Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunginjohtaja Mäkelä kehottaa espoolaisia noudattamaan koronaohjeita

Jaa

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä vetoaa espoolaisiin, jotta kaikki noudattaisivat viranomaisten koronaohjeita. ”Koronavirus tarttuu helposti ja siksi on tärkeää suojautua kunnolla. Huolehdi omasta, läheisten ja myös kaikkien muiden ihmisten terveydestä.”

Espoossa tänään 4.11. oli 38 uutta koronavirustartuntaa. Ilmaantuvuus on kasvanut viime viikosta. Koronajäljitys toimii kuitenkin hyvin ja sairaaloissa hoitotilanne on hyvä.

 ”Torjumme koronaa ja turvaamme näin espoolaisten palvelut”, Mäkelä muistuttaa.  Espoon kaupunki tehostaa eri kieliryhmien tavoittamista mm. oppilaitosten ja muiden palvelukanavien kautta. Keskeisimmät viranomaissuositukset julkaistaan espoo.fi/koronavirus -sivulla ja jatkossa myös mm. Länsiväylän ilmoituksissa.

Mäkelä kehottaa myös jättämään pikkujoulut ja muut loppuvuoden juhlat tällä kertaa väliin tai viettämään niitä virtuaalisesti. ”Älä kokoonnu isolla joukolla – koronavirus on levinnyt mm. juhlissa, ystävien tapaamissa ja kauppakeskuksissa oleskeltaessa.” 

 Yli 20 henkilön yksityistilaisuuksia ei suositella pääkaupunkiseudulla. Yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa edellytetään, että kaikki käyttävät maskia, ja että vain puolet tapahtumatilan paikkamäärästä on käytössä. Tämä koskee sekä sisä- että ulkotilaisuuksia.

 ”Maskin käyttö on tärkeää. Käytä maskia mm.  joukkoliikenteessä, julkisissa tiloissa, yleisötilaisuuksissa, harrastuksissa, sisäliikuntatiloissa, toisen asteen oppilaitoksissa, kaupassa ja asioidessasi eri palveluissa”, Mäkelä sanoo.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kokoontuu seuraavan kerran torstaina ja käsittelee sitä, tarvitaanko alueelle muita seudullisia ohjeita.

Jokaisella on vastuu. Muista pysytellä kotona, jos tunnet vähäisiäkään oireita. Varaa aika koronatestiin, jonne pääsevät  kaikki, joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita.  Voit varata itse testiajan koronabotista www.koronabotti.hus.fi tai soittaa Espoon koronaneuvontaan puh. 09 816 346 00 (ma–pe klo 7–18, la– su klo 9–15). Muina aikoina soita Päivystysapuun, puh. 116 117.

Lisätietoa koronasta: espoo.fi/koronavirus 

Koronaohjeet monilla kielillä: espoo.fi/koronaohjeet  

 

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Espoolaisten suun terveys parantunut kaikilla mittareilla viidessä vuodessa3.12.2020 12:12:37 EETUutinen

Espoon kaupunki panostaa hammashoidon kehittämiseen seuraamalla jatkuvasti laatu- ja vaikuttavuusmittareita. Tarpeeseen kehitettyjen mittaristojen kautta on avautunut mahdollisuus nähdä entistä paremmin suun terveydenhuollon haasteet, jotka ovat tänä päivänä ennaltaehkäisyssä ja varhaisdiagnostiikassa. Viiden vuoden seurannassa parannusta on saatu kaikilla laadun ja vaikuttavuuden mittareilla.

Esbogymnasier utnyttjade virtuell verklighet i undervisningen1.12.2020 11:16:47 EETTiedote

De studerande i gymnasierna Otaniemen lukio och Etelä-Tapiolan lukio i Esbo har skapat innehåll inom virtuell verklighet (VR) som en del av sina studier. Samtidigt har deras lärare utnyttjat en VR-plattform i undervisningen. Gymnasierna samarbetade med Esbo stadsmuseum inom ramen för ett försök som genomfördes mellan februari och oktober 2020. Med hjälp av försöket utvärderades de möjligheter som virtuell verklighet kan erbjuda i undervisningen.

Espoolaiset lukiot hyödynsivät virtuaalitodellisuutta opetuksessa1.12.2020 10:56:13 EETTiedote

Espoon Otaniemen ja Etelä-Tapiolan lukioiden opiskelijat ovat laatineet virtuaalisen todellisuuden sisältöjä (VR, virtual reality) osana opintojaan. Samaan aikaan heidän opettajansa ovat hyödyntäneet VR-alustaa opetuksessa. Lukiot tekivät yhteistyötä Espoon kaupunginmuseon kanssa kokeilussa, joka toteutettiin helmikuun ja lokakuun 2020 välisenä aikana. Kokeilulla arvioitiin virtuaalitodellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia opetuksessa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme