Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen Stansvikinkalliolle

Jaa

Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi asemakaavan ja asemakaavamuutoksen Laajasalon Stansvikinkallion alueelle. Kruunuvuorenrannan itäosassa sijaitsevalle Stansvikinkalliolle suunnitellaan alueen ominaispiirteitä, luontoa, kallioita ja korkeuseroja hyödyntäviä kerrostalokortteleita.

Asuinkortteleiden keskelle jää Stansvikinkallion puisto, jota asuinkorttelit ja Stansvikinkallionkatu kiertävät kehämäisesti. Rakentamisen korkeus laskee etelään merelle päin ja itään kohti Stansvikin kartanoaluetta.

Stansvikinkallio liittyy osaksi Kruunuvuorenrannan uutta kaupunginosaa. Alue on tiiviimmin rakennetun Kruunuvuorenrannan keskeisten osien ja virkistysalueiden välissä, mikä on huomioitu itään ja etelään päin avautuvalla kaupunkirakenteella. Asukasmäärä on noin 2 000. Asemakaava-alueen kokonaiskerrosala on yhteensä 88 350 k-m², josta asumista on 87 600 k-m² ja liiketilaa 750 k-m².

Valtuutettu Mai Kivelä esitti Silvia Modigin kannattamana asemakaavamuutoksen palauttamista uudelleen valmisteluun luonnonsuojelullisin perustein. Palautusehdotus kaatui äänestyksessä.

Asemakaavamuutoksia myös Kruunuvuorenrannassa ja Malmilla 

Kruunuvuorenrannassa Tahvonlahden pohjukassa sijaitsevalle Kaivoskallion alueelle on kaupunginvaltuuston hyväksymän kaavamuutoksen jälkeen mahdollista ottaa asumiskäyttöön kolme suojeltua pientaloa ja rakentaa seitsemän pientaloa, jotka sopivat tyylillisesti ja mittakaavallisesti arvokkaaseen ympäristöön. Asemakaavalla suojelluista rakennuksista vanhin on 1700-luvulta peräisin oleva Kaivoshuvila-niminen puurakennus. Tornihuvila ja Alppimaja ovat 1800–1900-lukujen vaihteesta. Huvilatontit ovat valtakunnallisesti merkittävää rakennettua kulttuuriympäristöä.

Asemakaavan muutos Latokartanontiellä mahdollistaa Malmin asemanseudun maankäytön tiiviistämisen uudella keskustamaisella asuin-, palvelu- ja liikerakentamisella. Samalla kohennetaan nykyisen Latokartanontien kaupunkikuvaa ja joukkoliikenteen toimintaedellytyksiä. Vanhat arvorakennukset sekä historialliset kyläpaikat suojellaan ja niiden hyödyntämisen edellytyksiä parannetaan.

Hakaniemen hallin perustuksia vahvistetaan

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Hakaniemen kauppahallin peruskorjaushankkeen enimmäishinnan korottamisen 3,97 miljoonalla eurolla. Kauppahallin peruskorjauksen tutkimusvaiheessa on käynyt ilmi, että alkuperäiset perustukset vaativat vahvistuksen. Työ on tarkoituksenmukaista tehdä nyt käynnistyneen peruskorjauksen yhteydessä, koska on mahdollista, että alkuperäiset puupaalut eivät kestä seuraavaan peruskorjauksen saakka. Lisäpaalutuksesta aiheutuu 1,74 miljoonan euron lisäkustannus. Lisäpaalutuksen yhteydessä kellarin lattia joudutaan uusimaan ja tässä yhteydessä kellari syvennetään. Lisääntyvistä rakennustöistä aiheutuu noin 2,23 miljoonan euron lisäkustannus. Kokonaiskustannus nousee enimmäishinnan korottamisen jälkeen 19 040 000 euroon.

Kaupunginvaltuuston 14.3.2018 pidetyn kokouksen päätöstiedote julkaistaan täällä.

Valtuuston seuraava kokous pidetään kahden viikon kuluttua 28.3.2018 ja ylimääräinen kokous 4.4.2018.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia
050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Ravinnepäästöjen kompensaatiolla lisää vauhtia Itämeren suojeluun18.1.2019 12:15Tiedote

Paikallistason Itämeri-paneeli esittää, että Suomessa otettaisiin käyttöön ravinnepäästökompensaatio keinoksi, jolla vähennetään Itämeren rehevöitymistä. Paneeli pitää merkittävänä Suomen hallituksen päätöstä esittää Itämeren suojeluun lisärahoitusta ja käynnistää uusi ohjelma Itämeren ja sisävesien tilan parantamiseksi. Näin toteaa Itämeri-paneeli ensimmäisissä kahdessa kannanotoissaan, joista paneeli päätti kokouksessaan 28.11.2018.

Ulkomaalaistaustaiset pääkaupunkiseudulla: eroavatko Helsingin, Espoon ja Vantaan tiet?18.1.2019 10:50Tiedote

Vuoden 2018 alussa ulkomaalaistaustaisia oli Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla yhteenlaskettuna 185 131 henkeä. Heistä 34 366 on syntynyt Suomessa. Ulkomaalaistaustaisten osuus väestöstä on Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla lähes saman kokoinen. Heitä on Helsingissä 15,5, Espoossa 16,1 ja Vantaalla 18,0 prosenttia kaupungin koko väestöstä. Määrällisesti tarkasteltuna Helsingissä (99 996) oli kuitenkin vuoden 2018 alussa enemmän ulkomaalaistaustaisia kuin Espoossa (44 935) ja Vantaalla (40 200) yhteensä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme