Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin talousarvion vuodelle 2021

Jaa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi 9.12. kokouksessaan Helsingin kaupungin talousarvion vuodelle 2021 ja taloussuunnitelman vuosille 2021–2023. Talousarvion mukaan Helsingin toimintamenot ovat ensi vuonna noin 4 808 miljoonaa euroa. Investointimenot ovat 881 miljoonaa euroa.

Kaupunkistrategian mukaisesti toimintamenot kasvavat erityisesti peruspalveluissa, joissa muun muassa väestönkasvu lisää kustannuksia. Lisäksi on huomioitu toiminnot, joihin kohdistuu koronaepidemian seurauksena erityisiä kustannuspaineita. Ensi vuonna koronaepidemian talousvaikutuksen arvioidaan olevan yli 260 miljoonaa euroa.

Kaupungin lainakanta kasvaa 180 miljoonalla eurolla vuonna 2021 ja keskimäärin 340 miljoonalla eurolla vuosina 2022–2023. Vuoden 2023 lopussa lainakanta on noin 1,9 miljardia euroa eli 2 800 euroa asukasta kohden.

Helsingin talousarvio vuodelle 2021 on luettavissa täällä.

Valtuusto äänesti myös useista valtuutettujen talousarvioon tekemistä vasta- ja ponsiehdotuksista. Ehdotukset ja äänestystulokset löytyvät päätöstiedotteessa

Myllypuroon suunnitteilla Stadin ammatti- ja aikuisopiston rakennusalan kampus 

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Stadin ammatti- ja aikuisopiston Myllypuron kampuksen hankesuunnitelman. Suunnitelma koskee Kehä I:n varrelle uudisrakennuksena toteutettavaa rakennus- ja talotekniikka-alojen oppilaitosta.

Uudisrakennus korvaa Vuokkiniemenkadun, Abraham Wetterintien ja Sturenkadun toimipisteiden rakennus- ja talotekniikka-alojen tällä hetkellä käytössä olevat tilat.

Rakennuksen sijoittuminen Myllypuroon, ammattikorkeakoulu Metropolian läheisyyteen luo alueelle kansainvälisesti kiinnostavan rakennusalan kampuksen.

Päätös hankkeen toteuttajasta ja palveluntuottajasta pyritään tekemään tammikuussa 2021. Rakentamisen on tarkoitus alkaa keväällä 2021 ja opiskelun kampuksella elokuussa 2023.

Hietalahdentorin laidalle hotelli-, asuin- ja liiketiloja

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Bulevardi 29–31 korttelin asemakaavan muuttamisen. Kaavaratkaisu mahdollistaa aiemmin Metropolian ammattikorkeakoulun käytössä olleiden rakennusten käyttötarkoituksen muuttamisen hotelli-, asuin-, liike- ja toimitilakäyttöön.

Asemakaavan muutos koskee kaupungin myymiä, nykyisin Kojamo Oyj:n ja Lakewood Oy:n omistamia kiinteistöjä ja tonttia. Kokonaisuus käsittää neljä rakennusta: Teknillisen korkeakoulun entisen päärakennuksen, jonka käyttötarkoitus muutetaan hotellikäyttöön ja sen yhteyteen tutkitaan lisärakentamista, vanhan ja uuden kemian rakennuksen sekä Bulevardi 29:n rakennuksen, jotka muutetaan asuin-, liike- ja toimitilakäyttöön.

Kaavamuutoksen myötä rakennukset tullaan suojelemaan asemakaavamääräyksin.

Lisäksi kaupunginvaltuusto käsitteli useita valtuutettujen aloitteita. 

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran keskiviikkona 20.1.2021.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingissä testattiin uusia innovaatioita Itämeren muoviroskan torjuntaan20.1.2021 14:39:21 EETTiedote

Neljä yritystä testasivat muoviroskaantumista ennaltaehkäiseviä toimia ja muoviroskan torjuntaa meressä. Clewat Oy kokeili uudenlaista roskienkeruualusta, jolla merestä voidaan tehokkaasti kerätä makro- ja mikromuovia. Innogreen testasi viherseinän kykyä suodattaa huleveden mukana kulkeutuvaa muovia. Biosatama Oy selvitti, kuinka paljon muoviroskaa kulkeutuu mereen risteilyalusten ruokajätteen mukana. Bloft Design Lab rakensi 3D-suurtulostimen, jolla merestä kerätystä muoviroskasta voidaan tulostaa SUP-lautoja. Kokeilut toteutettiin vuoden 2020 aikana Helsingin rannikko- ja merialueella.

Puhelimessa toimiva päivystystilanteiden opas helpottaa kotihoidon ja hoivakotien hoitajien työtä akuuttitilanteissa20.1.2021 12:13:04 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki. Toimivuus tarkoittaa ennen kaikkea arjen ja työn sujuvuutta niin kaupungin asukkaille kuin työntekijöillekin. Käytännön esimerkki työn sujuvoittamisesta ja laadun parantamisesta on uusi puhelinsovellus kotihoidon ja hoivakotien hoitajille. Aina Mukana -palvelun myötä päivystystilanteiden opas kulkee aina hoitajien mukana, ja akuuttitilanteissa ohjeet ovat nopeasti käytettävissä. Palvelun avulla hoitajat voivat tunnistaa hoidontarvetta nopeasti ja nykyistä paremmin. Näin toimii digitaalinen Helsinki.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta ja lasten ja nuorten harrastustoiminnasta15.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi kruunattu Helsinki nappasi toistamiseen voiton Urheilugaalassa14.1.2021 22:00:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki palkittiin vuoden 2020 Suomen aktiivisimpana työpaikkana jokavuotisessa Urheilugaalassa. Uno-palkinto myönnettiin kaupungille ilman yleisöä järjestetyssä, suorana lähetetyssä gaalassa torstaina 14.1.2021. Kyseessä on toinen peräkkäinen Uno-palkinto Helsingille, sillä kaupunki voitti vuosi sitten Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Gaalamenestykseen on johtanut kaupungin systemaattinen työ niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden aktiivisuuden lisäämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme