Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuuston yleisölehteri pysyy suljettuna heinäkuun loppuun saakka

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus päätti 4.5. kokouksessaan kaupunginvaltuuston yleisölehterin sulkemisesta 31.7.2020 saakka. Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi esityksen osallistuvan budjetoinnin toimintaperiaatteista ja reunaehdoista kaudelle 2020–2021.

Koronaepidemiatilanteen vuoksi ja fyysisten kokoontumisten minimoimiseksi kaupunginvaltuuston istuntosalin yleisölehteri suljetaan 31.7.2020 saakka. Päätös perustuu kuntalakiin 1.5.2020 tulleeseen muutokseen, jonka mukaan kunnan toimielinten julkista kokousta voi seurata vain sähköisesti kunnanhallituksen päätöksessään osoittamalla tavalla heinäkuun loppuun saakka.

Helsingin kaupunginvaltuuston kokouksia voi seurata sähköisesti Helsinki-kanavalla osoitteessa helsinkikanava.fi. Helsinki-kanava on ollut jo ennen epidemiatilannetta pääasiallinen kanava kokousten seuraamiseen.

Osallistuvan budjetoinnin äänestys toteutetaan jatkossa kahdesti valtuustokaudessa

Kaupunginhallitus hyväksyi esityksen osallistuvan budjetoinnin toimintaperiaatteista ja reunaehdoista kaudelle 2020–2021 sekä merkitsi tiedoksi selvityksen osallistuvan budjetoinnin toimeenpanosta 20180–2019. Päätöksen mukaan osallistuvan budjetoinnin toteutusaika kasvaa kahteen vuoteen ja samalla myös käytössä oleva määräraha kaksinkertaistuu aiemmasta 4,4 miljoonasta eurosta 8,8 miljoonaan euroon.

Merkittävä uudistus toimintaperiaatteissa on linjaus, jonka mukaan lähtökohtaisesti samaan kohteeseen ja palveluun liittyvät ideat voidaan yhdistää ja valmistella saman ehdotuksen sisällä päällekkäisten ehdotusten välttämiseksi. Äänestystuloksen seuraaminen reaaliaikaisesti äänestyksen edetessä on edelleen mahdollista. Äänestyspäätöstä ei sen sijaan ole enää mahdollista muuttaa jälkikäteen.

Kaupunginhallitus hyväksyi osallistuvan budjetoinnin periaatteisiin ja reunaehtoihin Reetta Vanhasen (Vihr.) vastaehdotuksen mukaisen muutoksen, jonka mukaan yksittäisen äänestettävän ehdotuksen kustannukset saavat olla enintään 50% alueen kokonaisbudjetista.

Stadin ammatti- ja aikuisopisto mukaan kansainväliseen European Forum of Technical and Vocational Education and Training –verkostoon

European Forum of Technical and Vocational Education and Training -verkosto (EfVET) on eurooppalainen ammatillisen koulutuksen järjestäjien ja muiden sen kanssa tekemisissä olevien organisaatioiden yhteenliittymä.

Verkoston tavoitteena on tukea ja edistää ammatillisen koulutuksen kehittämistä Euroopassa. Se toimii ammatillisen koulutuksen ja jäsentensä edunvalvojana EU:ssa ja tukee verkostoitumista työelämän ja tutkimuslaitosten kanssa. Verkostoon liittyminen tukee Stadin ammatti- ja aikuisopiston pyrkimystä olla näkyvä ja vakuuttava kansainvälinen toimija.

Lisäksi kaupunginhallitus hyväksyi Stadin ammatti- ja aikuisopiston liittymisen Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry:n ja KNX Finland ry:n jäseneksi. Sähkö- ja teleurakoitsijaliitto STUL ry on yhteistyö- ja verkostoitumisfoorumi ammatillisille oppilaitoksille ja opettajille. KNX Finland ry on johtava kiinteistöautomaation kehittämisyhdistys.

Sekä STUL:n että KNX Finlandin jäsenyys on perusteltua ammatillisen koulutuksen muutoksessa. Opettajien vuorovaikutus työelämän merkittävien toimijoiden kanssa auttaa opetuksen kehittämisessä, kun opettajilla on suora kontakti alan tuoreisiin muutoksiin.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteet-sivulla. Päätöstiedote on luettavissa siihen saakka, kun pöytäkirja ilmestyy. Kaupunginhallituksen pöytäkirjat ovat luettavissa täällä.

Joanna Snellman
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
P. 040 843 09 15
johanna.snellman@hel.fi

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Pormestarin info koronavirustilanteesta 28. toukokuuta kello 17 – katso suora lähetys Helsinki-kanavalla28.5.2020 10:48:58 EESTTiedote

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori kertoo kaupunkilaisille ja kaupungin työntekijöille koronavirustilanteeseen liittyvistä päätöksistä ja ajankohtaisista asioista tänään 28. toukokuuta kello 17 alkaen. Lisäksi lähetyksessä julkistetaan Helsinki-päivän runsas ja monipuolinen ohjelma, joka on tänä vuonna koettavissa muun muassa Helsinki-kanavalla ja sosiaalisessa mediassa.

Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat: Valtion tulee kiirehtiä MAL-sopimusten aikaansaamista27.5.2020 14:00:00 EESTTiedote

Valtion ja suurimpien kaupunkiseutujen väliset maankäytön, asumisen ja liikenteen (MAL) sopimusneuvottelut ovat olleet käynnissä jo toista vuotta. Pääkaupunkiseudun kaupunginjohtajat ovat huolestuneita neuvottelujen viivästymisestä. Sopimusten ripeä aikaansaaminen on ratkaisevan tärkeää Helsingin seudun kehittämiselle, elinvoimaisuudelle ja kilpailukyvylle sekä lisäksi korona-kriisistä palautumiselle.

Mall of Triplassa kehitetään älykästä kaupunkia 5G:n ja esineiden internetin avulla26.5.2020 13:55:16 EESTTiedote

Helsingin kaupunki ja yrityskumppanit Mall of Tripla, Telia sekä YIT kokeilevat 5G- ja NB-IoT-verkkojen hyödyntämistä tiedon keräämisessä Mall of Triplassa kesäkuusta syyskuuhun. Kokeilussa kerätään sensoreilla dataa muun muassa kauppakeskuksen ja sen lähiympäristön ruuhkista ja ihmisvirroista, lämpötilasta, kosteudesta, ilmanlaadusta sekä polkupyörien määrästä ja liikesuunnista. Yritykset pystyvät hyödyntämään syntyviä oppeja ja kokemuksia sekä skaalaaman ratkaisuja ja hyviä käytäntöjä muuallekin.

Senaatintorista ryhdytään suunnittelemaan Helsingin kesän uutta palvelualuetta20.5.2020 17:11:24 EESTTiedote

Koronakriisi on hiljentänyt kaupungin. Poikkeuksellinen tilanne on koetellut suuresti etenkin palvelualan yrittäjiä ja tilanteesta toipuminen tulee olemaan suuri haaste. Helsinki edistää sitä, että kaupunkielämä elpyy ja kaupungin eri alueet ovat jatkossakin vetovoimaisia niin kaupallisesti kuin kulttuurisestikin. Palautumista tuetaan vastuullisesti ja turvallisuudesta tinkimättä.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme