Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto käsitteli Helsingin talousarviota 2021 ja kuuli katsauksen koronavirustilanteesta

Jaa

Kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 25.11. kaupungin talousarvioehdotusta vuodelle 2021 ja taloussuunnitelmaa vuosille 2021-2023. Kokouksessa hyväksyttiin myös Kruunuvuorenrannan keskuskortteleiden kaavaratkaisu sekä käsiteltiin valtuustoryhmien ja valtuutettujen aloitteita. Valtuusto kuuli lisäksi katsauksen Helsingin koronavirustilanteesta.

Kaupunginvaltuusto käsitteli kokouksessaan 25.11. kaupungin talousarvioehdotusta vuodelle 2021 ja taloussuunnitelmaa vuosille 2021-2023. Talousarvioehdotus perustuu sopuun, johon 11.11. pääsivät enemmistö Helsingin kaupunginhallituksessa edustetuista ryhmistä. Budjettisopuun pääsivät Kokoomuksen valtuustoryhmä, Vihreä valtuustoryhmä, Sosialidemokraattinen valtuustoryhmä sekä Ruotsalaisen kansanpuolueen valtuustoryhmä.

Koronaepidemian aiheuttamien toimintamenojen kasvun sekä verotulojen kasvun hidastumisen myötä kaupungin vuosikate ja tulos heikkenevät vuoden 2021 talousarviossa aiempiin vuosiin verrattuna.

Valtuutetut käyttivät yli viisi tuntia kestäneen talousarviokeskustelun aikana yhteensä 126 puheenvuoroa. Valtuusto tekee päätöksen talousarviosta seuraavassa kokouksessaan 9.12.

Lisätietoja talousarviosta löytyy täältä.

Kruunuvuorenrannan keskeisten kortteleiden asemakaava ja asemakaavan muutos hyväksyttiin

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Kruunuvuorenrannan keskuskortteleiden asemakaavan ja asemakaavan muuttamisen.

Asemakaava ja asemakaavan muutos koskevat Kruunuvuorenrannan keskeisiä julkisten ja kaupallisten palveluiden kortteleita, jotka sijaitsevat Haakoninlahdenkadun ja Haakoninlahdenpuiston varrella hyvien joukkoliikenneyhteyksien välittömässä läheisyydessä.

Alueen kokonaiskerrosala on 40 740 kerrosalaneliömetriä, josta uutta asuntokerrosalaa on 18 390 kerrosalaneliömetriä, liiketilaa 6 850 kerrosalaneliömetriä sekä julkisia palveluita 15 500 kerrosalaneliömetriä. Asukasmäärän lisäys on noin 450 asukasta.

Valtuusto käsitteli myös valtuustoryhmien aloitteita

Valtuustossa käsiteltiin viisi valtuustoryhmien aloitetta. Feministisen puolueen valtuustoryhmän ryhmäaloite koski sosiaalisen jälleenrakentamisen ohjelman laatimista koronan jälkeiseen aikaan. Vasemmistoliiton valtuustoryhmän ryhmäaloite puolestaan koski eriarvoisuuden ja ilmastonmuutoksen torjunnan ottamista keskiöön koronakriisin jälkihoidossa.

Ruotsalaisen kansanpuolueen ryhmäaloitteen aiheena oli puhtaampi ja viihtyisämpi kaupunkiympäristö. Sinisen valtuustoryhmän ryhmäaloitteita oli käsittelyssä kaksi, joista toinen koski pienyrittäjyyden edistämistä ja toinen lasten ja nuorten turvallisuuden takaamista.

Valtuutettujen aloitteita oli esityslistalla yhteensä 15, joista suurin osa jäi pöydälle ja ne käsitellään valtuuston seuraavassa kokouksessa.

Kokouksen aluksi pormestari Jan Vapaavuori ja apulaispormestari Sanna Vesikansa antoivat valtuuston jäsenille katsauksen Helsingin koronavirustilanteesta.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä

Ilona Turtola
Viestintäasiantuntija
p. 040 192 90 03
ilona.turtola@hel.fi

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsingissä testattiin uusia innovaatioita Itämeren muoviroskan torjuntaan20.1.2021 14:39:21 EETTiedote

Neljä yritystä testasivat muoviroskaantumista ennaltaehkäiseviä toimia ja muoviroskan torjuntaa meressä. Clewat Oy kokeili uudenlaista roskienkeruualusta, jolla merestä voidaan tehokkaasti kerätä makro- ja mikromuovia. Innogreen testasi viherseinän kykyä suodattaa huleveden mukana kulkeutuvaa muovia. Biosatama Oy selvitti, kuinka paljon muoviroskaa kulkeutuu mereen risteilyalusten ruokajätteen mukana. Bloft Design Lab rakensi 3D-suurtulostimen, jolla merestä kerätystä muoviroskasta voidaan tulostaa SUP-lautoja. Kokeilut toteutettiin vuoden 2020 aikana Helsingin rannikko- ja merialueella.

Puhelimessa toimiva päivystystilanteiden opas helpottaa kotihoidon ja hoivakotien hoitajien työtä akuuttitilanteissa20.1.2021 12:13:04 EETTiedote

Helsinki haluaa olla maailman toimivin kaupunki. Toimivuus tarkoittaa ennen kaikkea arjen ja työn sujuvuutta niin kaupungin asukkaille kuin työntekijöillekin. Käytännön esimerkki työn sujuvoittamisesta ja laadun parantamisesta on uusi puhelinsovellus kotihoidon ja hoivakotien hoitajille. Aina Mukana -palvelun myötä päivystystilanteiden opas kulkee aina hoitajien mukana, ja akuuttitilanteissa ohjeet ovat nopeasti käytettävissä. Palvelun avulla hoitajat voivat tunnistaa hoidontarvetta nopeasti ja nykyistä paremmin. Näin toimii digitaalinen Helsinki.

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä keskusteli abiturienttien ylioppilaskirjoituksiin valmistautumisesta ja lasten ja nuorten harrastustoiminnasta15.1.2021 09:00:00 EETTiedote

Koronakoordinaatioryhmä linjasi 14.1.2021 kokouksessaan, että lasten ja nuorten harrastustoiminnan olemassa olevissa rajoituksissa ja suosituksissa pitäydytään toistaiseksi. Lisäksi Helsinki, Espoo ja Vantaa linjasivat, että abiturienteille avataan mahdollisuus valmistautua ylioppilaskirjoituksiin lähiopetuksessa. Pääkaupunkiseudulla abiturientit ovat olleet erityisen pitkään etäopetuksen varassa.

Suomen aktiivisimmaksi työpaikaksi kruunattu Helsinki nappasi toistamiseen voiton Urheilugaalassa14.1.2021 22:00:00 EETTiedote

Helsingin kaupunki palkittiin vuoden 2020 Suomen aktiivisimpana työpaikkana jokavuotisessa Urheilugaalassa. Uno-palkinto myönnettiin kaupungille ilman yleisöä järjestetyssä, suorana lähetetyssä gaalassa torstaina 14.1.2021. Kyseessä on toinen peräkkäinen Uno-palkinto Helsingille, sillä kaupunki voitti vuosi sitten Suomen liikkuvin kunta -tittelin. Gaalamenestykseen on johtanut kaupungin systemaattinen työ niin kaupunkilaisten kuin työntekijöiden aktiivisuuden lisäämiseksi.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme