Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunki jatkaa neuvotteluita Jätkäsaaren Bunkkerista

Jaa

Jätkäsaaren Bunkkerin kehittämistä asunnoiksi, liikuntatiloiksi ja uimahalliksi valmistellaan uudelleen päätöksentekoon. Helsingin kaupunki on aloittanut Bunkkerista uudet neuvottelut SRV Rakennus Oy:n kanssa.

Neuvotteluiden aloittamisen yhtenä tavoitteena on ollut, ettei Bunkkerin rakentaminen ja Jätkäsaaren alueen julkisten tilojen valmistuminen viivästyisi tarpeettoman pitkään. Muiden tilojen lisäksi Bunkkeriin on tavoitteena rakentaa julkiseen käyttöön liikuntatiloja ja uimahalli.

Kaupunki käy Bunkkerista neuvotteluja ensisijaisesti SRV Rakennus Oy:n kanssa, joka on jo aiemmin toteutetun julkisen hankintamenettelyn voittaja. Tilat on tavoitteena toteuttaa alkuperäisen tilasuunnitelman mukaisesti.

Jos neuvottelut etenevät hyvin, kaupunkiympäristön toimialan tavoitteena on, että uusi toteutussopimus ja kiinteistökauppa valmistuvat kaupunginvaltuuston päätettäväksi helmikuussa 2018.

Bunkkeri-hanketta valmistellaan tavallisena kiinteistökauppana

Jätkäsaaren Bunkkerin kehittämiselle tuli aikalisä syksyllä, kun Helsingin hallinto-oikeus kumosi kaupunginvaltuuston vuonna 2016 tekemän päätöksen. Päätöksellä valtuusto oli oikeuttanut kaupungin tekemään SRV Rakennus Oy:n kanssa sopimuksen Bunkkerin toteutuksesta.

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Bunkkerin hankintaprosessi julkisena hankintakilpailuna oli ollut virheellinen. Oikeus katsoi, että vaikka liikuntatilat ovat Bunkkeri-hankkeessa merkittävässä osassa, hankkeessa on pääasiallisesti kyse kiinteistön ja rakennusoikeuden myymisestä. Bunkkerin kehittämisen valmistelu jatkuu nyt tavallisen kiinteistökaupan muodossa, kuten hallinto-oikeuden päätös edellytti.

Jos hanke etenee myötätuulessa, tämänhetkisen arvion mukaan Bunkkerin rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan syksyllä 2018. Liikuntatilat voivat siinä tapauksessa valmistua kesällä 2021 ja uimahalli vuotta myöhemmin. Jo aiemmin valmistuvalle Jätkäsaaren peruskoululle suunnitellaan väliaikainen liikuntatilaratkaisu Bunkkerin valmistumiseen asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Haapanen, tonttipäällikkö
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 3341486
sami.haapanen@hel.fi

Outi Säntti, Länsisataman aluerakentamisprojektin johtaja
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
puh. 040 596 9353
outi.santti@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 17.4.201817.4.2018 17:45Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-04-17_Kylk_11_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Pakilan koulu- ja päiväkotiuudistuksen vaikutukset kiinnostavat asukkaita16.4.2018 16:27Tiedote

Pakilanpuiston ympäristön koulut ja päiväkodit ovat tulleet korjausikään ja niitä kehitetään kokonaisuutena liikuntatilojen kanssa. Kaupunki sai verkkokyselyn 78:lta ja asukastapaamisen 35 osallistujalta kommentteja ja ideoita alkuvaiheessa olevan suunnittelun ja kaavoituksen tueksi. Niiden perusteella pakilalaiset arvostavat alueensa nykyistä ilmettä, vehreyttä, rauhaa ja toimivaa arkea.

Kahden sillan peruskorjaus alkaa Helsingissä13.4.2018 15:16Tiedote

Lahdenväylän ylittävään Koskelantien risteyssiltaan tehdään korjaustoimia sekä sillan yläpuoliseen osaan että alapuolen tukirakenteisiin. Aivan aluksi puhkaistaan sillan keskisaareke, jotta liikennejärjestelyille saadaan tilaa. Koskelantien sillan kuluneet pintarakenteet eristyskerroksineen poistetaan ja vaihdetaan uusiin. Sama työ tehdään reunapalkeille ja päätyjen tukirakenteille. Sillan alapuoliset tukipilarit saavat myös uutta betonipintaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme