Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Kaupunki valvoo tehostetusti talvikunnossapitoa

Jaa

Kaupunkiympäristön alueidenkäyttö ja -valvontayksikkö valvoo tehostetusti katujen talvikunnossapitovelvoitteen noudattamista keskiviikkona 7. maaliskuuta 2018.

Luminen jalkakäytävä Helsingin keskustassa, kuva: rakennusvirasto
Luminen jalkakäytävä Helsingin keskustassa, kuva: rakennusvirasto

Helsingin kaupungin lisäksi katujen kunnossapidosta vastaavat kiinteistöt. Työnjako ei ole aina kaikkien osapuolien tiedossa, jolloin työt saattavat jäädä hoitamatta tai ajaudutaan riitatilanteeseen.

Katujen kunnossa- ja puhtaanapitovelvollisuus jakautuu kiinteistön (tontin omistaja) ja kunnan välille. Keskustassa jalkakäytävien auraus ja hiekoitus kuuluvat jalkakäytävän kohdalla olevalle kiinteistölle. Kiinteistö vastaa siitä, että jalkakäytävälle tai sen viereen kertyneet lumivallit kuljetetaan lumen vastaanottopaikalle ja varmistaa, ettei jalkakäytävän viereinen katuoja tai sadevesikouru tukkeudu.

Kaupunkiympäristön alueidenkäyttö ja -valvontayksikkö valvoo tehostetusti katujen talvikunnossapitovelvoitteen noudattamista keskiviikkona 7. maaliskuuta 2018. Kaikki alueidenkäytön tarkastajat osallistuvat kyseisenä päivänä tehovalvontaan, joten useita ryhmiä kiertää kantakaupungin alueella.

– Mikäli laissa säädetty kunnan tai tontinomistajan velvollisuus on laiminlyöty, kehottaa kenttävalvontaa suorittava viranhaltija asianomaista täyttämään velvollisuutensa. Tarvittaessa asia voidaan viedä kaupungin toimielimen päätettäväksi (uhkasakko/teettämisuhka) tai ilmoittaa poliisille, sanoo alueidenkäyttö- ja valvontayksikön tiimipäällikkö Petri Ojala.

Media on tervetullut mukaan valvontakierroksille.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Petri Ojala
Alueidenkäyttö- ja valvontayksikön tiimipäällikkö
puh. 09 310 383 83
Kaupunkiympäristön toimiala
etunimi.sukunimi@hel.fi

Kuvat

Luminen jalkakäytävä Helsingin keskustassa, kuva: rakennusvirasto
Luminen jalkakäytävä Helsingin keskustassa, kuva: rakennusvirasto
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala
Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

PL 2244, 00099 Helsingin kaupunki

09 310 1691http://www.hel.fi/kaupunkiymparisto

Kaupunkiympäristön toimiala huolehtii Helsingin kaupunkiympäristön suunnitteluun, rakentamiseen, ylläpitoon ja valvontaan liittyvistä palveluista. Toimiala aloitti 1.6.2017, jolloin Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto, rakennusvirasto, rakennusvalvontavirasto, kiinteistövirasto, ympäristökeskus, asuntotuotantotoimisto ja Helsingin tukkutori yhdistivät toimintansa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista jo ennen kuin ne uutisoidaan? Kun tilaat tiedotteemme, saat ne sähköpostiisi yhtä aikaa suomalaisen median kanssa. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunkiympäristön toimiala

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston päätökset 15.6.201815.6.2018 17:03Tiedote

Kokouksen päätöstiedote on luettavissa osoitteessa: https://www.hel.fi/static/public/hela/Kaupunkiymparistolautakunnan_ymparisto-_ja_lupajao/Suomi/Paatostiedote/2018/Kymp_2018-06-15_Ylja_9_Pt/index.html Jaosto kokoontuu seuraavan kerran 17.8.2018 Lisää tietoa ympäristö- ja lupajaoston toiminnasta: https://www.hel.fi/kaupunkiymparisto/fi/paatoksenteko/Ymparisto-ja-lupajaosto/

Helsingin ympäristönsuojelumääräykset päivitettiin15.6.2018 15:40Tiedote

Kaupungin ympäristönsuojelumääräykset täydentävät ympäristönsuojelulakia ja sen nojalla annettuja asetuksia. Niillä ohjataan esimerkiksi jätteiden hyötykäyttöä maarakentamisessa ja kemikaalien varastointia yrityksissä, kun toiminta ei edellytä ympäristönsuojelulain mukaista lupaa tai ilmoitusta. Päivitys hyväksyttiin Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaostossa tänään.

Salmonellaepidemiaa selvitetään Helsingissä Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa ja Auroran sairaalassa15.6.2018 14:12Tiedote

Helsingin kaupungin ympäristöpalvelut ja epidemiologinen toiminta selvittävät salmonellaepidemiaa ja sen yhteyttä ruokailuun Kivelän monipuolisessa palvelukeskuksessa ja Auroran sairaalassa. Oireet ovat alkaneet 27.5–10.6. välisenä aikana. Tällä hetkellä sairastuneita on tiedossa kymmenen. Kahdeksalta sairastuneelta on löytynyt ulostenäytteistä Salmonella Newport -bakteeri. Sairastuneiden oireina on ollut oksentelu ja ripuli.

Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston päätöstiedote 14.6.201814.6.2018 17:25Tiedote

Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan rakennusten ja yleisten alueiden jaosto kokoontui 14.6.2018 klo 16. Kokouksen päätöstiedote on julkaistu osoitteessa: https://www.hel.fi/helsinki/fi/kaupunki-ja-hallinto/paatoksenteko/lautakunnat-ja-johtokunnat/kaupunkiymparistolautakunta-rakennusten-ja-yleisten-alueiden-jaosto-paatostiedotteet&year=2018 Rakennusten ja yleisten alueiden jaoston seuraava kokous on torstaina 28.6.2018 klo 16.

Helsingin luonnon monimuotoisuuden turvaamisen toimintaohjelma on toteutunut hyvin14.6.2018 10:16Tiedote

Kymmenen vuotta sitten Helsingin kaupunginhallituksen asettamat tavoitteet luonnon monimuotoisuuden turvaamiseksi ovat toteutuneet hyvin. Ne on otettu huomioon monissa kaupungin suunnitelmissa ja erilaisissa ohjeistuksissa. Käytännön toteutus on monissa tapauksissa jatkuvaa. Kymmenvuotiskauden aikana viheralueiden pinta-ala kasvanut noin 20 prosenttia. Syynä on Östersundomin liittäminen Helsinkiin.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki STT Infossa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme