Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunkien välistä yhteistyötä syvennetään Pekingin pormestarin Chen Jiningin Helsingin vierailun yhteydessä

Jaa

Pekingin pormestari Chen Jining vierailee tällä viikolla Helsingissä. Vierailu syventää Helsingin yhteistyötä yhden maailman tärkeimmän kaupungin kanssa. Pormestarit Jan Vapaavuori ja Chen Jining allekirjoittavat tapaamisensa yhteydessä kaupunkien välisen nelivuotisen yhteistyösopimuksen, jonka teemat ulottuvat kaupunkisuunnittelusta ympäristönsuojeluun ja innovaatioyhteistyöhön.

Pormestari Chen johtaa väkiluvultaan maailman suurinta pääkaupunkia. Yhteistyö 21 miljoonan asukkaan Pekingin kanssa on Helsingin kansainvälisen strategian keskeisiä teemoja. Tiivis kaupunkisuhde avaa mahdollisuuksia paitsi kaupungin oman toiminnan kehittämiselle, myös suomalaisen osaamisen viennille Kiinaan.

”Kansainvälisen yhteistyön merkitys kaupunkitasolla kasvaa koko ajan. Olemme määrätietoisesti rakentaneet suhdettamme Pekingin kanssa. Yhteistyö esimerkiksi matkailussa, koulutuksessa ja kulttuurivaihdossa on ollut viime vuosina tiivistä. Nyt haluamme vahvistaa entisestään kumppanuuttamme yhden maailman johtavan kaupungin kanssa. Yhdessä voimme löytää ratkaisuja kaupunkeja koskeviin globaaleihin haasteisiin, kuten ilmanlaadun parempaan mittaamiseen tai digitalisaation hyödyntämiseen kaupunkikehityksessä”, toteaa pormestari Vapaavuori.

Kiinalaismatkailijoiden määrä Helsingissä on kaksinkertaistunut lyhyessä ajassa. Helsinki haluaa hyödyntää kasvavan kiinnostuksen ja olla edelläkävijä kiinalaismatkailijoille suunnattujen palvelujen kehittämisessä. Perustaa Helsingin ja Kiinan läheiselle suhteelle on rakentanut Finnairin vahva Aasian-strategia, jonka ansiosta Helsingistä lennetään Kiinaan tällä hetkellä noin 50 suoraa lentoa viikossa.

Yhteistyön yksi näkyvimmistä elementeistä on kiinalaisen uudenvuoden juhla, jota on vietetty Helsingin keskustassa vuodesta 2007 lähtien. Viime vuonna tapahtumaa laajennettiin elinkeinopainotteisella oheisohjelmalla.

Pormestari Chen tutustuu Helsingin yliopiston tietotekniikan, keinoälyn, ilmanlaadun ja 5G-teknologian huippututkimukseen. Helsinkiläisessä peruskoulussa Pekingin delegaatiolle esitellään uusia oppimisympäristöjä ja digitaalisia oppimistyökaluja. Ohjelma sisältää lisäksi vierailut Helen Oy:n maanalaiseen lämpöpumppulaitokseen, helsinkiläisiin kulttuurikohteisiin sekä paikallisiin yrityksiin.

Vierailu huipentuu pormestari Vapaavuoren isännöimään illalliseen, johon osallistuu kaupunkien ylimmän johdon lisäksi suomalaisen elinkeino- ja kulttuurielämän vaikuttajia.

Lisätietoja:

Yhteysjohtaja Sanna-Mari Jäntti

0400 536 581

***

Tiedotteen lähetti

Casper Almqvist
Viestintäasiantuntija
Helsingin kaupunginkanslia
0401879829

Avainsanat

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Kaupunginkanslia on Helsingin kaupungin keskushallintovirasto. Päämäärämme on kaupunki, joka tarjoaa parastaan kaupunkilaisille ja menestyy kiihtyvässä kilpailussa. Uudistamme kaupunkia strategian mukaisesti yhdessä toimialojen kanssa.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kansainvälinen, elävä ja kiehtova – Helsinki linjasi suuntaviivat tapahtumakaupungin kehittämiselle13.11.2019 14:45:00 EETTiedote

Millaista tapahtumakaupunkia Helsingistä kehitetään ja mitä tapahtumilla tavoitellaan? Miten tapahtumajärjestäjiä tuetaan? Helsinki haluaa olla toimiva alusta ja mahdollistaja monipuoliselle ja uutta luovalle kaupunkikulttuurille. Tänään julkistettu Helsingin tapahtumien tiekartta ja siihen liittyvä konkreettinen toimenpidesuunnitelma kiteyttää tapahtumallisuuden roolin, tavoitteet ja kehittämisen tasolle, joka tukee kaupunkistrategian onnistumista.

Helsingin kaupunginhallitus esittää Vantaan ratikasta annetun lausunnon hyväksymistä11.11.2019 18:03:53 EETTiedote

Kaupunginhallitus päätti esittää valtuustolle Vantaan ratikasta annetun lausunnon hyväksymistä sekä Kalasataman Nihtin asemakaavan muutoksen hyväksymistä. Kaupunginhallitus päätti myös antaa lausuntonsa sosiaali- ja terveysministeriölle ikääntyneen väestön toimintakyvyn tukemisesta sekä iäkkäiden sosiaali- ja terveyspalveluista annetun lain muuttamista koskevasta hallituksen esitysluonnoksesta.

Kutsu medialle: Kehittyvä kerrostalo -seminaari 14.11.20198.11.2019 14:56:59 EETKutsu

Kehittyvä kerrostalo -seminaari Aika: 14.11.2019 kello 8.45–12 Paikka: Helsingin kaupungintalo, Pohjoisesplanadi 11–13 Kasvavan Helsingin kestävä rakentaminen perustuu tiiviiseen kaupunkirakenteeseen ja hyviin joukkoliikenneyhteyksiin – Helsingin asunnoista 86 prosenttia on kerrostaloissa. Helsingin kaupungin Kehittyvä kerrostalo -ohjelman tavoitteena on yhteistyöllä lisätä kerrostaloasumisen laatua, houkuttelevuutta ja yksilöllisiä ratkaisuja. Media on tervetullut Kehittyvä kerrostalo -seminaariin Helsingin kaupungintalolle (Pohjoisesplanadi 11–13) torstaina 14. marraskuuta 2019 kello 8.45–12. Seminaarissa kuullaan kokemuksia toteutuneista kerrostaloasumisen kehittämishankkeista sekä uusista hankeideoista. Teemoja ovat muun muassa puurakentaminen, muuntojoustavuus, energiatehokkuus ja terveellisyys. Seminaarin ohjelma liitteenä. Ilmoittautuminen: Anne Hämäläinen, Helsingin kaupunginkanslia, viestintä, anne.hamalainen@hel.fi, puh. 040 849 6065 www.kerrostalo.hel.fi

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme