Espoon kaupunki - Esbo stad

Kaupunki kutsuu asukkaat mukaan Etelä-Espoon ja Tapiolan luonnonhoidon suunnitteluun

Jaa

Espoon kaupunki laatii parhaillaan suunnitelmia Etelä-Espoon ja Tapiolan metsien ja niittyjen hoitoon. Asukkaat kutsutaan tutustumaan suunnitelmaluonnoksiin sekä tapaamaan suunnittelijoita alueella järjestettäviin asukasiltoihin ja metsäkävelyille.

Tekeillä olevassa luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmassa määritellään Etelä-Espoon ja Tapiolan luonnonmukaisten metsien ja niittyjen hoidon toimenpideohjeet seuraaville kymmenelle vuodelle, minkä lisäksi suunnitelma sisältää muun muassa tietoja suunnittelualueen historiasta ja nykytilasta. Suunnittelualue on laajuudeltaan noin 500 ha.

Suunnittelualueella on vanhoja tai vanhentuvia suunnitelmia, jotka tullaan nyt päivittämään laajempana kokonaisuutena nimellä Etelä-Espoo. Tapiolan suunnitelma pidetään omana kokonaisuutena. Maastotyöt suunnittelualueelle tehtiin keväällä ja kesällä 2018.

Suunnittelua tehdään vuorovaikutteisesti yhdessä asukkaiden kanssa. Suunnitelmaa varten tehtiin syksyllä 2016 kaksi taustaselvitystä. Virkistysalueilla liikkujien kokemuksia, näkemyksiä ja toiveita metsien ja niittyjen hoidosta kerättiin maastohaastatteluilla. Sidosryhmille järjestettiin myös haastattelutilaisuus, jossa kerättiin heidän kokemuksiaan kaupunkien metsien ja niittyjen hoidosta ja asukkaiden osallistumisesta.

Suunnitelmaluonnokset esitellään nyt asukkaille kahdessa asukasillassa ja metsäkävelytilaisuudessa.

ti 4.9. asukkaiden metsäkävely Etelä-Espoon osalta, Laajalahti, Kuuterseläntie 2, klo 17.30–19

ke 5.9. asukkaiden metsäkävely Tapiolan osalta, Otsolahden venesatama, klo 17.30–19

ti 18.9. asukasilta Etelä-Espoo, Westendinpuiston koulun ruokala, klo 17.30–19.30

ti 25.9. asukasilta Tapiola, Tapiolan Kulttuurikeskus, päälämpiö, klo 17.30.–19.30

Voit ilmoittautua mukaan valitsemillesi metsäkävelyille 31.8. mennessä. Mukaan pääsee myös ilman ennakkoilmoittautumista.

Ilmoittaudu tästä: https://link.webropolsurveys.com/S/079F3B5FC9C6F830

Suunnitelmaluonnoksiin voi tutustua myös kaupungin verkkosivuilla 17.9. alkaen osoitteessa www.espoo.fi/puistosuunnitelmat > Etelä-Espoon ja Tapiolan luonnon- ja maisemanhoitosuunnitelmat.

Palautetta suunnitelmaluonnoksista kerätään 17.9.–14.10.2018. Palautteet pyydetään lähettämään osoitteeseen: kirjaamo@espoo.fi tai PL 1, 02070 Espoon kaupunki

Yhteyshenkilöt

metsänhoitaja Tiina Peippo, tiina.t.peippo@espoo.fi, puh. 046 877 1841

Kuvat

Tietoja julkaisijasta

Espoon kaupunki - Esbo stad
Espoon kaupunki - Esbo stad
PL 1 / PB 1
02070 ESPOON KAUPUNKI / ESBO STAD

+358 9 816 21http://www.espoo.fi

Verkostomainen viiden kaupunkikeskuksen Espoo on vastuullinen ja inhimillinen edelläkävijäkaupunki, jossa kaikkien on hyvä asua, oppia, tehdä työtä ja yrittää ja jossa espoolainen voi aidosti vaikuttaa.

Facebook

Twitter

 

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Espoon kaupunki - Esbo stad

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme