Helsingin kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hämeentien liikennesuunnitelman äänin 51 - 31

Jaa

Hämeentien kumpaankin laitaan rakennetaan pyörätie, autoilta viedään toinen kaista ja henkilöautoilta kielletään läpiajo. Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi Hämeentien liikennesuunnitelman äänin 51 – 31.

Suunnitelman mukaan henkilöautojen läpiajoa rajoitetaan Hämeentiellä Hakaniemen torin ja Helsinginkadun välisellä osuudella. Järjestely sujuvoittaa julkista liikennettä ja tuo raitioliikenteen järjestämiseen noin puolen miljoonan euron vuosittaisen säästön.

Hämeentien raitovaunuliikenne nopeutuu laskelmien mukaan puolentoista minuutin verran ja bussiliikenne noin minuutin. Henkilöautoliikenne pyritään ohjaamaan Sörnäisten rantatielle. Autojen matka-aika lisääntyy muutoksen takia puolella minuutilla.

Suunnitelma on määrä toteuttaa vuosina 2017 – 2019.

Valtuusto hyväksyi pitkän ja kriittisen keskustelun jälkeen Länsimetron rakennuskustannusten enimmäishinnan korottamisen. Osan valtuuston asioista, muun muassa Jätkäsaaren Bunkkerin suunnitelman valtuusto jätti pöydälle kun kokous oli jatkunut yli viisi tuntia.

Kaikki Helsingin kaupunginvaltuuston 27.4. pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa täällä.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Tapio Kari
Viestintäpäällikkö
Helsingin kaupunginkanslia
gsm 040 844 6015
tapio.kari@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunginkanslia
Helsingin kaupunginkanslia
PL 1
00099 HELSINGIN KAUPUNKI

09 310 1641http://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston, kaupunginhallituksen ja kaupunginjohtajiston suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunginkanslia

Helsingin kaupunginhallituksen johtamisen jaoston kokouspäätökset29.5.2017 17:57:43 EESTTiedote

Kaupunginhallituksen johtamisen jaoston tänään 29.5.2017 pidetyn kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteesta. Kokous oli jaoston viimeinen. Johtamisen jaoston tehtävänä on ollut kuluneen valtuustokauden aikana valmistella kaupungin johtamisjärjestelmän uudistamista kaupunginhallituksen johtosäännön (pdf) määrittelemän toimivallan ohjaamana. Uudistus tulee voimaan 1.6.2017 jolloin Helsinki siirtyy pormestarimalliin ja kaupungin 31 virastoa ja liikelaitosta kootaan palvelukokonaisuuksittain neljälle toimialalle. Toimialoille muodostetaan lautakunnat ja niille tarpeellinen määrä jaostoja. Johtamisen jaostossa on ollut yhdeksän valtuuston valitsemaan jäsentä ja sen puheenjohtajana on toiminut Lasse Männistö. Paula Katajamäki tiedottaja Helsingin kaupunginkanslia puh. 050 5933426 paula.katajamaki@hel.fi