Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus päätti tonttien varaamisesta asuntohankkeita varten

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 5.11. varata useissa eri kaupunginosissa sijaitsevia tontteja asuntohankkeiden suunnittelua ja erillisiä tonttihakuja tai tonttikilpailuja varten. Kaupunginhallitus päätti myös esittää valtuustolle kahta asemakaavamuutosta sekä Malminkartanon päiväkodin ja nuorisotalon hankesuunnitelman hyväksymistä.

Kaupunginvaltuusto on päättänyt hyväksyä Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelman (AM-ohjelma) vuonna 2016. Ohjelman mukaan Helsingin kaupungin asuntotuotannon määrällisenä tavoitteena on 6 000 asunnon vuotuinen asuntotuotanto, josta 4 320 asuntoa toteutetaan kaupungin luovuttamille tonteille. Lisäksi tavoitteena on luoda edellytykset asuntotuotannon määrä nostamiseen 7 000 asuntoon vuoteen 2019 mennessä.

Varauspäätös käsittää tontteja yhteensä noin 4 780 asunnon rakentamista varten, eli noin 8 800 asukkaalle. Tontit sijaitsevat seuraavissa kaupunginosissa ja alueilla:

 • Sörnäinen, Kalasatama
 • Länsisatama, Jätkäsaari
 • Koskela
 • Haaga
 • Munkkiniemi, Talinranta
 • Kaarela
 • Malmi
 • Suutarila
 • Herttoniemi
 • Vartiokylä
 • Mellunkylä
 • Laajasalo
 • Vuosaari

Kaupunginhallitus päätti myös esittää kaupunginvaltuustolle Malminkartanon päiväkodin ja nuorisotalon hankesuunnitelman hyväksymistä. Lisäksi kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle asemakaavamuutoksia Itä-Pasilan Asemamiehenkatu 3:ssa sekä Puusepänkadun kortteleissa Herttoniemessä.

Kaikki kaupunginhallituksen 5.11.2018 kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta. Kaikki kaupunginhallituksen päätösariakirjat löytyvät täältä.

Maisa Hopeakunnas
Tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 509 6410
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme