Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunki myy tontin Kohtuuhintainen kerrostalo -kehittämishankkeeseen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Laajasalon Yliskylässä sijaitsevan tontin myymisen Kojamo Oy:lle. Tontti oli varattu Kohtuuhintainen kerrostalo -kilpailun voittavalle ehdotukselle luovutettavaksi. Koska tontille tulee varausehtojen mukaan rakentaa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja, se tuli kaupunginhallituksen hyväksymien maanluovutuksen periaatteiden mukaan myydä.

Helsingin kaupunki käynnisti keväällä 2016 ensimmäistä kertaa Kohtuuhintainen kerrostalo -kilpailun, jonka tavoitteena oli löytää uusia ratkaisuja kohtuuhintaiseen asuntorakentamiseen. Kilpailu järjestettiin ilmoittautumis- ja neuvontamenettelyin osana kaupungin Kehittyvä kerrostalo -hanketta ja sen tuloksena kiinteistölautakunta valitsi toteuttajat Mellunkylän Kivikossa ja Laajasalon Yliskylässä sijaitseville tonteille. Näihin saatiin yhteensä seitsemän hakemusta.

Laajasalon Yliskylässä (Gunillantie) toteuttajiksi valittiin Kojamo Oyj (entinen VVO-yhtymä Oyj) ja SSR Uusimaa Oy.

Laajasalon Gunillantien varrella sijaitseva asuinkerrostalotontti on suuruudeltaan 6 400 m² ja sen arvioitu käypä luovutushinta noin neljä miljoonaa euroa.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen 9.10.2017 päätökset ovat luettavissa täällä.

Kaupunginhallituksen seuraava kokous perjantaina 13.10.

Kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran poikkeuksellisesti tulevana perjantaina 13.10. klo 8.00. Kokouksen esityslista on julkaistu tänään maanantaina 9.10. Kaupunginhallituksen kokous maanantaina 16.10.2017 on peruutettu.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia, viestintä 
Puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Korjaus tiedotteeseen Valtuusto hyväksyi Jätkäsaaren liikuntapuiston hankesuunnitelman11.10.2017 21:35Tiedote

Jätkäsaareen aletaan rakentaa uutta liikuntapuistoa. Helsingin kaupunginvaltuuston tänään hyväksymän hankesuunnitelman mukaan liikuntapuisto parantaa Jätkäsaaren alueen asukkaiden liikunta- ja virkistysaluetarjontaa ja toimii myös lähiympäristön koulujen liikuntapaikkana. Puiston pohjoisosia voidaan hyödyntää jopa koulujen välituntikäytössä. (Korjattu kohta tiedotteen 2. kappaleessa)

Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi10.10.2017 11:32Tiedote

Pormestari Jan Vapaavuori Helsingin vuoden 2018 talousarvioehdotuksesta: Vahva panostus investointeihin sekä kasvatuksen ja koulutuksen määrärahoihin – Veroprosenttiin kevennystä asumiskustannusten nousun vastapainoksi Talouden kasvu yhdistettynä kaupungin vastuullisen taloudenpidon perinteeseen mahdollistavat uusia panostuksia niin investointeihin kuin käyttötalouspuolelle. Erityisesti lisäykset näkyvät kasvatuksen ja koulutuksen toimialalla kaupunkistrategiassa linjatun mukaisesti. Helsingin talouden hyvä kokonaistilanne mahdollistaa kohoavien asumiskustannusten kompensoimisen maltillisella, puolen prosenttiyksikön tuloveron kevennyksellä. Jatkossa Helsinki soveltaisi 18 % kunnallisverokantaa.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme