Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginhallitus täydensi yhdenvertaisuussuunnitelmaa

Jaa

Helsingin kaupungin henkilöstön yhdenvertaisuussuunnitelmassa korostuvat yhdenvertaisuuden edistäminen ja henkilöstön suojeleminen syrjinnältä sekä syrjinnän ehkäiseminen.

Kaupunginhallitus hyväksyi suunnitelman tavoitteet ja toimenpiteet vuodelle 2018 apulaispormestari Pia Pakarisen, apulaispormestari Nasima Razmyarin ja kaupunginhallituksen jäsenen Veronika Honkasalon esittämien lisäysten mukaisesti.

Pia Pakarinen esitti suunnitelmaan lisättäväksi toimintamallin, jonka avulla työntekijä voi nostaa esille syrjinnän tai epäasiallisen kohtelun myös sellaisessa tilanteessa, että kohtelun aiheuttaja on oma esimies. Lisäksi Pakarinen toivoi suunnitelmaan lisäyksen, että yksiköihin, joissa on havaittu pitkittyneitä johtajuusongelmia, kiinnitetään erityistä huomiota ja kohdistetaan niihin työnohjausta. 

Veronika Honkasalo toivoi, että päätösehdotukseen yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteista lisätään vammaisten henkilöiden työllistymismahdollisuuksien tukeminen työoloja muokkaamalla ja työpaikkojen esteettömyydestä huolehtimalla. Lisäksi Honkasalo esitti, että henkilöstö osallistetaan yhdenvertaisuustoimenpiteiden toteutumisen arviointiin esimerkiksi osana koulutustilaisuuksia.

Nasima Razmyar lisäsi yhdenvertaisuussuunnitelman toimenpiteisiin tavoitteen, että kaupungin henkilöstössä olisi muunkielisiä samassa suhteessa kuin Helsingin väestössä.

Yhdenvertaisuussuunnitelman toimenpiteet ovat luettavissa esityslistan liitteenä / Yhdenvertaisuussuunnitelman toimenpiteet. Kaupunginhallitus hyväksyi edellä mainitut täydennykset ja lisäykset yksimielisesti.

Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja ja kaupungissa työskentelee lähes 38 000 eri alojen ammattilaista ja asiantuntijaa. Kaupunginhallitukselle esitelty kaupungin henkilöstöraportti 2017 on luettavissa esityslistan liitteenä / Henkilöstöraportti 2017.

Kaupunginhallitus hyväksyi kokouksessaan 18.6.2018 lisäksi useita lausuntoja sekä muun muassa lastenpsykiatrian tilapäisten tilojen hankesuunnitelman. Asemakaavan muutosehdotus, joka mahdollistaisi tunnelin rakentamisen Sörnäisten rantatien ja Hermannin rantatien yhdistämiseksi, päätettiin jättää pöydälle.

Kaupunginhallituksen kokouksen kaikki päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme