Vaasan kaupunki - Vasa stad

Kaupunginhallitus päätti aloittaa yhteistoimintaneuvottelut säästöjen takia

Jaa

Kaupunginhallitus on kokouksessaan 17.4. päättänyt käynnistää Vaasan kaupungin yhteistoimintaneuvottelut, joissa kartoitetaan yhdessä henkilökunnan edustajien kanssa eri vaihtoehtoja talouden tasapainottamiseksi.

Kaupunginhallitukselle esitettiin, että talouden sopeuttamistavoitteeksi asetetaan 25 miljoonaa euroa. Tämän vuoksi käynnistetään työvoiman vähentämistä koskeva yhteistoimintamenettely, jolla tavoitellaan 15 miljoonan euron kustannussäästöä vuoden 2020 loppuun mennessä ja tämän jälkeen 10 miljoonaa euroa vuoden 2021 loppuun mennessä.

- Neuvotteluissa käydään tarkasti läpi toimialojen suunnitelmat kaupunginhallituksen säästötavoitteen toteuttamiseksi. Säästöjä pyritään kohdistamaan siten, että peruspalvelut säilyvät laadukkaina ja ne vaikuttaisivat mahdollisimman vähän asukkaiden: lasten, nuorten, aikuisten ja ikäihmisten saamiin palveluihin, kaupunginjohtaja Tomas Häyry sanoo.

Neuvottelujen piirissä kaupungin koko henkilöstö

Yhteistoimintaneuvottelut koskevat Vaasan kaupungin koko henkilöstöä. Neuvotteluprosessia vetää henkilöstöjohtaja Leena Kaunisto. Neuvotteluihin osallistuvat kaupunginjohtaja Tomas Häyry, toimialajohtajat Christina Knookala, Jukka Kentala ja Markku Järvelä sekä johtavat virkamiehet ja asiantuntijat. Henkilöstöä yhteistoimintaprosessissa edustavat pääluottamusmiehet.

Yhteistoimintamenettely on tarkoitus käynnistää kaupunginhallituksen päätöksen jälkeen kaupungin yhteistoimintaryhmässä. Ensimmäistä kaupungin yhteistoimintaryhmän kokousta esitetään pidettäväksi huhtikuussa. Neuvottelut kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Vaasan kaupunki - Vasa stad
Vaasan kaupunki - Vasa stad
PL / PB 3
65101 Vaasa

+358 6 325 1111http://www.vaasa.fi

Vaasan kaupunki

Aina aurinkoinen Vaasa on Pohjolan energiapääkaupunki, jossa yhdistyvät innovatiivisuus, teknologia, laadukkaat palvelut, monipuolinen koulutus- ja kulttuuritarjonta sekä energinen meininki.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Vaasan kaupunki - Vasa stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme