Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginhallitus: Tapiolan Kellovasaran toimistotalon paikalle asuntoja

Jaa

Kaupunginhallitus hyväksyi Kiinteistö Oy Kellovasaran ja Espoon kaupungin välillä allekirjoitetun maankäyttösopimuksen ja alueen luovutusta koskevan esisopimuksen sekä hyväksyi Tapiolan keskus II A - Hagalunds centrum II A asemakaavan muutoksen.

Asemakaavan muutoksen tavoitteena on asuinrakentamiseen soveltumattoman toimistorakennuksen purkaminen ja uuden asuinkerrostalon rakentaminen. Rakennusoikeus nousee 2 150 kerrosneliömetriin nykyisestä 1 400 kerrosneliömetristä ja rakennuskorkeus kolmesta kerroksesta viiteen kerrokseen.
 

Poikkihallinnollisten ohjelmien ohjelmasuunnitelmat

Kaupunginhallitus hyväksyi poikkihallinnollisten kehitysohjelmien ohjelmasuunnitelmat. Poikkihallinnolliset kehitysohjelmat ovat yksi keskeinen keino Espoo-tarinan toteuttamisessa. Ohjelmat ovat kehittämisen, kokeilemisen ja oppimisen alustoja, joiden avulla haetaan ratkaisuja valtuustokauden keskeisiin haasteisiin ja kehittämiskokonaisuuksiin yhdessä kaupungin toimijoiden, asukkaiden, asiakkaiden, kumppanien ja sidosryhmien kanssa.
 
Valtuustokaudella 2021-2025 neljä poikkihallinnollista kehitysohjelmaa ovat:
  • Elinvoimainen Espoo
  • Hyvinvoiva Espoo
  • Kestävä Espoo
  • Tapahtumien yhteisöllinen Espoo
Ohjelmasuunnitelmat esityslistan liitteenä

 

Rasismin vastainen sitoumus

Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi rasismin vastaisen sitoumuksen ja toteaa, että kukin valtuutettu voi vapaaehtoisesti allekirjoittaa sitoumuksen:
  1. Huolehdin siitä, että päätökseni edistävät yhdenvertaisuutta.
  2. Puutun rasistisiin tilanteisiin sekä väkivaltaan ja vihaan yllyttäviin puheisiin ja tekoihin.
  3. Kohtaan ihmisen. Tutustun ja yritän nähdä asian toisen näkökulmasta. Huomaan ennakkoluuloni.
  4. Haluan oppia toimimaan paremmin. Kuuntelen, lisään ymmärrystäni ja tietoani rasismista ja syrjinnästä sekä opin.
Valtuusto hyväksyi 25.10.2021 Espoo-tarinan, joka on kaupungin strategia. Espoo-tarinassa korostetaan, että jokainen Espoossa asuva on espoolainen ja rasismiin on nollatoleranssi.
 
--
 
Kaupunginhallitus päätti ehdottaa, että valtuusto merkitsee tiedoksi vastauksen valtuustoaloitteeseen Henttaan kylätalon korjaamisesta ja vuokraamisesta alueen partiolaisten, yhdistysten ja asukkaiden käyttöön.
 
Kaupunginhallitus merkitsi tiedoksi Espoon kaupungin vammaisasiamiehen selvityksen vuodelta 2021 sekä  sosiaali- ja potilasasiamiehen selvityksen koskien sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttäjien oikeuksien ja aseman kehitystä Espoossa vuonna 2021. Selvitykset viedään valtuustoon käsiteltäväksi.
 
Asia 13 Espoon yleiskaavojen ajantasaisuuden tarkistaminen jätettiin pöydälle.
 
Asia 17 Valtuustoaloite kerrostalorakentamisen laadun parantamiseksi palautettiin valmisteltavaksi siten, että Espoon käytäntöjen vaikuttavuutta verrataan aloitteessa mainitun Helsingin kehittyvä kerrostalo -ohjelman toimenpiteisiin ja arvioidaan esimerkiksi laatukilpailujen toteuttamismahdollisuuksia Espoossa kerrostalorakentamisen laadun parantamiseksi.
 
Muut asiat päätettiin esitysten mukaan.
 

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme