Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen Stansvikinkalliolle

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan ja asemakaavamuutoksen Laajasalon Stansvikinkallion alueelle. Kruunuvuorenrannan itäosassa sijaitsevalle Stansvikinkalliolle suunnitellaan alueen ominaispiirteitä, luontoa, kallioita ja korkeuseroja hyödyntäviä kerrostalokortteleita.

Asuinkortteleiden keskelle jää Stansvikinkallion puisto, jota asuinkorttelit ja Stansvikinkallionkatu kiertävät kehämäisesti. Rakentamisen korkeus laskee etelään merelle päin ja itään kohti Stansvikin kartanoaluetta.

Stansvikinkallio liittyy osaksi Kruunuvuorenrannan uutta kaupunginosaa. Alue on tiiviimmin rakennetun Kruunuvuorenrannan keskeisten osien ja virkistysalueiden välissä, mikä on huomioitu itään ja etelään päin avautuvalla kaupunkirakenteella. Asukasmäärä on noin 2 000. Asemakaava-alueen kokonaiskerrosala on yhteensä 88 350 k-m², josta asumista on 87 600 k-m² ja liiketilaa 750 k-m².

Valtuutettu Mai Kivelä esitti Silvia Modigin kannattamana asemakaavamuutoksen palauttamista uudelleen valmisteluun luonnonsuojelullisin perustein. Palautusehdotus kaatui äänestyksessä.

Asemakaavamuutoksia myös Kruunuvuorenrannassa ja Malmilla 

Kruunuvuorenrannassa Tahvonlahden pohjukassa sijaitsevalle Kaivoskallion alueelle on kaupunginvaltuuston hyväksymän kaavamuutoksen jälkeen mahdollista ottaa asumiskäyttöön kolme suojeltua pientaloa ja rakentaa seitsemän pientaloa, jotka sopivat tyylillisesti ja mittakaavallisesti arvokkaaseen ympäristöön. Asemakaavalla suojelluista rakennuksista vanhin on 1700-luvulta peräisin oleva Kaivoshuvila-niminen puurakennus. Tornihuvila ja Alppimaja ovat 1800–1900-lukujen vaihteesta. Huvilatontit ovat valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä.

Asemakaavan muutos Latokartanontiellä mahdollistaa Malmin asemanseudun maankäytön tiiviistämisen uudella keskustamaisella asuin-, palvelu- ja liikerakentamisella. Samalla kohennetaan nykyisen Latokartanontien kaupunkikuvaa ja joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä. Vanhat arvorakennukset sekä historialliset kyläpaikat suojellaan ja niiden hyödyntämisen edellytyksiä parannetaan.

Hakaniemen hallin perustuksia vahvistetaan

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hakaniemen kauppahallin peruskorjaushankkeen enimmäishinnan korottamisen 3,97 miljoonalla eurolla. Kauppahallin peruskorjauksen tutkimusvaiheessa on käynyt ilmi, että alkuperäiset perustukset vaativat vahvistuksen. Työ on tarkoituksenmukaista tehdä nyt käynnistyneen peruskorjauksen yhteydessä, koska on mahdollista, että alkuperäiset puupaalut eivät kestä seuraavaan peruskorjauksen saakka. Lisäpaalutuksesta aiheutuu 1,74 miljoonan euron lisäkustannus. Lisäpaalutuksen yhteydessä kellarin lattia joudutaan uusimaan ja tässä yhteydessä kellari syvennetään. Lisääntyvistä rakennustöistä aiheutuu noin 2,23 miljoonan euron lisäkustannus. Kokonaiskustannus nousee enimmäishinnan korottamisen jälkeen 19 040 000 euroon.

Kaupunginvaltuuston 14.3.2018 pidetyn kokouksen päätöstiedote julkaistaan täällä.

Valtuuston seuraava kokous pidetään kahden viikon kuluttua 28.3.2018 ja ylimääräinen kokous 4.4.2018.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Bokslut 2017: Helsingfors stads ekonomi på en solid bas15.3.2018 13:48Tiedote

Helsingfors har skött sina finanser långsiktigt, och stadens ekonomi vilar på en solid bas. År 2017 var positivare för Helsingfors stads ekonomi än man utgått från i budgeten. Stadens verksamhetsbidrag utföll bättre än budgeterat och skatteintäkterna ökade mer än väntat. Ränteutgifterna var däremot mindre än budgeterat. Årsbidraget blev därmed 359 miljoner euro större än i budgeten och förbättrades också något jämfört med året innan.

Tilinpäätös 2017: Helsingin kaupungin talous vakaalla pohjalla15.3.2018 13:30Tiedote

Helsingin taloutta on hoidettu pitkäjänteisesti, ja kaupungin talous on vakaalla pohjalla. Vuosi 2017 oli Helsingin kaupungin taloudessa talousarviossa odotettua myönteisempi. Kaupungin toimintakate toteutui talousarviota parempana, ja verotulot kasvoivat talousarviossa ennakoitua enemmän. Myös korkomenot toteutuivat talousarviota pienempinä. Siten vuosikate toteutui 359 miljoonaa euroa talousarviota parempana ja hieman edellisvuoden tasoa paremmin.

Kansainvälinen mobiilipelialan palkinto-organisaatio IMGA kokoontuu Helsingissä9.3.2018 14:14Tiedote

Arvostettu mobiilipelialan palkinto-organisaatio International Mobile Game Awards (IMGA) tuo kilpailutuomaristonsa Helsinkiin 12.–13. maaliskuuta. Helsingille IMGA-tapahtuman isännöintiin osallistuminen on yksi keino lisätä kaupungin tunnettuutta ja vetovoimaa pelialan kansainvälisten osaajien keskuudessa. Keväällä Helsinkiin avataan alan näköalapaikaksi Helsinki Games Factory, joka tulee sijaitsemaan startup-keskittymä Maria 01:n yhteydessä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme