Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Kaupunkifestivaali Pointti veti Kansalaistorille noin 25 000 kävijää

Jaa

Ylen ja Helsingin kaupungin yhdessä ensimmäistä kertaa järjestämä utelias kaupunkifestivaali Pointti keräsi kiinnostuneita Helsingin Kansalaistorille 1.–3.8. Festivaalikävijät pääsivät seuraamaan useita Ylen live-lähetyksiä, ennustamaan säätä, selostamaan uusiksi urheilun klassikkohetkiä ja ideoimaan parempaa Helsinkiä.

Kaupunkifestivaaleilla nautittiin aurinkoisista säistä ja mukavista yhteisistä hetkistä. Kuva: Vesa Laitinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Kaupunkifestivaaleilla nautittiin aurinkoisista säistä ja mukavista yhteisistä hetkistä. Kuva: Vesa Laitinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.

Järjestäjien arvion mukaan tapahtumassa vieraili kolmen päivän aikana noin 25 000 ihmistä.

Pointin tapahtuma-alueella sijaitsevan Helsingin keskustakirjasto Oodin kävijälaskuri rekisteröi tapahtuman aikana jopa yli 50 000 kävijää.

”Pointti oli hieno lisä kesäisen Helsingin tapahtumatarjontaan. Se houkutteli sankoin joukoin osallistujia Kansalaistorille, josta on muodostumassa uudenlainen tapahtumien keskus kaupunkiin. Pointti innosti niin vauvat kuin varttuneemmatkin tekemään ja kokeilemaan kaikenlaista kiinnostavaa”, sanoo Helsingin pormestari Jan Vapaavuori.

Kaupunkifestivaalilla nähtiin muun muassa A-studion, Noin viikon studion ja Villi Kortti -ohjelman live-esityksiä, joogattiin ja askarreltiin koruja Strömsön opein. Yle Radio 1, Yle Radio Suomi, Yle Puhe ja Yle Vega tekivät suoraa lähetystä Oodin aulasta kaikkina kolmena päivänä. Pikku Kakkosen Seikkailukone ja Buu-klubben leikittivät perheen pienimpiä.

“Yleisö otti uuden tapahtuman erinomaisesti vastaan. Ylelle on tärkeää olla läsnä suomalaisten arjessa eri tavoilla, ja oli hienoa huomata, kuinka tärkeää tällainen vuoropuhelu Ylen kanssa on myös suomalaisille. Kiitos kaikille festivaalivieraille ja Helsingin kaupungille yhteistyöstä”, sanoo Ylen toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila.

Sisällöllisesti kiinnostavalle uudelle festivaalille on tilausta

  • Pointti-festivaali järjestettiin nyt ensimmäistä kertaa. Tapahtuma levittäytyi Helsingin ydinkeskustassa Kansalaistorille, Keskustakirjasto Oodiin ja Makasiinipuistoon.
  • Kolmena päivänä Pointin suoraa lähetystä Areenasta käynnistettiin yhteensä 62 700 kertaa.
  • Torstaina Kansalaistorilta välitettyä A-studion suoraa lähetystä seurasi televisiosta keskimäärin 335 000 katsojaa.
  • Lauantaina välitettyä Villi Kortti -ohjelman suoraa lähetystä seurasi televisiosta keskimäärin 148 000 katsojaa.

Helsingin kaupunki oli Pointissa mukana mittavalla ohjelmalla. Kansalaistorilla sai päivittäin kokeilla monipuolista liikuntaa aamupilateksesta vauvasirkukseen ja yökorikseen. Helsingin kesien klassikkoa, leikkipuistoruokailua, oli myös mahdollista testata. Kotoklubilla opeteltiin arkielämän suomen kieltä leikkien, liikkuen ja laulaen.

Pointti-festivaalilla juhlistettiin myös Sananvapauden aukion avajaisia. Ja vietettiin Helsinki Biennaalin etkoja, kun meriekologisessa taidepajassa tarkasteltiin Itämeren vettä ja levää mikroskoopeilla sekä maalattiin meren eliöitä. Kansainvälinen nykytaidetapahtuma Helsinki Biennaali valtaa Vallisaaren ensimmäistä kertaa kesällä 2020.

Pointin ohjelmaa pääsi seuraamaan koko festivaalin ajan Yle Areenasta. Festivaalin ohjelma ja tunnelmapaloja on koottu osoitteeseen yle.fi/pointti sekä someen #pointti2019 ja #punkten2019.

Avainsanat

Yhteyshenkilöt

Stuba Nikula, päätuottaja, Helsingin tapahtumasäätiö, puh. 040 555 5540, stuba.nikula@eventshelsinki.fi

Jussi Jormanainen, tuottaja, Yle, puh. 050 542 1350, jussi.jormanainen@yle.fi

Viestinnän yhteyshenkilö: viestintäasiantuntija Nina Rintala, Helsingin kaupunginkanslian viestintäosasto, puh. 040 6857690, nina.rintala@hel.fi

Kuvat

Kaupunkifestivaaleilla nautittiin aurinkoisista säistä ja mukavista yhteisistä hetkistä. Kuva: Vesa Laitinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Kaupunkifestivaaleilla nautittiin aurinkoisista säistä ja mukavista yhteisistä hetkistä. Kuva: Vesa Laitinen, Helsingin kaupungin aineistopankki.
Lataa

Linkit

Tietoja julkaisijasta

Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia
Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

PL 1,00099 Helsingin kaupunki

09 310 1641https://www.hel.fi

Helsingin kaupunginkanslia on kaupunginvaltuuston ja kaupunginhallituksen suunnittelu-, valmistelu- ja toimeenpanoelin.

Tilaa tiedotteet sähköpostiisi

Haluatko tietää asioista ensimmäisten joukossa? Kun tilaat mediatiedotteemme, saat ne sähköpostiisi välittömästi julkaisuhetkellä. Tilauksen voit halutessasi perua milloin tahansa.

Lue lisää julkaisijalta Helsingin kaupunki, kaupunginkanslia

Helsinkiläiset työikäiset ovat koulutettua väkeä – varsinkin nuoret naiset ovat muuta väestöä koulutetumpaa22.7.2019 10:59:09 EESTTiedote

Helsinkiläiset ovat korkeammin koulutettuja verrattuna väestöön muualla Suomessa. Puolella työikäisistä 25–64-vuotiaista helsinkiläisistä oli korkea-asteen tutkinto vuoden 2017 lopussa. Kokonaisuudessaan runsaalla 81 prosentilla kyseisen ikäryhmän helsinkiläisistä oli perusasteen jälkeinen tutkinto. Tiedot selviävät tuoreesta Väestön koulutusrakenne Helsingissä vuonna 2017 -julkaisusta.

Uutishuoneessa voit lukea tiedotteitamme ja muuta julkaisemaamme materiaalia. Löydät sieltä niin yhteyshenkilöidemme tiedot kuin vapaasti julkaistavissa olevia kuvia ja videoita. Uutishuoneessa voit nähdä myös sosiaalisen median sisältöjä. Kaikki tiedotepalvelussa julkaistu materiaali on vapaasti median käytettävissä.

Tutustu uutishuoneeseemme