Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunginvaltuustossa  aloitteita, kaavamuutoksia ja kyselytunti

Jaa

Kaupunginvaltuusto keskusteli valtuutettu Emma Karin aloitteesta, jossa hän esittää, että Helsinki käynnistäisi yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa omistajaohjaustoimet, joiden tavoitteena on Vantaan Energia Oy:n irrottautuminen Fennovoiman ydinvoimahankkeesta.

Ydinvoimahanke on Vantaan Energia Oy:n liiketoiminnan harjoittamiseen liittyvä asia ja kuuluu yhtiön hallituksen yleistoimivaltaan. Osakkeenomistajat voivat osakeyhtiölain mukaan tehdä hanketta koskevia päätöksiä vain yksimielisinä. Vantaan kaupunki on Vantaan Energia Oy:n enemmistöomistaja. 

Helsingin ja Vantaan kaupunkien tarkoituksena on tehdä yhteinen selvitys Fennovoiman ydinvoimahankkeesta irrottautumiseen liittyvistä oikeudellisista kysymyksistä ja taloudellisten vaikutusten laajuudesta. Odotettavissa on, että aloitteessa tavoitellulla irrottautumisella on olennaista taloudellista vaikutusta yhtiöön ja siten myös osakkaiden omistuksen arvoon. Selvitys on tarkoitus tehdä yhteistyössä Vantaan Energia Oy:n kanssa niin, että se valmistuu keväällä 2018. Tämä mahdollistaa asian käsittelyn vuoden 2018 varsinaisessa yhtiökokouksessa.

Myllypuron koulurakennuksen laajennukseen 14,1 miljoonaa euroa

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Myllypuron peruskoulun rakennuksen laajentamisen hankesuunnitelman. Koko perusparannushankkeen kustannukset ovat 14,1 miljoonaa euroa. Laajennus valmistuu vuoden 2020 loppuun mennessä ja koulun opetus siirretään rakennustöiden ajaksi väistötiloihin.

Valtuusto päätti Katajanokan Kanavakatu 14:n asemakaavan muuttamisesta, joten tontille on nyt mahdollista rakentaa uusi toimitilarakennus. Asemakaavamuutos mahdollistaa myös kaupunkiaukion rakentamisen Katajanokanlaiturin ja Mastokadun kulmaan.

Päätös Pohjois-Haagan Ida Aalbergin tie 1:n asemakaavan muuttamisesta mahdollistaa tontilla sijaitsevan rakennuksen purkamisen ja tontin täydentämisen uusilla asuinkerrostaloilla. Asemakaavan muutosalueella ja sen ympäristössä sijaitsee muinaismuistolain perusteella suojeltu 1. maailmansodan aikaisen Helsingin maalinnoituksen tukikohta, joka on merkitty tuhoutuneeksi. Asemakaavaehdotuksen kaavakartalla todetaan, että suojelukohteista on tehtävä arkeologinen tutkimus ja dokumentointi.

Vuoden ensimmäinen kyselytunti

Valtuuston kyselytunnilla käsiteltiin valtuutettu Björn Månssonin kysymys perjantain joukkoliikenteen työnseisauksesta ja valtuutettu Mari Rantasen kysymys leipäjonojen vähentämisestä ja auttavien järjestöjen toimintamahdollisuuksien turvaamisesta. Kysymyksiin vastasivat pormestari Jan Vapaavuori ja apulaispormestari Sanna Vesikansa. Vastaukset ja keskustelu ovat kuultavissa Helsinki-kanavan tallenteessa.

Kaupunginvaltuuston kokouksissa on kuluvan vuoden aikana yhteensä seitsemän kyselytuntia, joita varten valtuutetut voivat esittää ajankohtaisia ja kiinnostavia kysymyksiä pormestarille ja apulaispormestareille. Valtuuston puheenjohtajaa valitsee kullekin kyselytunnille käsiteltäväksi 2-3 kysymystä. Kyselytuntikeskustelun yhteydessä ei tehdä päätöksiä.

Kaupunginvaltuuston 31.1.2018 pidetyn kokouksen kaikki päätökset ovat luettavissa päätöstiedotteessa.

Valtuuston äänestyskartat ja muuta tietoa valtuuston kokouksesta julkaistaan Helsinki-kanavalla videotallenteen yhteydessä, www.helsinkikanava.fi

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Kaupunginkanslia, viestintä
0505933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinki ykkönen yhteisöllisyydessä älykaupunkien Cities in Motion -vertailussa – kokonaissijoitus nousi seitsemän sijaa18.5.2018 17:56Tiedote

Tänään julkaistu IESE Business Schoolin toteuttama kansainvälinen Cities in Motion Index (CIMI) sijoitti Helsingin 22. kokonaissijalle 165 kaupungin vertailussa. Helsinki säilytti edellisvuoden ensimmäisen sijansa yhteisöllisyyttä mittaavassa osiossa, jossa toisen ja kolmannen sijan saivat Bern ja Berliini. Helsinki paransi kokonaissijoitustaan seitsemän sijaa viime vuodesta ja yhdeksän sijaa vuodesta 2015, jota indeksissä käytettiin vertailuvuotena.

Helsinki Startup Day – maailman yhteisöllisimmän startup-ekosysteemin uusin tapahtuma18.5.2018 07:55Tiedote

Helsingin startup-kenttä on Startup Genomen selvityksen mukaan maailman yhteisöllisin. Tänä kesänä kasvuyritysyhteisö saa uuden tapahtuman, kaikille avoimen Helsinki Startup Dayn, joka järjestetään Helsingin kaupungintalolla 29. toukokuuta. Tapahtuman toteuttaa kaupungin yrityspalvelu NewCo Helsinki yhteistyössä Finnish Business Angel Networkin (FiBAN) kanssa. Muut kumppanit ovat xEdu, Start North ja Talsinki-projekti. Runsasohjelmaisen tapahtuman ilmoittautumisaika jatkuu 22. toukokuuta asti, ja osallistujia on tällä hetkellä jo yli 500.

Helsinki valittu vuoden 2018 pyöräilykunnaksi – sujuvan liikkumisen suunnannäyttäjä17.5.2018 13:03Tiedote

Helsinki on valittu tänään vuoden 2018 pyöräilykunnaksi. Tunnustuksen myönsi Pyöräilykuntien verkosto, jonka valintaperusteena oli pyöräliikenteen hyväksi Helsingissä tehty kunnianhimoinen ja tuloksekas työ. Verkoston mukaan Helsinki on osoittanut olevansa pääkaupungin arvolle sopiva pyöräilyn suunnannäyttäjä Suomessa. Palkinnon vastaanotti kaupunkiympäristön apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme