Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus päätti tonttien varaamisesta asuntohankkeita varten

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 5.11. varata useissa eri kaupunginosissa sijaitsevia tontteja asuntohankkeiden suunnittelua ja erillisiä tonttihakuja tai tonttikilpailuja varten. Kaupunginhallitus päätti myös esittää valtuustolle kahta asemakaavamuutosta sekä Malminkartanon päiväkodin ja nuorisotalon hankesuunnitelman hyväksymistä.

Kaupunginvaltuusto on päättänyt hyväksyä Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelman (AM-ohjelma) vuonna 2016. Ohjelman mukaan Helsingin kaupungin asuntotuotannon määrällisenä tavoitteena on 6 000 asunnon vuotuinen asuntotuotanto, josta 4 320 asuntoa toteutetaan kaupungin luovuttamille tonteille. Lisäksi tavoitteena on luoda edellytykset asuntotuotannon määrä nostamiseen 7 000 asuntoon vuoteen 2019 mennessä.

Varauspäätös käsittää tontteja yhteensä noin 4 780 asunnon rakentamista varten, eli noin 8 800 asukkaalle. Tontit sijaitsevat seuraavissa kaupunginosissa ja alueilla:

 • Sörnäinen, Kalasatama
 • Länsisatama, Jätkäsaari
 • Koskela
 • Haaga
 • Munkkiniemi, Talinranta
 • Kaarela
 • Malmi
 • Suutarila
 • Herttoniemi
 • Vartiokylä
 • Mellunkylä
 • Laajasalo
 • Vuosaari

Kaupunginhallitus päätti myös esittää kaupunginvaltuustolle Malminkartanon päiväkodin ja nuorisotalon hankesuunnitelman hyväksymistä. Lisäksi kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle asemakaavamuutoksia Itä-Pasilan Asemamiehenkatu 3:ssa sekä Puusepänkadun kortteleissa Herttoniemessä.

Kaikki kaupunginhallituksen 5.11.2018 kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta. Kaikki kaupunginhallituksen päätösariakirjat löytyvät täältä.

Maisa Hopeakunnas
Tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 509 6410
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingin Tukkutorin ja Teurastamon alueen innovaatiokilpailun pilotit käynnistymässä18.3.2019 13:46:46 EETTiedote

Lokakuussa 2018 julkistetussa Tukkutorin ja Teurastamon innovaatiokilpailussa haettiin palvelujen ja monipuolisen yritystoiminnan kehittämiseen uusia ideoita ja ratkaisuja. Kilpailuehdotuksia kertyi noin 60, joista pilotoitavaksi valikoitui seitsemän parhaaksi arvioitua. Lisäksi ideasarjassa palkittiin neljä ehdotusta. Pilottitoteutukset ovat parhaillaan käynnistymässä ja jatkuvat toukokuun loppuun asti.

Apulaispormestari Vesikansa puhui New Yorkissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä15.3.2019 11:44:04 EETTiedote

Helsingin sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa puhui torstaina 14. maaliskuuta New Yorkissa järjestetyssä Helvi Sipilä -seminaarissa Helsingin maksuttomasta ehkäisystä alle 25-vuotiaille. Vesikansa korosti puheenvuorossaan erityisesti nuorten itsensä osallisuutta maksuttoman ehkäisyn aloittamisessa ja myös sen toteutuksessa. Vesikansa nosti puheenvuorossaan esiin poliittisten nuorisojärjestöjen roolin ensin kuntalaisaloitteen tekemisessä maksuttomasta ehkäisystä nuorille ja myöhemmin niiden tärkeän roolin valtuustoaloitteen käsittelyssä. -On innostavaa päästä kertomaan Helsingin kokemuksista. Puheenvuoron jälkeen yleisöstä löytyi ihmisiä, joita kiinnosti nostaa mallia esiin myös heidän omissa yhteisöissään, Sanna Vesikansa kertoo. Helvi Sipilä -seminaari on perinteikäs suomalaisten naisjärjestöjen järjestämä oheistapahtuma YK:n naisten asemaa käsittelevän toimikunnan istunnon aikana. Vajaan viikon kestävän matkan aikana Vesikansa on myös tavannut New Yorkin apul

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme