Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginjohtaja Mäkelä kehottaa espoolaisia noudattamaan koronaohjeita

Jaa

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä vetoaa espoolaisiin, jotta kaikki noudattaisivat viranomaisten koronaohjeita. ”Koronavirus tarttuu helposti ja siksi on tärkeää suojautua kunnolla. Huolehdi omasta, läheisten ja myös kaikkien muiden ihmisten terveydestä.”

Espoossa tänään 4.11. oli 38 uutta koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuus on kasvanut viime viikosta. Koronajäljitys toimii kuitenkin hyvin ja sairaaloissa hoitotilanne on hyvä.

 ”Torjumme koronaa ja turvaamme näin espoolaisten palvelut”, Mäkelä muistuttaa.  Espoon kaupunki tehostaa eri kieliryhmien tavoittamista mm. oppilaitosten ja muiden palvelukanavien kautta. Keskeisimmät viranomaissuositukset julkaistaan espoo.fi/koronavirus -sivulla ja jatkossa myös mm. Länsiväylän ilmoituksissa.

Mäkelä kehottaa myös jättämään pikkujoulut ja muut loppuvuoden juhlat tällä kertaa väliin tai viettämään niitä virtuaalisesti. ”Älä kokoonnu isolla joukolla – koronavirus on levinnyt mm. juhlissa, ystävien tapaamissa ja kauppakeskuksissa oleskeltaessa.” 

 Yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella pääkaupunkiseudulla. Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa edellytetään, että kaikki käyttävät maskia, ja että vain puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä. Tämä koskee sekä sisä- että ulkotilaisuuksia.

 ”Maskin käyttö on tärkeää. Käytä maskia mm.  joukkoliikenteessä, julkisissa tiloissa, yleisötilaisuuksissa, harrastuksissa, sisäliikuntatiloissa, toisen asteen oppilaitoksissa, kaupassa ja asioidessasi eri palveluissa”, Mäkelä sanoo.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina ja käsittelee sitä, tarvitaanko alueelle muita seudullisia ohjeita.

Jokaisella on vastuu. Muista pysytellä kotona, jos tunnet vähäisiäkään oireita. Varaa aika koronatestiin, jonne pääsevät  kaikki, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita.  Voit varata itse testiajan koronabotista www.koronabotti.hus.fi tai soittaa Espoon koronaneuvontaan puh. 09 816 346 00 (ma–pe klo 7–18, la– su klo 9–15). Muina aikoina soita Päivystysapuun, puh. 116 117.

Lisätietoa koronasta: espoo.fi/koronavirus 

Koronaohjeet monilla kielillä: espoo.fi/koronaohjeet  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Epoossa vanhenevat Moderna-annokset ohjataan 2. annoksiin, immuunipuutteisille sekä sote-henkilökunnan käyttöön17.9.2021 13:18:34 EEST | Uutinen

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella on vanhenemassa suuri erä Modernan koronarokotteita. Uudenmaan alueellisessa koordinaatioryhmässä HUS päätti yhdessä kuntien kanssa käynnistää ennen rokotusasetuksen voimaan tuloa kolmansien koronavirusrokoteannosten antamisen välittömästi, jotta vanhenemassa oleva rokote-erä saadaan hyödynnettyä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme