Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunki jatkaa neuvotteluita Jätkäsaaren Bunkkerista

Jaa

Jätkäsaaren Bunkkerin kehittämistä asunnoiksi, liikuntatiloiksi ja uimahalliksi valmistellaan uudelleen päätöksentekoon. Helsingin kaupunki on aloittanut Bunkkerista uudet neuvottelut SRV Rakennus Oy:n kanssa.

Neuvotteluiden aloittamisen yhtenä tavoitteena on ollut, ettei Bunkkerin rakentaminen ja Jätkäsaaren alueen julkisten tilojen valmistuminen viivästyisi tarpeettoman pitkään. Muiden tilojen lisäksi Bunkkeriin on tavoitteena rakentaa julkiseen käyttöön liikuntatiloja ja uimahalli.

Kaupunki käy Bunkkerista neuvotteluja ensisijaisesti SRV Rakennus Oy:n kanssa, joka on jo aiemmin toteutetun julkisen hankintamenettelyn voittaja. Tilat on tavoitteena toteuttaa alkuperäisen tilasuunnitelman mukaisesti.

Jos neuvottelut etenevät hyvin, kaupunkiympäristön toimialan tavoitteena on, että uusi toteutussopimus ja kiinteistökauppa valmistuvat kaupunginvaltuuston päätettäväksi helmikuussa 2018.

Bunkkeri-hanketta valmistellaan tavallisena kiinteistökauppana

Jätkäsaaren Bunkkerin kehittämiselle tuli aikalisä syksyllä, kun Helsingin hallinto-oikeus kumosi kaupunginvaltuuston vuonna 2016 tekemän päätöksen. Päätöksellä valtuusto oli oikeuttanut kaupungin tekemään SRV Rakennus Oy:n kanssa sopimuksen Bunkkerin toteutuksesta.

Hallinto-oikeuden päätöksen mukaan Bunkkerin hankintaprosessi julkisena hankintakilpailuna oli ollut virheellinen. Oikeus katsoi, että vaikka liikuntatilat ovat Bunkkeri-hankkeessa merkittävässä osassa, hankkeessa on pääasiallisesti kyse kiinteistön ja rakennusoikeuden myymisestä. Bunkkerin kehittämisen valmistelu jatkuu nyt tavallisen kiinteistökaupan muodossa, kuten hallinto-oikeuden päätös edellytti.

Jos hanke etenee myötätuulessa, tämänhetkisen arvion mukaan Bunkkerin rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan syksyllä 2018. Liikuntatilat voivat siinä tapauksessa valmistua kesällä 2021 ja uimahalli vuotta myöhemmin. Jo aiemmin valmistuvalle Jätkäsaaren peruskoululle suunnitellaan väliaikainen liikuntatilaratkaisu Bunkkerin valmistumiseen asti.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Sami Haapanen, tonttipäällikkö
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
puh. 040 3341486
sami.haapanen@hel.fi

Outi Säntti, Länsisataman aluerakentamisprojektin johtaja
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
puh. 040 596 9353
outi.santti@hel.fi

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Asukas- ja yrityspysäköinti käyttöön 1.11.2018 Munkkivuoressa, Niemenmäessä, Kivihaassa ja koko Etelä-Haagassa15.10.2018 19:27Tiedote

Helsingin kantakaupungissa käytössä oleva asukas- ja yrityspysäköinti laajenee marraskuussa Munkkivuoreen, Niemenmäkeen, Kivihakaan ja koko Etelä-Haagaan. Muutos tarkoittaa, että pysäköintiin kadunvarsipaikoilla tarvitaan arkisin kello 8–20 marraskuun alusta alkaen asukas- tai yrityspysäköintitunnus. Ilman pysäköintitunnusta katujen varsilla voi pysäköidä pysäköintikiekkoa käyttäen enintään neljä tuntia arkisin kello 8–20. Pysäköintiä ei ole rajoitettu ilta- ja yöaikaan kello 20–8 eikä viikonloppuisin. Liikkeiden edustoilla säilyy asiointipaikkoja, joilla voi pysäköidä lyhytaikaisesti ilman tunnusta.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 12.10.201812.10.2018 16:23Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-10-12_Ylja_14_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 26.10.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme