Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus myönsi Töölön varikon kunnostamiselle lisää rahaa

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi enimmäishinnan korottamisen Töölön raitiovaunuvarikon kunnostamisen hankesuunnitelmalle. Hankesuunnitelma sisältää raiteiden uusimisen ja lattiarakenteiden kunnostamisen.

Alkuperäinen enimmäishinta oli hieman alle 5 miljoonaa euroa vuoden 2015 hintatasossa. Korotuksen jälkeen enimmäishinta on hieman yli 7 miljoonaa euroa.

Enimmäishinnan ylitys johtuu hankkeen laajuuden sekä teknisen ja toiminnallisen laatutason huomattavasta noususta. Mannerheimintien ja Eino Leinon kadun kulmassa sijaitseva Töölön raitiovaunuvarikko on rakennettu vuonna 1919. Rakennus on rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti arvokas ja se on suojeltu vuonna 1989. Kunnostushankkeen toivotaan valmistuvan kevään 2020 aikana.

Tapulikaupunkiin suunnitteilla liikuntahalli palloilulajeille

Kaupunginhallitus hyväksyi Tapulikaupungin liikuntapuistossa sijaitsevan noin 7 000 neliömetrin suuruisen alueen vuokraamisen Tapulin Liikuntakeskus Oy:lle. Alue vuokrataan 31.12.2043 asti.

Vuokrattavalle alueelle rakennetaan liikuntahalli, johon on suunniteltu kaksi salibandykenttää erilaisten palloilulajien tarpeisiin sekä liikunta-alue lasten, nuorten ja aikuisten voimistelulle. Liikuntarajoitteisille on suunniteltu esteettömät sosiaalitilat. Liikunta- ja sosiaalitilojen lisäksi halliin tulee kahvio.

Palloilu- ja voimistelulajeille sopivista liikuntapaikoista on ollut pulaa erityisesti Pohjois- ja Koillis-Helsingissä. Tilojen puute on hidastanut seurojen toiminnan laajentumista ja rajannut harrastajamäärien kasvua. Tapulin Liikuntakeskus Oy:n hallihanke lisää liikuntatoimintaa alueella ja esteettömiksi suunniteltujen tilojen myötä kohentaa myös toimintarajoitteisten liikkumismahdollisuuksia.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Paula Katajamäki
viestintäasiantuntija
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Maria 01:n startup-keskittymä laajenee – sairaala-alueen kulttuurihistoriallisesti arvokasta rakennuskantaa suojellaan29.5.2020 15:30:00 EESTTiedote

Maria 01:n kasvuyrityskampuksen laajennusta suunnitellaan. Alueen tarkistettu asemakaavaehdotus on Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan käsiteltävänä 2. kesäkuuta. Marian startup-keskittymästä on suunniteltu koko Pohjois-Euroopan mittakaavassa merkittävää kasvuyrityskampusta. Kaavaratkaisun myötä kantakaupunkiin syntyy uusi, kaikilla kulkumuodoilla saavutettavissa oleva ja tiivis yritysalue.

Pormestarin info koronavirustilanteesta 28. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla28.5.2020 10:48:58 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 28. toukokuuta kello 17 alkaen. Lisäksi lähetyksessä julkistetaan Helsinki-päivän runsas ja monipuolinen ohjelma, joka on tänä vuonna koettavissa muun muassa Helsinki-kanavalla ja sosiaalisessa mediassa.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat: Valtion tulee kiirehtiä MAL-sopimusten aikaansaamista27.5.2020 14:00:00 EESTTiedote

Valtion ja suurimpien kaupunkiseutujen väliset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä jo toista vuotta. Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ovat huolestuneita neuvottelujen viivästymisestä. Sopimusten ripeä aikaansaaminen on ratkaisevan tärkeää Helsingin seudun kehittämiselle, elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle sekä lisäksi korona-kriisistä palautumiselle.

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla26.5.2020 13:55:16 EESTTiedote

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme