Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus päätti Espoon talouslinjoista

Jaa

Espoon kaupunginhallitus päätti äänin 10 – 4 (yksi poissa) esityksen mukaisesti Taloudellisesti kestävä Espoo – tuottavuus- ja sopeutusohjelmasta, talous- ja investointikehyksestä sekä ensi vuoden veroprosenteista. Valtuusto päättää asioista 19.10.2020.

Valtuuston neuvottelutoimikunnan enemmistö on aikaisemmin hyväksynyt neuvottelutuloksen Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmasta, jonka tavoitteena on käyttötalouden kasvun hidastaminen 147 miljoonalla eurolla vuoden 2025 loppuun mennessä sekä investointitason lasku 10 prosentilla hankkeiden toteutustapaa, laajuutta ja kustannuksia tarkastamalla.

Ensi vuodelle on tulossa nosto yleiseen kiinteistöveroprosenttiin ja rakentamattoman rakennuspaikan kiinteistöveroprosenttiin. Espoon verotulojen arvioidaan kasvavan yhteensä 2,2 prosenttia vuonna 2021. Ensi vuoden tuloksen arvioidaan kuitenkin jäävän negatiiviseksi, kun valtionosuuksien koronakompensaatiot poistuvat.

Kaupungin kymmenen vuoden investointiohjelma on vahvasti etupainotteinen ja edellyttää mittavaa lainarahoituksen käyttöä kehyskaudella. Vuonna 2021 kaupungin lainamäärä lisääntyy noin 203 miljoonalla eurolla ja vuosina 2022–2023 lainakanta kasvaa yhteensä 320 miljoonalla eurolla. 

Taloudellisesti kestävä Espoo -ohjelmassa asetetut 34 linjausta ohjaavat kaupungin toiminnan ja talouden suunnittelua, johtamista, resurssointia ja päätöksenteon valmistelua aina vuoteen 2025 saakka. Yksittäiset päätökset tehdään kuitenkin normaalin päätöksentekoprosessin mukaisesti.

Valtuustoaloitevastaus Henttaan liikenneyhteyksien parantamiseksi jätettiin pöydälle. Muut asiat päätettiin esityksen mukaisesti.

Yhteyshenkilöt

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Keskisuomalaisen Kino Metson toiminta kiinnostaa valtakunnallisesti – Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä tutustuu elokuvatoimintaan Petäjävedellä20.10.2020 09:21:00 EESTTiedote

Keski-Suomen elokuvakeskuksen ylläpitämä kiertävä elokuvateatteri Kino Metso tuo elokuvia niihin kuntiin, joissa ei ole omaa elokuvateatteria. Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama Kulttuuria yhteistuumin -kehittämistehtävä ja kuntien edustajat eri puolilta Suomea tutustuvat Petäjävedellä Kino Metson toimintaan keskiviikkona 21.10.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme