus ohjataan Kaupunkitutkimusinstituutille ja Helsingin yliopisto vastaa rahoituksen jakamisesta tiedekuntiinsa ja Aalto-yliopistoon.

Kaupunkitutkimusyhteistyötä ja postdoc-tutkijan tehtävien rahoittamista koskevan sopimuksen yhtenä tavoitteena on tukea kaupunkitutkimuksen laatua ja yhteiskunnallista vaikuttavuutta.

Helsingin kaupunki rahoittaa vuonna 2018 kahta tutkijan tehtävää ja vuosien 2019-2023 aikana vuosittain kolmea tutkijan tehtävää. Espoo ja Vantaa rahoittavat molemmat vuonna 2018 yhtä ja vuosina 2019-2023 yhdessä yhteensä kolmea tutkijan tehtävää vuosittain. Kaupungit voivat määritellä itse tutkimusalat. Sopimuksen kokonaiskustannukset Helsingille ovat 1 360 000 euroa.

Kaupunki uudistaa keskushallinnon organisaatiota

Helsingin kaupunginhallitus jätti pöydälle esityksen hallintosäännön muutoksesta, jonka pohjalta kaupunginkanslian organisaatiouudistusta valmistellaan. Kaupungin keskushallinnon toimiala on kehittämässä organisaatiotaan, jotta se pystyisi vastaamaan paremmin kaupunkistrategian tavoitteisiin. Kanslian organisaatioon ei tehty varsinaisia muutoksia kesäkuussa 2017 voimaan tulleen kaupungin johtamisjärjestelmäuudistuksen yhteydessä.  Nyt käynnistyvässä uudistuksessa on kyse sisäisestä organisoinnista. Asian käsittelyä jatketaan kaupunginhallituksen seuraavassa kokouksessa.

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailu käynnistyy12.10.2018 13:36Tiedote

Tänään starttaavassa Tukkutorin ja Teurastamon kaikille avoimessa innovaatiokilpailussa haetaan palveluiden ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja jo pidemmälle kehitettyjä ratkaisuja. Parhaille ehdotuksille myönnetään 1 000 - 50 000 euroa uusien palvelu- ja tuoteinnovaatioiden pilotointiin talven ja kevään 2019 aikana. Lisäksi innovatiivisimpien ideoiden jatkokehitystä edistetään hankkimalla tutkimusta ja lisäselvityksiä sekä järjestämällä mentorointia muun muassa kansainvälistymiseen.

5G-ilmanlaatutiedon tuottamiseen 4,6 miljoonan euron EU-rahoitus Helsingille ja Helsingin yliopistolle11.10.2018 14:09Tiedote

Helsingin kaupungin vetämä ilmanlaadun mittaamiseen ja parantamiseen liittyvä HOPE-hanke valittiin rahoitettavaksi EU:n Urban Innovative Actions (UIA) -ohjelmasta. Avointa testialustaa, kattavaa sensoridataa, verkkoteknologiaa ja suomalaista huippuosaamista hyödyntämällä hankkeessa luodaan edellytyksiä uusille palveluille ja uudelle liiketoiminnalle. Hankkeen kokonaiskustannukset ovat 5,7 miljoonaa euroa, josta EU-tuki kattaa 4,6 miljoonaa euroa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme