Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus päätti tonttien varaamisesta asuntohankkeita varten

Jaa

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 5.11. varata useissa eri kaupunginosissa sijaitsevia tontteja asuntohankkeiden suunnittelua ja erillisiä tonttihakuja tai tonttikilpailuja varten. Kaupunginhallitus päätti myös esittää valtuustolle kahta asemakaavamuutosta sekä Malminkartanon päiväkodin ja nuorisotalon hankesuunnitelman hyväksymistä.

Kaupunginvaltuusto on päättänyt hyväksyä Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelman (AM-ohjelma) vuonna 2016. Ohjelman mukaan Helsingin kaupungin asuntotuotannon määrällisenä tavoitteena on 6 000 asunnon vuotuinen asuntotuotanto, josta 4 320 asuntoa toteutetaan kaupungin luovuttamille tonteille. Lisäksi tavoitteena on luoda edellytykset asuntotuotannon määrä nostamiseen 7 000 asuntoon vuoteen 2019 mennessä.

Varauspäätös käsittää tontteja yhteensä noin 4 780 asunnon rakentamista varten, eli noin 8 800 asukkaalle. Tontit sijaitsevat seuraavissa kaupunginosissa ja alueilla:

 • Sörnäinen, Kalasatama
 • Länsisatama, Jätkäsaari
 • Koskela
 • Haaga
 • Munkkiniemi, Talinranta
 • Kaarela
 • Malmi
 • Suutarila
 • Herttoniemi
 • Vartiokylä
 • Mellunkylä
 • Laajasalo
 • Vuosaari

Kaupunginhallitus päätti myös esittää kaupunginvaltuustolle Malminkartanon päiväkodin ja nuorisotalon hankesuunnitelman hyväksymistä. Lisäksi kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle asemakaavamuutoksia Itä-Pasilan Asemamiehenkatu 3:ssa sekä Puusepänkadun kortteleissa Herttoniemessä.

Kaikki kaupunginhallituksen 5.11.2018 kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta. Kaikki kaupunginhallituksen päätösariakirjat löytyvät täältä.

Maisa Hopeakunnas
Tiedottaja, Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 509 6410
maisa.hopeakunnas@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Työttömyysaste pieneni kaikilla Helsingin asuinalueilla19.6.2019 11:33:00 EESTTiedote

Helsingin työttömyysaste oli vuoden 2018 lopussa 9,2 prosenttia. Työttömyysaste pieneni vuoden takaisesta reilulla prosenttiyksiköllä. Työttömyysaste laski kaikissa Helsingin suurpiireissä. Eniten pudotusta oli korkeimman työttömyysasteen alueella Itäisessä suurpiirissä. Vähiten työttömyysaste laski Eteläisessä suurpiirissä. Työttömyysasteet vaihtelevat Helsingin isoissa suurpiireissä Eteläisen 5,8 prosentin ja Itäisen 13,4 prosentin välillä.

Helsingin kaupungin kestävän kehityksen raportti YK:lle on valmistunut18.6.2019 09:30:00 EESTTiedote

Helsinki haluaa olla globaalin vastuun paikallisen toteuttamisen edelläkävijä ja päätti syyskuussa 2018 sitoutua vapaaehtoiseen kestävän kehityksen tavoitteiden toimeenpanoraportointiin YK:lle, New Yorkin jälkeen toisena kaupunkina maailmassa ja ensimmäisenä eurooppalaisena kaupunkina. YK:lle heinäkuussa luovutettava raportti Agendasta teoiksi – YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden toteutuminen Helsingissä 2019 on valmistunut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme