Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Skatanniityn kaavoitus omakotialueeksi käynnistyy

Jaa

Kaupunginhallitus kehottaa kaupunkisuunnittelulautakuntaa ja kaupunkisuunnittelukeskusta käynnistämään toimenpiteet Skatanniityn kaavoittamiseksi ympäristöönsä sopeutuvaksi omakotitaloalueeksi, jonka yhteyteen suunnitellaan riittävästi viheraluetta.

Kaupunginhallitus päätti todeta, että Skatanniittyyn ei ole edellytyksiä kaavoittaa uutta laajaa veneiden talvisäilytysaluetta ja kehottaa teknistä ja ympäristötoimea yhteistyössä liikuntapalveluiden kanssa jatkamaan selvitystyötä veneiden talvisäilytyspaikkojen ratkaisuksi. Kaupunginhallitus päätti kehottaa kaupunkisuunnittelulautakuntaa ja kaupunkisuunnittelukeskusta käynnistämään toimenpiteet, joilla luodaan edellytykset Skatanniityn kaavoittamiseksi ympäristöönsä sopeutuvaksi omakotitaloalueeksi, jonka yhteyteen suunnitellaan riittävästi viheraluetta. 

Skatanniitty sijaitsee Suvisaaristossa, Svinön saarella. Alue on nykyisin rakentamatonta, pääosin hoitamatonta metsää. Skatanniityn välittömässä ympäristössä on Soukanniemi-Suvisaariston osayleiskaavan nojalla toteutettua väljää ja huvilamaista pientaloasutusta, joka käsittää lähes koko Skatan rantavyöhykkeen. Alueella on voimassa Soukanniemi-Suvisaariston osayleiskaava (lainvoimainen 1989). Skatanniitty on osoitettu pääosin ryhmäpuutarhaksi ja yleistä pysäköintiä palveleviksi pysäköintialueiksi. Näiltä osin osayleiskaava ei ole toteutunut. Espoon eteläosien yleiskaavassa (lainvoimainen 2010) Skatanniityn alue on osoitettu pientaloalueeksi.

Espoon eteläosissa on viime vuosina kaavoitettu suhteellisen vähän uusia pientalotontteja, koska on keskitytty metron varren tehostamiseen kerrostaloasutuksella. Eri asumismuotojen saatavuuden turvaamiseksi on perusteltua kaavoittaa uutta pientaloasutusta myös Espoon eteläosiin. Skatanniitty sijaitsee pientaloasumisen kannalta edullisesti ja ympäristö soveltuu laadukkaalle omakotirakentamiselle.

--

Kaupunginhallitus päätti Espoon pohjois- ja keskiosien yleiskaavan valmistelun eteenpäin viemisestä seuraavasti:
Kaupunginhallitus hyväksyi 3.5.2021 päätöksen mukaisesti valmistellun kaavarajauksen sekä tehdyt tarkistukset kaavamääräyksiin ja kehittämissuosituksiin (ks. liitteet esityslistan/pöytäkirjan yhteydessä: Kaupunginhallitus 10.5.2021, Asia 17).  AT-alueiden kaavamääräyksiin lisättiin kolmanneksi momentiksi seuraava: Tavoite on, että alueet pääsääntöisesti asemakaavoitetaan. Kehittämissuosituksiin lisättiin: AT-alueiden asemakaavoitus on tarkoituksenmukaista etenkin silloin, kun AT-alue muodostaa kylämäisen kokonaisuuden tai kun AT-alue kytkeytyy asemakaavoitettavaan A3-alueeseen.

--

Kaupunginhallitus päätti antaa Helsingin hallinto-oikeudelle lausunnon Kaitaan metrokeskuksen asemakaavan muutosta koskevasta valituksesta. Annettavassa lausunnossa katsotaan perustellusti, että valituksessa ei ole esitetty sellaisia lakiin perustuvia seikkoja, joiden vuoksi kaavapäätös olisi kumottava.

Lisäksi kaupunginhallitus hylkäsi neljä oikaisuvaatimusta, jotka on tehty kaupunginhallituksen päätöksestä 14.12.2020 § 411 hyväksyä maankäyttösopimus ja esisopimus koskien Kaitaan metrokeskuksen asemakaavan muutosta. Päätös on syntynyt oikeassa järjestyksessä, kaupunginhallitus ei ole ylittänyt toimivaltaansa eikä päätös ole muutoinkaan lainvastainen.

--

KulttuuriEspoo 2030 -ohjelman toimenpiteiden raportointi sekä ohjelman päivitys (asia 6) palautettiin uudelleen valmisteltavaksi siten, että ohjelma viimeistellään tarkastellen siinä myös koronan jälkeisen ajan ”uutta normaalia”, tulossa olevaa organisaatiomuutosta sekä ohjelman luonnetta nyt selostukseen kirjatulla tavalla tulevaisuusorientoituneena henkisenä jalustana, jossa ei oteta kantaa yksittäisiin hankkeisiin, vaan ne käsitellään vakiintuneen hallintotavan mukaisesti luottamushenkilöelimissä ja talousarvioprosessissa. Ennen ohjelman tuomista kaupunginhallitukselle vahvistettavaksi asia käsitellään myös kulttuurilautakunnassa.

Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.

Esityslistat ja pöytäkirjat

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Tapio Erma och Juha Nurmi utnämnda till nya resultatsenhetsdirektörer inom Esbo stads sektor för fostran och lärande14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Till den ordinarie tjänsten som direktör för resultatenheten för finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster inom Esbo stads sektor för fostran och lärande valdes Tapio Erma (FM, eMBA) och till den ordinarie tjänsten som direktör för grundläggande utbildning inom resultatenheten för finsk grundläggande utbildning Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma har verkat som chef för Esbo stads finska gymnasielinje sedan 2014. Nurmi har verkat som utvecklingschef för finsk utbildning sedan 2002. Båda rapporterar till sektordirektör Harri Rinta-aho och är medlemmar i ledningsgruppen för sektorn för fostran och lärande. Stadens organisationsreform träder i kraft 1.8.2021 då den nya sektorn för fostran och lärande inleder sin verksamhet. Sektorn för fostran och lärande består av följande resultatenheter: finsk grundläggande utbildning, finsk utbildning på andra stadiet och ungdomstjänster, finsk småbarnspedagogik och Svenska bildningstjänster.

Tapio Erma ja Juha Nurmi nimitetty uusiksi tulosyksiköiden johtajiksi Espoon kaupungin Kasvun ja oppimisen toimialalle14.6.2021 15:00:00 EEST | Tiedote

Espoon kaupungin Kasvun ja oppimisen toimialan suomenkielisen toisen asteen koulutuksen ja nuorisopalvelujen tulosyksikön johtajan vakinaiseen virkaan on valittu Tapio Erma (FM, eMBA) ja suomenkielisen perusopetuksen tulosyksikön perusopetuksen johtajan vakinaiseen virkaan Juha Nurmi (FM, eMBA). Erma on toiminut Espoon kaupungin suomenkielisen lukiolinjan päällikkönä vuodesta 2014. Nurmi on toiminut suomenkielisen opetuksen kehittämispäällikkönä vuodesta 2002. Molemmat raportoivat toimialajohtaja Harri Rinta-aholle ja ovat Kasvun ja oppimisen toimialan johtoryhmän jäseniä. Kaupungin organisaatiouudistus astuu voimaan 1.8.2021, jolloin uusi Kasvun ja oppimisen toimiala aloittaa toimintansa. Kasvun ja oppimisen toimialan muodostavat seuraavat tulosyksiköt: suomenkielinen perusopetus, suomenkielinen toisen asteen koulutus ja nuorisopalvelut, suomenkielinen varhaiskasvatus ja ruotsinkieliset sivistyspalvelut.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme