Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuusto vahvisti Helsingin ensi vuoden veroprosentit

Jaa

Helsingin tulovero- ja kiinteistöveroprosentteihin ei tule ensi vuonna korotuksia. Kaupunginvaltuusto vahvisti kokouksessaan 11.11. vuoden 2021 tuloveroprosentiksi 18,0 % ja yleiseksi kiinteistöveroprosentiksi 0,93 %.

Vuoden 2021 talousarvioehdotus perustuu kunnallisveroprosenttiin 18,0 % ja tuotoksi vuonna 2021 arvioidaan 2,75 miljardia euroa. Yhden veroprosenttiyksikön tuotto on noin 153 miljoonaa euroa.

Kiinteistöveroprosenttien osalta kaupunginvaltuusto päätti seuraavasti:

  • Yleinen kiinteistöveroprosentti 0,93 %
  • Vakituisten asuinrakennusten veroprosentti 0,41 %
  • Muiden asuinrakennusten veroprosentti 0,93 %
  • Rakentamattoman rakennuspaikan veroprosentti 3,93 %
  • Voimalaitosten veroprosentti 3,10 %

Kaupunginvaltuusto päättää Helsingin ensi vuoden talousarviosta 9.12.

Helsingin asuntotuotantotavoite nostetaan 8 000 asuntoon vuodessa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Helsingin asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelman 2020. Valtuustokausittain laadittava AM-ohjelma luo suuntaviivat kaupungin harjoittamalle asuntopolitiikalle ja asettaa tavoitteet asuntotuotannon määrälle ja laadulle sekä asuntokannalle.

AM-ohjelman mukaan Helsingin asuntotuotantotavoite on vuoteen 2022 saakka 7 000 uutta asuntoa vuodessa, ja vuodesta 2023 alkaen vähintään 8 000 asuntoa vuodessa. Kaupungin oman asuntotuotannon tavoite on 1 500 asuntoa vuodessa ja vuodesta 2023 eteenpäin 25 % toteutuvasta asuntotuotannosta.

Asuinalueiden elinvoimaisuutta vahvistetaan uudella kaupunkiuudistuksen mallilla. Ohjelmakaudella kaupunkiuudistusalueet ovat Malminkartano-Kannelmäki, Malmi ja Mellunkylä, joille pyritään rakentamaan kolmannes lisää asuntoja vuoteen 2035 mennessä.

Keskeisimmät aluerakentamiskohteet tulevina vuosina ovat Kalasatama, Länsisatama, Kruunuvuorenranta, Pasila, Kuninkaantammi sekä Malmin lentokentän alue.

Asumisen ja siihen liittyvän maankäytön toteutusohjelma 2020 (pdf)

Lisäksi kaupunginvaltuusto hyväksyi Oulunkylän Lämpökuja 6:n asemakaavan muuttamisen sekä käsitteli valtuutettujen aloitteita.

Kaikki kaupunginvaltuuston kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedote-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginvaltuuston pöytäkirjat ovat luettavissa täältä.

Johanna Snellman
Viestintäasiantuntija
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme