Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunki myy tontin Kohtuuhintainen kerrostalo -kehittämishankkeeseen

Jaa

Helsingin kaupunginhallitus hyväksyi Laajasalon Yliskylässä sijaitsevan tontin myymisen Kojamo Oy:lle. Tontti oli varattu Kohtuuhintainen kerrostalo -kilpailun voittavalle ehdotukselle luovutettavaksi. Koska tontille tulee varausehtojen mukaan rakentaa vapaarahoitteisia vuokra-asuntoja, se tuli kaupunginhallituksen hyväksymien maanluovutuksen periaatteiden mukaan myydä.

Helsingin kaupunki käynnisti keväällä 2016 ensimmäistä kertaa Kohtuuhintainen kerrostalo -kilpailun, jonka tavoitteena oli löytää uusia ratkaisuja kohtuuhintaiseen asuntorakentamiseen. Kilpailu järjestettiin ilmoittautumis- ja neuvontamenettelyin osana kaupungin Kehittyvä kerrostalo -hanketta ja sen tuloksena kiinteistölautakunta valitsi toteuttajat Mellunkylän Kivikossa ja Laajasalon Yliskylässä sijaitseville tonteille. Näihin saatiin yhteensä seitsemän hakemusta.

Laajasalon Yliskylässä (Gunillantie) toteuttajiksi valittiin Kojamo Oyj (entinen VVO-yhtymä Oyj) ja SSR Uusimaa Oy.

Laajasalon Gunillantien varrella sijaitseva asuinkerrostalotontti on suuruudeltaan 6 400 m² ja sen arvioitu käypä luovutushinta noin neljä miljoonaa euroa.

Kaikki kaupunginhallituksen kokouksen 9.10.2017 päätökset ovat luettavissa täällä.

Kaupunginhallituksen seuraava kokous perjantaina 13.10.

Kaupunginhallitus kokoontuu seuraavan kerran poikkeuksellisesti tulevana perjantaina 13.10. klo 8.00. Kokouksen esityslista on julkaistu tänään maanantaina 9.10. Kaupunginhallituksen kokous maanantaina 16.10.2017 on peruutettu.

Paula Katajamäki
Tiedottaja
Helsingin kaupunginkanslia, viestintä 
Puh. 050 5933426
paula.katajamaki@hel.fi

Avainsanat

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme