Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus: Nuorten vaikuttamisjärjestelmäksi Ruuti vuosille 2018–2021

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus asetti vuosille 2018–2021 Helsingin nuorten vaikuttamisjärjestelmäksi Ruudin ja päätti samalla asettaa toimikaudeksi 1.1.2018–31.12.2018 Helsingin nuorisoneuvoston, jonka tehtävänä on edistää ja tukea nuorten äänen kuulumista kaupungissa.

Lisäksi kaupunginhallitus päätti, että Helsingin nuorisoneuvoston vaaleissa äänioikeus on 13–17 -vuotiailla ja oikeus asettua ehdolle 13 vuotta täyttäneillä, jotka eivät ole täyttäneet 18 vuotta ennen toimikauden alkua. Nuorisoneuvoston työskentelyn tukemisesta vastaa kulttuurin ja vapaa-ajan toimialan nuorisopalvelut.

Helsingin kaupungin nuorten vaikuttamisjärjestelmä Ruuti otettiin käyttöön vuonna 2011. Sen tavoitteena on ollut alusta alkaen, että jokaisella helsinkiläisellä nuorella on ainakin yksi vaikuttamiskerta vuodessa.Tärkeänä pidetään myös sitä, että nuorilla on mahdollisuuksia käydä neuvotteluja päätöksentekijöiden kanssa heitä itseään kiinnostavista asioista jo asioiden valmisteluvaiheessa. Ruudin toiminta on kohdennettu 13–17 -vuotiaisiin nuoriin, joita asuu kaupungissa tällä hetkellä noin 25 000.

Ruudin toimintamuodosta ja periaatteista tarkemmin esityslistan liitteessä, Asia 7.

Kaupunginhallitus jätti pöydälle asukasosallisuusavustukset vuodelle 2018 sekä Helsinki Garden-hankkeen suunnittelualuevarauksen muuttamisen. 

Kaikki kaupunginhallituksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina tammikuun 8. päivänä 2018. 

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen konsernijaoston päätökset 23.4.201823.4.2018 19:03Tiedote

Kaupunginhallituksen konsernijaosto kokoontui maanantaina 23.4.2018. Konsernijaosto päätti esittää kaupunginhallitukselle Kiinteistö Oy Kaapelitalon pääomittamista 3,36 miljoonalla eurolla Tanssin talo -hanketta varten vuodelle 2018. Tanssin talo rakennetaan Ruoholahteen Kaapelitalon yhteyteen. Uudisrakennushankkeen kokonaiskustannukseksi arvioidaan 27 miljoonaa euroa. Tanssin taloa rahoittaa pääasiassa Jane ja Aatos Erkon säätiö (15 miljoonaa euroa). Valtio ja kaupunki rahoittavat hanketta yhtä suurin summin (6 miljoonaa euroa kummatkin). Tanssin talon tavoitteena on vaalia suomalaista tanssitaidetta. Rakennustyöt on tarkoitus aloittaa tänä vuonna. Tanssin talon suunniteltu valmistumisvuosi on 2020. Konsernijaosto sai myös tiedoksi Helsingin seudun liikenne -kuntayhtymän (HSL) ajankohtaiskatsauksen. Kokouksen päätöstiedote on julkaistu hel.fi-nettisivuilla. Konsernijaoston puheenjohtajana toimii pormestari Jan Vapaavuori. Päätöstiedotteen koko osoite on: https://www.hel.fi/helsinki/fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme