Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunki valvoo tehostetusti talvikunnossapitoa

Jaa

Kaupunkiympäristön alueidenkäyttö ja -valvontayksikkö valvoo tehostetusti katujen talvikunnossapitovelvoitteen noudattamista keskiviikkona 7. maaliskuuta 2018.

Luminen jalkakäytävä Helsingin keskustassa, kuva: rakennusvirasto
Luminen jalkakäytävä Helsingin keskustassa, kuva: rakennusvirasto

Helsingin kaupungin lisäksi katujen kunnossapidosta vastaavat kiinteistöt. Työnjako ei ole aina kaikkien osapuolien tiedossa, jolloin työt saattavat jäädä hoitamatta tai ajaudutaan riitatilanteeseen.

Katujen kunnossa- ja puhtaanapitovelvollisuus jakautuu kiinteistön (tontin omistaja) ja kunnan välille. Keskustassa jalkakäytävien auraus ja hiekoitus kuuluvat jalkakäytävän kohdalla olevalle kiinteistölle. Kiinteistö vastaa siitä, että jalkakäytävälle tai sen viereen kertyneet lumivallit kuljetetaan lumen vastaanottopaikalle ja varmistaa, ettei jalkakäytävän viereinen katuoja tai sadevesikouru tukkeudu.

Kaupunkiympäristön alueidenkäyttö ja -valvontayksikkö valvoo tehostetusti katujen talvikunnossapitovelvoitteen noudattamista keskiviikkona 7. maaliskuuta 2018. Kaikki alueidenkäytön tarkastajat osallistuvat kyseisenä päivänä tehovalvontaan, joten useita ryhmiä kiertää kantakaupungin alueella.

– Mikäli laissa säädetty kunnan tai tontinomistajan velvollisuus on laiminlyöty, kehottaa kenttävalvontaa suorittava viranhaltija asianomaista täyttämään velvollisuutensa. Tarvittaessa asia voidaan viedä kaupungin toimielimen päätettäväksi (uhkasakko/teettämisuhka) tai ilmoittaa poliisille, sanoo alueidenkäyttö- ja valvontayksikön tiimipäällikkö Petri Ojala.

Media on tervetullut mukaan valvontakierroksille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petri Ojala
Alueidenkäyttö- ja valvontayksikön tiimipäällikkö
puh. 09 310 383 83
Kaupunkiympäristön toimiala
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Luminen jalkakäytävä Helsingin keskustassa, kuva: rakennusvirasto
Luminen jalkakäytävä Helsingin keskustassa, kuva: rakennusvirasto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme tältä julkaisijalta, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöstiedote 13.3.201813.3.2018 16:54Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päivän kokouksen päätöstiedote on julkaistu sivuillamme osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunta/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-03-13_Kylk_7_Pt/index.html Lisää tietoa kaupunkiympäristölautakunnan toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/kaupunkiymparistolautakunta/kaupunkiymparistolautakunta

Töölönlahdella saa suppailla myös ensi kesänä12.3.2018 15:24Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristön toimiala on tänään 12.maaliskuuta keskustellut Hakuna Matata Sup Rentalin kanssa. Toiminnan jatkamiselle ensi kesänä Töölönlahdella, tapahtumapuiston pohjoiskärjessä, Karamzinin rannassa, ei ole Helsingin kaupunkiympäristön toimialan puolelta estettä. Alueen vuokrauksen ehdoksi tulee kuitenkin yrityksen väistämisvelvollisuus silloin kun alueella järjestetään tapahtumia, joiden toteuttamisessa suppauksesta arvioidaan aiheutuvan logistisia ongelmia. Hakuna Matatan puolelta on todettu, että he vetävät oikaisuvaatimuksensa takaisin, kun myönteinen päätös on tehty.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme