Kokkolan kaupunki

Kaupunki muistuttaa koteja sähkökatkoihin varautumisesta - tiedote jaetaan kokkolalaistalouksiin loppiaisviikonvaihteen aikana

Jaa

Kokkolan kaupunki ja Keski-Pohjanmaan pelastuslaitos ovat koonneet kotitalouksille tiedotteen sähkökatkoihin varautumisesta. Tiedote jaetaan koteihin loppiaisviikonvaihteen aikana Kanta-Kokkolassa, Kälviällä, Lohtajalla ja Ullavassa.

Tiedote julkaistaan kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. ”Arkemme on monessa kohtaa riippuvainen sähköstä, ja siksi sähkökatkoihin on hyvä varautua etukäteen”, toteaa kaupungin markkinointi- ja viestintäpäällikkö Päivi Korpisalo. ”Aiheesta on hyvin saatavilla tietoa sekä mediasta että eri toimijoiden verkkosivuilta. Tämän viranomaistiedotteen avulla pyritään tavoittamaan myös ne kuntalaiset, jotka eivät ole aktiivisia verkossa. Samalla tiedote toimii säilytettävänä muistilistana ja varautumisen tukena meille kaikille.”

Vs. pelastuspäällikkö Antti Kätevä kannustaa kotien omaan varautumiseen hyvissä ajoin. ”Kannattaa muistaa, että sähkökatko itsessään ei ole hätätilanne. Erilaisiin häiriötilanteisiin varautumisen pitäisi olla osa normaalia elämää. Vinkkejä varautumiseen ja ohjeen esimerkiksi 72 h kotivaraan löydät esimerkiksi verkkosivulta 72tuntia.fi. ”

Verkkosivulle kokkola.fi/turvallisuus on koottu myös yhteystietoja, ajankohtaistiedotteita sekä linkkejä eri sivustoille, ja ohjeisiin.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Kuvat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Kokkola. Meillä on laajempi horisontti

Kokkolan kaupunki on Keski-Pohjanmaan kaksikielinen maakuntakeskus, jossa asukkaita on noin 48.000. Kokkolan elinkeinoelämän veturi on kansainvälisestikin merkittävä kemianteollisuuden keskittymä, jota täydentävät Suomen suurin raideliikenne- ja panamaxsatama sekä monipuolinen yritystoimijoiden verkosto. Myös monipuoliset tapahtumat, matkailu ja loma-asuminen tuovat kaupunkiin kävijöitä.

Kuningas Kustaa II Aadolf perusti Kokkolan kaupungin 400 vuotta sitten Pohjanlahden rannalle. Meri on tuonut mukanaan vahvat kaupan ja logistiikan perinteet merenkulusta ja laivanrakennuksesta teollisuuteen ja sivistykseen. Sijainti meren ja lentoyhteyksien äärellä, pääradan ja E8-tien varrella varmistaa niin ihmisten, tavaroiden kuin ideoidenkin liikkuvuuden.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Kokkolan kaupunki

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme